Windows 7 - ATI

Informácie o software, ankety...
Numline1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Windows 7 - ATI

Príspevok od používateľa Numline1 »

Zdravim,

nainstaloval som uspesne Windows 7. V cerstvej instalacii bolo rozlisenie 1024*768. Potom som sa vrhol na instalaciu ATI ovladacov (Mam ATI Radeon X600 Series, trochu starsia karta, stale vsak dobra). Problem je v tom, ze z XP som bol zvyknuty pouzivat rozlisenie 1152*864 @ 75, ktora mi vyhovovalo. Tu vsak mam v ponuke len 1024*768 a dalsie az 1280*1024, ziadne ine. Ovladace k monitoru bohuzial nemam, je to no-name. Skusal som aj zobrazenie nekompatibilnych modov vo vlastnostiach monitoru, bohuzial tiez bez uspechu. Vedel by mi niekto teda poradit, ako donutit Windows pouzivat 1152*864?

PS: Ziadane rozlisenie tiez nieje ani v Catalystoch a ani v zozname vsetkych modov ktore by dostupne.

Vopred velmi pekne dakujem.

Numline1
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Windows 7 - ATI

Príspevok od používateľa ramaya »

Aké je presné označenie toho monitora ?
Je to LCD ?
Numline1
Light Professional
Light Professional

Nie, je to prave 17" CRT, oznacenie je Libra (pochadza este z cias ked som kupoval cca 7 rokov dozadu PC od tejto uz myslim zaniknutej spolocnosti). Vzadu su len tieto udaje:

Model #: 775B

Seriove cislo je prazdne, dalej su tam uz len nepodstatne hluposti vo forme noriem, napatia, prudu etc.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Aj značky Maxton a Brave majú označenie 775B. Asi je to jeden a ten istý výrobca niekde v Kórei alebo v Číne a tu to predávajú pod rôznymi menami.

Ak ti vadia ikony alebo písmo , tak sa to dá jednotlivo ponastavovať - menšie , väčšie ...
Zobrazenie -- Vzhľad -- Upresniť ( vo Win7 neviem )
Numline1
Light Professional
Light Professional

Tak som to nakoniec vyriesil, mozno som sa s pisanim o pomoc trochu unahlil :)

Najprv treba cez Catalysty vypnut EDID (je to detekcia moznosti monitoru priamo z firmwaru). Nastavil som maximalne rozlisenie (tiez v CC) na 2048*1536 a maximalnu frekvenciu na 200Hz. Spravil som restart. V zozname po pravom kliknuti na plochu stale nebolo pozadovane rozlisenie, to som vsak nasiel po kliknuti na "Rozsirene nastavenie">"Zoznam vsetkych rezimov", kde som vybral 1152*864@75.

Dakujem za pomoc ramaya
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja mám v ovládačoch také tlačítko Přidat rozlišení. Nie je niečo takéto aj u ATI ? Možno sa to ináč volá.

//autoeditácia príspevku (15 Júl 2010, 22:01)
Hlavne , že to funguje :)
Prílohy
MWSnap004.jpg
Napísať odpoveď