WIN 98 Problém.

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
LOTNIT
Novice
Novice

WIN 98 Problém.

Príspevok od používateľa LOTNIT »

Mám problém s Windowsom 98, pri štarte systému sa mi vždy prevedie Kontrola databázy registry systému Mikrosoft. Nechcem tento úkon, lebo trvá asi 10 minút, prebieha pri modrej obrazovke v grafickom režime. Už som skúšal aj reinštaláciu-Setupcorr. Som z toho nie šťastný.Neviem to zastaviť.
Ďakujem za pomoc, ak by niekto vedel, čo s tým robiť.
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Hmm. a skusal si nech to vsetko skontroluje? Pretoze tam asi mas nieco v neporiadku ked ti to furt kce kontrolovat... Tak sprav Reinstall Winu a ak to bude robit aj tak tak je mozno chybny win abo co ja viem co....
LOTNIT
Novice
Novice

Ešte dodatok

Mnoho krát mi to urobilo. tú kontrolu databázi Registrov od Mikrosoftu. To sa ani nedá zastaviť, lebo to sa deje pri nabiehaní Win 98 ešte v Doss-ovskej časti, mám názor, že to spôsobil nejaký vír, alebo zákerné Adware.pomaly robím opatrenie na prechod na iný systém.Win 98 je veľmi zraniteľný systém.Aj teraz som mal hlášky,čo nie sú určite od Mikrosoftu, že systém vykonal nepovolenú operáciu a končí.A veru 50 minút som PC kriesil. Je už napadnutý systém. No ale to je život na internete.Mnoho zlomyselných somárov len špekuluje, aký vír vymyslieť.Mám aj NOD 32, Spybot, atď. No a výsledok je jasný.kolabujúci počítač. Len tá robota, ja mám cez 50 programov v PC. Tak sa maj.
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lekoklatik »

jj... Tak teda skus presedlat na novsiu verziu...

btw.. A nemoze to byt diskom? Skus si dat scandisc... A uvidime... Potom napis
LOTNIT
Novice
Novice

Tak ďalej k téme kontrola registrov.

Niečo bude prepísané v štartovacích listinách.Scandisk,ten Windowsácky celý nespraví,a to môže byť problé. Vypíše pred koncom Scanu:
Program ScanDisk nemohol chybu opraviť, pretože v hlavnom priečinku jednotky už existuje priečinok alebo súbor s názvom prototype.js,scriptaculous.js,builder.js,effects.js,dragdrop.js,controls.js,slider.js,sound.js,functions.js,history.js,priceWatch[1]. Chybu môžete opraviť, ak kliknete na tlačidlo Zrušiť, čím sa program ScanDisk skončí, premenujte súbor v hlavnom priečinku, a potom program ScanDisk reštartujte. Ak chcete pokračovať v kontrolovaní disku bez toho, aby sa táto chyba opravila, kliknite na tlačidlo OK.
Ale aj to som urobil a nedokončil Scandisk ani 5 krát.
Zatiaľ sa 98 drží, tak uvím ,čí na to vyzrejem..e. Nazdar.
LOTNIT
Novice
Novice

Doplnenie k téme.

Takmer vždy sa dá vo Windowse niečo robiť.Dnes 7,4,2008 som na tento problém po dlhšom uvažovaní prišiel.Stlačil som klávesu windows a súčasne r, objaví sa riadok pre spustenie. Potom som do riadku napísal msconfig, stlačil som enter.Objavila sa tabuľka "Pomôcka konfigurácie systému". Potom v tretej záložke Autoexec.bat som našiel chybu a to: zaškrtnuté zrejme adwarom toto- C\WINDOWS\COMMAND\SCANREG/OPT/FIX .Tento príkaz som zrušil a bolo po probléme.Tak ale to trvalo dosť dlho, lež som na to prišiel.
Ďakujem spoluriešiteľovi vo fóre za ochotu.
Napísať odpoveď