WINDOWS VISTA -penetracia trhu

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
berynatorko
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

WINDOWS VISTA -penetracia trhu

Príspevok od používateľa berynatorko »

O WINDOWS VISTA som pocul rozne veci. Jedny ju chvalia, no vacsinu som pocul same negativne ohlasy. Snazil som sa na tuto temu pozerat s odstupom, no napriek tomu som prijal nazor vacsiny, ze jej naroky su vzhladom na vykon neopodstatnene.

Taktiez poznam politiku MS pri predaji novych pocitacov, castokrat low end pocitace su s uz nainstalovanymi MS vistami, co sa mi zda uzitocne jedine pre zarobky MS.

No najviac som sa prekvapil ked som si pozeral statistiky operacnych systemov na navsteve stranky pre nas kruzok na VS. Stranka bezi asi rok a navstevnici su povacsinou ludia z mojho kruzku, no ma aj niekolko navstevnikov z celej univerzity.

Statistika navstev za obdobie nieco vyse roka:
Operačný systém Spolu %
Windows XP 2242 92,38%
Windows 2000 130 5,36%
Windows NT 25 1,03%
Windows ME 9 0,37%
Windows 98 8 0,33%
Linux i686 7 0,29%
Windows 2003 4 0,16%
Unspecified 2 0,08%
Spolu 2427

Kedze je to VS so zameranim na ekonomiu, neocakaval som vysoku mieru pouzivania roznych UNIX/LINUX a inych k pocitacu nedodavanych systemov. V danej statistike jasne dominuje windows XP co som ocakaval. Ale najzaujimavejsie je podla mna absolutna neucast windows VISTA.

Viem ze nieco vyse 2400 navstev nie je dost na vyjadrenie pomeru ms vista na trhu. Ale dava mi za pravdu v mojich uvahach, ze vista nie je momentalne ziadana, predovsetkym medzi studentami, ktory od pc ocakavaju internet, skolu (pisanie poznamok, projekty, databazy, uctovnicke programy), pozeranie filmov a pocuvanie hudby.

Ocakavate zvrat v mysleni uzivatelov?
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Frikso »

Ocakávam zvrat v myslení userov po vydaní SP pre vistu.
Napísať odpoveď