Pomozte mi frajerka ma HP 630. Dnes som siel preinstalovat win, rozdelil som disky vsetko nainstalovalo. teraz ked to slo dokoncit instalaciu vzdy nabehle logo hp a restartuje sa a to dookola co s tym? mohol som daco vymazat pri rozdelovani co bolo potrebne ?
//autoeditácia príspevku (20 Jan 2014, 16:37)
Je niečo zlé s bootovaním, prosím píšte
Skús prepnúť v biose v IDE Configuration režim z IDE na AHCI alebo naopak. Teraz presne neviem toto už niekomu čo sa ma pýtal robilo a neviem či bol problém v tejto konfigurácii alebo v tom že to bol nelegal WIN.
V každom prípade to skús najprv prepnúť.
To bude skôr že si zmazal jednu particiu ono to problém nie je, tá particia nie je potrebná ale tým že si ju zmazal, presunulo sa ti označenie V MBR a boot particia je označená ako druhá a pritom na byť prvá
Skús použiť nejaký live soft napr partition magic alebo čosi podobné čo sa dá spustiť z CD nech vidím ako je disk rozdelený
skús toto
1. Put the Windows installation disc in the disc drive, and then start the computer.
2. Press a key when the message indicating "Press any key to boot from CD or DVD …". appears.
3. Select a language, a time, a currency, and a keyboard or another input method, and then click Next.
4. Click Repair your computer.
5. Click the operating system that you want to repair, and then click Next.
6. In the System Recovery Options dialog box, click Command Prompt.
7. Type BOOTREC /FIXMBR, and then press ENTER.
8. Type BOOTREC /FIXBOOT, and then press ENTER.
9. Type BOOTREC /REBUILDBCD, and then press ENTER.
ako hovorím pobabralo sa ti MBR preto tá hláška, popresúvali sa ti partície a teraz to blbne
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2014, 0:19)
len neviem či práve tento psotup bude fungovať, ja som mal pred rokom presne ten istý problém a viem, že mi to trvalo celý víkend to dať dokopy, a to som skúsil asi 10 návodov čo som našiel na nete, tak teraz neviem, ktorý je ten správny. Každopádne reinštal nepomôže, čo by pomohlo je sformátovať disk kompletne a mať len jednu partíciu, ale to je nanič.
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2014, 0:23)
ano, po tom ako zadáš posledný krok BOOTREC /REBUILDBCD mi napíš čo ti vyhodí za hlášku, buď to pôjde bezproblémovo, alebo tam bude treba ešte vymazať starý poškodený súbor
Problem vyriseny kamos mi tam nahodil win zo svojho dvd a funguje to, inac ten potup co si tu dal hrban pomohol kamosovi co mal tiez taky problem ako ja. Zatial dakujem, v pripade dalsich problemov napisem do temy Vladenko a hrban K