wifi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
cuco0
Medium Star
Medium Star

wifi

Príspevok od používateľa cuco0 »

Zdravim.. chcem sa opytat.. kupil som si notebook naisntaloval vsetko potrebne . problem je v tom ze internet je nastaveny na wifi bezdrotovu siet.. ja tam chcem dat net normalne kablom.. skusal somm uz soro vsetko ale zatial sa mi to nepodarilo zmenit.. zadal som si normalne moju ip adresu podsiet atd ale stale ma pripaja na bezdrotovu siet.. ako by som to mohol vypnut ? poradte prosim....
goten
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa goten »

Keď ti vadí to wifi tak ho vypni. Bud prepínačom na NB alebo v sieťových pripojeniach. Internet ti nejde preto, lebo si zle nastavil pripojenie (káblové). Neviem aký máš OS, neviem ako máš riešené pripojenie na internet (modem, router ...). Napíš viac info.
cuco0
Medium Star
Medium Star

mam nainstalovane xp service pack 2 . prpojenie internetu mam cez kasicky kablovy switch . sietovu kartu mam Atheros AR9285.. . ako by som vipil ten wifi internet a zapol normalne klasickky cez kabel teda zecc ten switch ?
goten
VIP
VIP

Káblový switch? Tak potom máš internet na priamo od poskytovateľa? Ak áno tak do nastavenia sieťového pripojenia zadaj údaje ktoré si dostal od poskytovateľa. Vypni wifi ako som písal a nebude ťa už otravovať s vyhladávaním sietí. Nemáš náhodou router? Názov tvojho poskytovateľa internetu?
cuco0
Medium Star
Medium Star

ano mam kablovy switch.. internet mam normalne kablovy switch som si kupoval len kvoli tomu aby som mal net na 2 pc.. nazov poskytovatela to ti asi nepomoze x air sro to je taka mensia firma na orave.. ako vypnem to vifi ? to neviem.. tie veci ako ip adresa a to som tam napisal ale neviem vypnut wifi
goten
VIP
VIP

Ja mám na NB pri LEDke wifi prepínač, ten keď prepnem tak sa mi wifi vypne. Alebo štart/ovládací panel/sieťové pripojenia klikni PTM na wifi pripojenie a zvoľ vypnúť.
cuco0
Medium Star
Medium Star

PTM to kde najdem ? take nieco tam nevidim .. ako vyzera ten prepinac ? nejaky obrazok tam mas ? mozno to mam aj ja
goten
VIP
VIP

PTM= pravé tlačítko myši :)
Prílohy
Prepínač pre vypnutie wifi
Prepínač pre vypnutie wifi
cuco0
Medium Star
Medium Star

vypnut tam nemam iba zakazat. dam to a vpne sa to.. ale potom ako sa pripojim na kabel.. ked ja vypnem bezdrotove pripojeneie k sieti tak vypnem ako keby celu sietovu kartu..
goten
VIP
VIP

Sieťová karta č. 1 wifi, sieťová karta č. 2 LAN-Lokálne pripojenie. Keď vypneš wifi tak sa vypne len wifi. Lokálne pripojenie tvojej sieťovej karty č. 2 (kablove) bude zapnuté. Ak nieje zapnuté tak ho zapni.
Prílohy
siet.JPG
cuco0
Medium Star
Medium Star

ja tam nan iba jednu istovu kartu a tam mam napisane bezdrotove pripojenie k sieti a typ Lan nebo vysokorychlostni internet
goten
VIP
VIP

Tak potom nemáš nainštalovanú sieťovú kartu pre kábel. Aký máš NB?
cuco0
Medium Star
Medium Star

tam kde som to kupoval tak mi dal len jedno cd a tam boli ovladace ku vsetkemu. a je tam iba ovladac wifi. mam notebook ASUS K50AB 15.6 QL64
goten
VIP
VIP

V prílohe je driver pre tvoju Realtek sieťovú kartu. Nainštaluj ho. Potom sa ti zobrazí Lokálne pripojenie v Sieťových pripojeniach. To potom nastav.
Prílohy
LAN_Realtek_XP_090304.zip
(4.49 MiB) 20 stiahnutí
cuco0
Medium Star
Medium Star

ok diky ti moc uz mi to funguje
Napísať odpoveď