Windows Prefetch
Windows Prefetch
Dobrý deň. Prosím o radu. Omylom som vymazal adresár Prefetch. Po reštarte Windowsu sa mi opäť vytvoril. Nemôžem včak nainštaľovať Layout.ini spustením príkazu:
C:\Windows\System32\rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks
Tento príkaz mi súbor Layout.ini nevytvorí. Správcu úloh mám zapnutého na automaticky. V adresári Prefetch sa súbory (tie, ktoré spúšťam) vytvárajú.
Prosím poraďte, ako tento problém odstrániť. Ďakujem
C:\Windows\System32\rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks
Tento príkaz mi súbor Layout.ini nevytvorí. Správcu úloh mám zapnutého na automaticky. V adresári Prefetch sa súbory (tie, ktoré spúšťam) vytvárajú.
Prosím poraďte, ako tento problém odstrániť. Ďakujem
Re: Windows Prefetch
Ako sa da omylom vymazat adresar Prefetch a aky bol dovod ho mazat??? Ten tvoj layout.ini ma k comu sluzit???
Je to konfiguračný súbor layout.ini
Určite to súvisí s tou Prefetch zložkou? Tá je totiž akýsi dočasný adresár pre zrýchlenie systému. Ja som pod Win7 bežne mazal jej obsah a nikdy nič sa mi nepokazilo.
Ano súvisí. Ten súbor tam bol a tým príkazom by sa mal vytvoriť. Ale u mňa sa nevytvorí. Je tam niečo špatne, ale neviem čo.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ja s tebou nesuhlasim. Prefetch je akasi katalogizacia programov, ktore sa pouzivaju a maju sluzit od cias Windows XP k zrychlovaniu zapnutia Windowsu a tiez aj programov. Casom sa zistilo, ze obcas pomoze premazat cely adresar, aby to islo rychlejsie.
A co sa tyka tym nezmyslom, ktore pises, tak:
1. "Nemôžem včak nainštaľovať Layout.ini" - Samozrejme, kedze .ini nie je instalacny subor, len inicializacny.
2. "C:\Windows\System32\rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks" - nikde tu nevidim poziadavku na Layout.ini.
3. Preco, resp. ako vies, ze ten prikaz v bode cislo 2 by mal vytvorit Layout.ini???
Tiez ma zaujima otazka co sa pytal heker, ze ako sa da omylom zmazat Prefetch adresar???
A co sa tyka tym nezmyslom, ktore pises, tak:
1. "Nemôžem včak nainštaľovať Layout.ini" - Samozrejme, kedze .ini nie je instalacny subor, len inicializacny.
2. "C:\Windows\System32\rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks" - nikde tu nevidim poziadavku na Layout.ini.
3. Preco, resp. ako vies, ze ten prikaz v bode cislo 2 by mal vytvorit Layout.ini???
Tiez ma zaujima otazka co sa pytal heker, ze ako sa da omylom zmazat Prefetch adresar???
Na 100% viem, že príkaz v bode 2 má vytvoriť súbor Layout.ini. Čo sa týka otázky je veľmi jednoduchá odpoveď. Mal som otvorený Prefetch, odišiel som od PC a syn mi ho nechtiac vymazal. Po reštarte Win sa Prefetch vytvoril, ale nemôžem vytvoriť súbor Layout.ini.
Manually create a layout.ini.
Paste these two lines in Notepad, including the brackets[]
[OptimalLayoutFile]
Version=1
Save the file as layout.ini in %windir%\Prefetch
Toto som už skúšal. Layout.ini som vytvoril, prekopíroval do Prefetch, ale v tomto súbore po reštare PC sa nič nevytvorilo (žiaden záznam). Súbor zostal tak, ako som ho vytvoril.
Preco nedas opravu z instalacneho DVD alebo USB?
Oprava mi nejde, nakoľko mi píše, že mám novšiu verziu, ako je inštalačný disk (pravdepodobne aktualizácie).
Oprava sa da pouzit aj ked sa dodatocne instalovali service packy, aktualizacie a dalsie.
Nepomohlo.Stále nejde vytvoriť Layout.ini
a je problém keď ti tam ten súbor chýba?
vypni a zapni služby Prefetch cez services.msc alebo Správcu úloh (ak máš Win8 a novší) a možno to začne fungovať
vypni a zapni služby Prefetch cez services.msc alebo Správcu úloh (ak máš Win8 a novší) a možno to začne fungovať
V services nemám službu Prefetch a Plánovač úloh sa mi nedá vypnúť. Mám ho na automatic a je sivý (nedá sa prepínať).
volá sa to Superfetch alebo ak máš nový windows tak SysMain, ale vlastne neviem či ti toto pomôže...
kúp si SSD a nemusíš riešiť takéto kraviny
kúp si SSD a nemusíš riešiť takéto kraviny
V službách službu Superfetch nemám, ale skúšal som ju zastaviť a opäť spustiť v registroch, no nepomohlo to.
-
hojko
Site Admin
Stale nechapem zmysel tejto temy a aky je s tym problem, resp. co to vlastne sposobuje s Windowsom??? Treba to skusit natvrdo vypnut cez registre: https://helpdeskgeek.com/help-desk/dele ... -prefetch/ alebo https://www.technipages.com/windows-ena ... superfetch
Alebo dat prikazovy riadok a skusit kontrolu systemu: sfc /scannow
Alebo dat prikazovy riadok a skusit kontrolu systemu: sfc /scannow
Toto všetko som už vyskúšal - bez odozvy.
-
hojko
Site Admin
Tak to preinstaluj.