win10 odpalil ssd..?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

win10 odpalil ssd..?

Príspevok od používateľa cinges »

Cavte, mam starsie SSD OCZ Vertex 2 100gb... pouzival som ho normalne, ako kazde ine hdd.. Ale minuly tyzden sa mi zacal akutalizovat win10, potom sa pocitac sekol, restartoval sa a potom mi vyhodilo hlasku, ze v PC nie je co bootovat, nenasiel sa OS... Tak som nahodil live ubuntu, data si pekne skopiroval, disk sformatoval, nahodil som tam nove 10tky, PC uviedol do chodu... Tri dni isiel v pohodicek a dnes zase.... pustila sa nejaka uzasna aktualizacia, PC sa sekol, restartor a uz win nenabehol... Az na to, ze teraz mi PC disk vobec nemoze najst, ani v Ubuntu, skusam aj priamo pripojeny, aj cez icy box... predtym to slo v pohode... tak neviem.. asi pred rokom som kontroloval zdravie SSD a vsetko bolo na 100 percent OK... je nejaka moznost, ze to neni fyzicke poskodenie, ale win to nejak doje*al..? dik..:)
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Re: win10 odpalil ssd..?

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Predpokladám že bol na ňom nejaký chybný sektor. Vždy keď si updatol win tak sa pokúšal zapísať údaje tam kde bol poškodený a preto robil že sekal atď.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:) odilslo SSD cko, to sa stava. mne odisli uz 3 v priebehu siestich rokov.... :? sice vsetky boli znacky corsair. teraz mam kingston, uvidime co to da.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ešte ak sa jedná o stolový PC treba skúsiť vymeniť sata kábel. nový stojí +-5€. Je 50% šanca, že problémy spôsobuje vandý kábel a nie disk.
Druhá vec, SSD majú proste limit zápisov (uvedený v špecifikácií disku). Ak sa prekročí tak proste SSD začne odchádzať. Treba skontrolovať cez nejakú diskovú utilitu, koľko zápisov je na ňom urobených. Tuším, že crystaldisk to dokáže vyčítať zo SMART hodnôt disku. Ak sa blížiš k tomu limitu zápisov uvedených na stránke výrobcu tak na 99% končí disk.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

skusal som rozne PC, disk nejde, takze odisiel... aj tak je to dost kratka doba si myslim, 4-5 rokov na "kvalitne" ssd v tej dobe mi pride malo... Je to teraz lepsie s tymi ssd? Rozmyslam ktore kupit, chcel som samsun 850evo a v niektorych reakciach nan udavane hodnoty s nameranymi sa dost lisili... Ide mi hlavne o tu zivotnost, rozdiel v rychlosti zase nebude taky mega zasadny...
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Samsung 850EVO dosahuje udávané hodnoty, ak je v SATA3.Môj prvý disk SSD bol OCZ a ani som nestihol nainštalovať Win7 , pretože stále vypadol a objavil sa, až nakoniec zmizol aj v biose.
Napísať odpoveď