Windows 8

Informácie o software, ankety...
panter86
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Windows 8

Príspevok od používateľa panter86 »

ďakujem.
Na šťastie som mal jeden bod obnovenia spravený 20.dec., okrem neho som nemal žiadny.
No trvalo to pekne dlho kým som to rozbehol, asi dvakrát mi vybehla "nová" modrá obrazovka, vo win8 je už ako krásny asi 10dpi obrázok, z ktorého takmer nič neprečítate. Už som začal premýšľať nad preinštalovaním.
Spôsobila to zrejme aktualizácia KB2779768.
Máte ju nainštalovanú bez problémov?

Dá sa niekde nastaviť, aby mi pred každou inštaláciou updatov spravilo bod obnovy? Mám ho zapnutý, ale nejak ich nerobí.
Mattmih
Medium Expert
Medium Expert

Instalcia win 8

Príspevok od používateľa Mattmih »

Nevie niekto preco mi to nechce bootovat pri spusteni PC ? V BIOSE mam nastavene bootovanie na dvdrom stare XP aj WIN 7 mi pekne nabootuje len toto nechce chyba tam nejaky subor alebo co ?
Prílohy
Bez názvu.jpg
Hensym
VIP
VIP

Re: Instalcia win 8

Príspevok od používateľa Hensym »

Malo by to ísť. Ak ti ide nabootovať 7, neviem kde je problém.

Skús to celé obísť, z DVD-čka vytvor .ISO súbor, a následne si z tohto ISO súboru sprav bootovateľný USB kľúč cez "Windows 7 USB tool", BIOS-e si samozrejme nastav bootovanie na USB.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Je to original kopia ?
Mattmih
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Mattmih »

"Hensym" Dakujem pomohlo to :) uz mi to ide
pepo191992
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pepo191992 »

caute ake naroky ma win 8?
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

pepo191992
Medium Star
Medium Star

ktory windows 8 je najlepsi? core,enterprais alebo profesional?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

pro
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Všetkými novšími verziami a SP balíkmi je to stále rýchlejšie, svižnejšie a rýchlejšie sa to spúšťa, takže už by sa to azda malo ako blesk spustiť aj na 10-ročnom šrote.

Tie dlaždice nič moc, jediný dôvod, prečo to tam dali je vraj kvôli dotykovým počítačom ale keď si to človek vyskúša tak to vyjde tak, že to tam dali, aby si všetci zaregistrovali microsoft účet a si niečo kúpili cez ich webstore. Veď z tých dlaždíc väčšina automaticky presmeruje na zaregistrovanie si ms účtu a do ich webshopu. To je také životne dôležité pre užívateľa pc? Ako som mohol doteraz existovať bez ms účtu a bez kúpy nejakých hier od ms? :) Mne to tam hneď nahodilo XBOX hry, veď tie XBOX hry sa dajú hrať na win8??

A samozrejme ešte je tam aj Bing, čo je samozrejmé, že tam dávajú, no by postačoval aj prehliadač, ktorý by sa opýtal čo chceš používať. Ale samozrejme v pozadí je boj s google prehliadačom za peniaze z reklamy, platených odkazov za ppc a pod.

Veľké ponaučenie z win8 je, že jediná zmena je, že sa poučili od Apple a Google a teraz na ľudí tlačia svoje sra***, ako SkyDrive, Bing, ms účet, Bing mapy a samozrejme webstore čo iné. Keď ľudia platia Apple cez iTunes a Google cez Chrome za zbytočnosti tak nejaké peniažky od nich získajú aj oni, no oni to získajú od každého v cene počítača ale myslím ešte niečo navyše.

A Start Menu tam nie je, lebo takto sa tie dlaždice s ich produktmi sa dajú ťažšie odstrániť, obísť, nie len obyčajným jednorázovým kliknutím a hotovo, samozrejme nastavenia sa meniť dajú ale taký obyčajný užívateľ, čo ani nevie čo to je prehliadač alebo mu aj na win7 trvá pol hodiny kým nájde kde sa mení pozadie pracovnej plochy to všetko zmení asi ťažko cez nejaký classic shell. Čo by ani také dôležité nebolo...

Start Menu tam mohli dať, veď Metro by tam mohlo byť tak isto a aj teraz tam je aj Ovládací panel, Explorer a všetko, až taký problém, keď aplikácia tretej strany má 4 MB aj s viacerými témami ale potom by asi toľkí nezačali predsa len používať Bing, ich webstore a nezaregistrovali si ms účet. :)
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

pepo191992 napísal:ktory windows 8 je najlepsi? core,enterprais alebo profesional?
Enterprise ma najviac funkcii ale celkovo Pro mozes povazovat za "Ultimate" Ediciu.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Co myslite pani ma vyznam vobec skusat ci prechadzat na win 8? Trochu sa obavam toho metro rozhrania :-/ doteraz som zvyknuty na klasicku plochu. Su tu nejake podstatne inovacie? Popripade zvysena stabilita?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

vyskusaj a uvidis, metro sa da zrusit, neviem coho sa presne bojis? ze ta to kusne alebo udrie? ak to nechces tak to nepouzivas, proste to tam je ale nevsimas si to :D
da sa to vypnut...
hlavnym + je pre mna boot, za 5 sekund po zapnuti som na ploche pripraveny fungovat, metro mam deaktivovane, mam klasicky start
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Jaj no lebo otec to ma na notebooku a stale sa prepina medzi metrom a plochou a na niektore veci su tam trochu inak . Tak ze ci mam kvoli tomu prrinstalovavat book :D
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

Vcera som to nainstaloval, spustil, zistil ze nic moc, a hnedkaj zrestoroval Win7. Win8 som mal na notebooku este kratsie ako Visty :-) :-) :-)
robbo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa robbo »

Nechápem prečo sa tvoj otec stále prepína, metro používam len na spúšťanie programov a aj to len tak, že stlačím win klávesu, napíšem názov programu a potvrdím enterom, takže rovnako ako som používal štart na sedmičke.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Neviem nejaky je vyplaseny z toho :D
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Mali nechať celé po starom alebo to celé prerobiť na metro style bez exploreru a ovládacieho panelu, tento hybrid sa im ale nie príliš podaril, že niečo je zásadne iné, voľačo ostalo po starom.

Dalo by sa zvyknúť aj to metro ale takto, že je tam aj metro aj explorer a starý ovládací panel nie príliš chápem načo bolo drobé zrušiť práve start menu, okrem toho, aby si všetci zaregistrovali ms účet a pozreli si ich webstore a hľadali cez bing.
pepo191992
Medium Star
Medium Star

ako si dam widget na plochu ? :D
robbo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa robbo »