Windows XP - routing

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Windows XP - routing

Príspevok od používateľa STomko »

Viete niekto o nejakej moznosti zadefinovat staticku routu vo WinXP iba na zaklade interfaceu?
Problem je ten ze mam 3G modem v NB kde mam, samozrejme, zakazdym inu IP adresu a branu. Nemam admin prava na NB, preto nemozem svojvolne menit routing. Potrebujem vsak nejakym sposobom jednorazovo zadefinovat routu, aby destinacia bola routovana prave cez ten 3G modem (bez ohladu na to aka tam je ip - aby si vzdy vzalo priradenu GW)
Nativne v XP to nefunguje kedze prikaz musi byt:
route add X.X.X.X mask Y.Y.Y.Y GW.GW.GW.GW interface YYY

Hoci tam je teda moznost zadefinovat interface, musim zadat aj GW!
Poznate niekto nejaky workaround? Alebo nieco podobne?
Uvazoval som aj nad VPN, pouzivam shrewsoft, no ten (pokial viem) nepodporuje moznost aby VPN bola vytvarana vzdy cez dany interface.

O co mi ide? Bez admin privilegii na PC dokazat routovat jednu IP stale cez 3G modem bez ohladu na to, aka IP/GW tam bude do buducna.

Dakujem
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows XP - routing

Príspevok od používateľa javatar »

http://www.windowsnetworking.com/articl ... prout.html tuna mas ako ho povolis a potom su tam aj related linky ako dalej....
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Neviem ako mi to ma pomoct?
Potrebujem routovat jednu IP na jeden konkretny interface - avsak nie "per GW" ale "per interface" kedze GW je zakazdym na danom if ina...

Kedze nativne to v XP neide bez zadania GW IP, hladam nejaky workaround...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

tak som si asi 3x precital ci sa chapeme - uz som to robil (routoval na zaklade interface - konkretne paket ktory prisiel na jeden okamzite odchadzal druhym) ale bez admin prav nie a bolo to davno - GW chapem ako GateWay a nechapem preco by mala byt vzdy ina (ledaze by si vymienal kable/AP)

no ale ak sa ti meni aj gateway tak v tom pripade bat subor ktory zisti aku gateway ma vyplnit a vyplni aj s prislusnym gateway a spustat pri spusteni NB alebo v neakych intervaloch....
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Problem je ten ze bez admin prav nezadas routu. Cize v pripade ze mam 3G modem a brana je zakazdym ina, ak budem bez admin prav, routu nezadam.Samozrejme inac by to problem nebol zistit aka je GW a zadat routu...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

v tom pripade ti nepomozem a osobne si myslim ze ani ziaden workaround nenajdes... zadar routu bez admin prav je totiz bezpecnostna chyba, takze ak tam taka je a nieco ju vyuziva tak to musi byt dobre skryte aby o tom uz MS nevedel a nevydal zaplatu...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Nikto tu nehovori o bezpecnostnej chybe. Admin prava mam na obmedzenu dobu, po ktorej vyprsia. Preto hladam riesenie ktore mi umozni to, co som vyssie popisoval, pocas doby kedy tie prava mam.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

omg - tak sa vyjadri! lebo najskor nieco potrebujes bez admin prav a potom na to mas admin prava a potrebujes to na dobu ked mas admin prava o com sam pises ze to nie je problem...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Nechapem co riesis? Mam admin prava na dobu urcitu. Potrebujem riesenie ktore bude fungovat aj v dobre ked admin prava nebudem mat. Ked nevies poradit, nepis... uberas o cas ako seba, tak aj mna :-)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

STomko napísal:Preto hladam riesenie ktore mi umozni to, co som vyssie popisoval, pocas doby kedy tie prava mam.
Ja sa ti snazim poradit ale ty si zadefinoval problem takto.

Ale uz aj na to som ti napisal - v zasade potrebujes zadat route prikaz bez admin prav. A to neurobis. Keby tu routu bolo treba zadat jednorazovo tak by tam mala ostat od cias administratora ale ked ju chces dynamicky.

BTW skusal si jednoducho nenapisat GW?

//autoeditácia príspevku (22 Jún 2011, 9:26)
ale tak ze som to ja tak mi este jedno riesenie napadlo - mas ale heslo na admina?
Napísať odpoveď