Windows 10

Informácie o software, ankety...
Marekuus
Amateur
Amateur

Re: Windows 10

Príspevok od používateľa Marekuus »

Čaute,

chcel by som si stiahnuť Windows 10 pro. Mám originál licenciu a potrebujem čisté iso, aby som si ho hodil na klúč a nainštaloval.
Chcel som to riešiť cez Media Creation tool od MS, ale problém je ten, že keď si chcem vybrať ktorý Windows stiahnuť, tak mi to tam neponúka možnosť pro, ale len Windows 10 a Windows 10 N.
Neviete kde je problém a či sa to dá nejako opraviť?

Ešte by ma zaujímalo, mám túto základnú dosku: Asrock Fatal1ty B150 Gaming K4 , po nainštalovaní Windowsu mám v Device manageri v kategórií IDE/ATA ATAPI: SATA AHCI controller.
Chcem sa teda opýtať, či je nutné sťahovať zo stránky výrobcu druhý ovládač, ktorý mi to zmení na: Intel 100 Series Family SATA/AHCI .

Ďakujem za rady :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Najlepsie je stiahnut ovladace urcene pre dosku, resp. ovladace od vyrobcu chipu/chipsetu. To sa tyka aj ovladacov pre chipset, SATA atd... Urcite by som nainstaloval ovladac k chipsetu od dosky.
Marekuus
Amateur
Amateur

Tak ich tam teda stiahnem. Pýtam sa lebo som nainštaloval ovládač Intel rapid storage a celý Windows mi z toho neskutočne sekal. Vylučovacou metódou som inštaloval ovládače a prišiel na to že to robí ten ovládač, tak ho už radšej neinstalujem. Preto som sa pýtal či náhodou nemôže byť problém aj s týmto AHCI ovládačom :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Problem to moze byt, ale nemusi. Na stranke vyrobcu mas tyzden stare ovladace pre Win10 64bit pre Intel, INF a zvukovku, cize tie by som urcite pouzil. Bios je tam z konca novembra, ten by som nahodil tiez. Najskor by som zacal biosom, az potom ovladacmi.
Marekuus
Amateur
Amateur

Tie ovládače si teda stiahnem a hodím na usb, keďže Windows sa mi nainštaluje bez internetu a na cd sú staré. Najprv teda dám BIOS, potom Windows s novými ovládačmi. Ďakujem :)

A to ISO nevieš odkiaľ by som stiahol? Keďže mám pro a nechcem sťahovať kto vie aké ISO z torrentov.
Jump3r-ko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jump3r-ko »

Dreamer napísal:Zda sa mi to ako prilis velka nahoda, to ze nabehnu spolu nie je dokaz, jeden kontakt moze ovladat skupinu - ale ak chces vylucit HW problem, vyskusaj nejake live-cd. Ten bod obnovy si skusal? Ak to je SW problem, mohlo by sa to vyriesit.
OK už som to vyriešil nakoniec to bol HW problém, ntb bol reklamovaný a zrejme ako ho skladali nezapojili poriadne kábel ktorý pripája klávesnicu. Dik za pomoc aj tak :)
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Marekuus napísal:A to ISO nevieš odkiaľ by som stiahol?
Stiahni si nástroj a spusť :https://www.microsoft.com/sk-sk/softwar ... /windows10 a vyber si ISO.Z neho potom spravíš ,čo chceš.
Marekuus
Amateur
Amateur

Takže takto to mám nechať? Bude tam potom aj PRO? Pretože v Možnostiach vydania PRO nie je
Prílohy
Snímka obrazovky (1).png
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

ÁNO.
Marekuus
Amateur
Amateur

Bože ja som somár :D som to nechcel stiahnuť lebo som si myslel že to bude len Home :D :D Ďakujem
J10
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa J10 »

čaute, potreboval by som radu mam win10 v notebooku, a od vcera mi nejde nabootovat win. - scanning and repairing disk C: 1% complete, a tak to stoji stale.... vdaka 8)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

J10: Bud to nechaj bezat alebo skus opravu cez bootovacie dvd/usb.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ahojte, da sa vo Win 10 nejako jednoducho nastavit aby jedna aplikacia vzdy pouzivala iba predvolene fyzicke jadro na cpu? Napr som si vsimol ze osme jadro byva vyuzivane najmenej, tak keby som mu priradil antivirus, antispyware a pod. Je to mozne? /skusal som to najst niekde v spravcovi uloh a sledovani prostriedkov/

dakujem
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

málo si hľadal :)

edit: ked chces aby sa afinita ulozila aj pre dalsie spustenie, tak skus toto alebo toto
Prílohy
taskmgr.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Takto cez spravcu uloh to islo uz od cias Win Vista a Win 7, ale po restarte sa to nastavilo na normal. Treba skusit co hodil Spixy.
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

zdravím, snažím sa nabootovať si win 10 na usb a niesom si istý na ktorý systém to mám robiť či ntfs alebo fat32, predpokladám že to prvé ale niesom si istý ďakujem
EDIT:
teraz som si všimol že mi rufus hádže schéma oddilu na MBR, nie je to lepšie spraviť už na GPT? takú možnosť tam ani nemám
heker
Redeemer
Redeemer

Urcite NFTS, uz len kvoli podpore suborov vacsich ako 4GB - napriklad daky FullHD ci 4K film, iso image dakej hry a podobne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Spixy

dakujem , nevedel som to najst lebo v mojej verzii je to ako "Nastavit sprazeni"
heker
Redeemer
Redeemer

Sprazeni je to v ceskych verziach Win.
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

zdravím, používate k win 10 aj nejaký antivirus alebo nejaký soft na malware? je tam nejaké zabezpečenie ale neviem akú to ma úroveň
Napísať odpoveď