chcel by som sa s vami podelit o moju aktualnu skusenost s (ne-)fungovanim madarskej nizkonakladovky Wizzair. S Wizzairom som uz parkrat letel a nic vynimocne sa pocas bookingu alebo samotnej cesty neudialo. Az do vcera. Bolo cca. 11:30, ked som bookoval letenky z Budapesti na Maltu. Nic zvlastne sa neudialo az do odoslania platby. Ta prebehla v poriadku, ale po presmerovani naspat na stranky wizzair.com bol moj booking v stave Waiting a platba oznacena ako Pending. Tak si vravim, ze platobna brana je vytazena, dam tomu par minut. Siel som na obed a z telefonu (z Android appky Wizzair) som skontroloval stav rezervacie. Vyskocilo na mna, ze platba vobec neprebehla a ze mam rezervaciu zaplatit znova. Tak som naklikal udaje o karte a odoslal. Neukazalo sa absolutne nic, po chvilke cakania ma vratilo na predchadzajuci screen. Na moje prekvapenie po navrate k PC som uvidel na plnej verzii stranky 3 (!!!) pending requesty na zaplatenie jednej rezervacie. Tento stav je rovnaky aj teraz po cca. 23 hodinach od prveho prikazu na platbu rezervacie. Peniaze z uctu (zatial a chvalabohu) neodisli ziadne.
O to by neslo, technicke problemy sa stavaju, to dokazem akceptovat. Ale neskutocne ma sklamal pristup spolocnosti. Az do vecera nebolo k dispozicii absolutne ziadne info k tomu, co sa u nich deje. Na FB strankach (ked uz konecne) reagovali absolutne obecne, nic konkretne nepovedali a odkazovali na call centrum. Ok, skusim im napisat mail. Ale na strankach uvadzaju citujem:
Lehota 30 dni na odpisanie emailu? Prosim? To im emaily nosi slepy a polodementny holub priamo do centraly v Madarsku? Dobre, skusime teda Call Centrum. V nasledujucich momentoch som pochopil, preco vsade odkazuju na to slavne call centrum. Ich hotlines bezia prosim pekne na premiovych cislach, konkretne ceske cislo si pyta 14 korun za minutu. V tej chvili som si musel pretriet oci, ci dobre vidim. Ano, vidim dobre. 14 korun. To je biznis! Ale kaslem na to, obetujem par korun, potrebujem mat istotu ze odletim az rezervujem ubytko. Volam, volam a po takmer styroch minutach (!!!) cakania na operatora som to polozil. Ratajme spolu - 14 krat 4 je...? Ano, dost. Dost na to, ze som sa dozvedel absolutne hovno."It may take 30 days to answer your e-mail, should your request be urgent we recommend that you contact our Call Centre."
Podvecer sa na FB konecne zacali objavovat prve spravy o moznom probleme s platobnymi branami. V tej chvili nas uz boli desiatky nasratych ludi pisucich nie prave prijemne komentare na oficialnu FB stranku. Vecer vydali aj oficialne vyjadrenie k situacii na wizzair.com.
Preslo takmer 24 hodin a wizzair nema problem vyrieseny. Zufali ludia, co si vcerak upili lety na dnes nemozu prejst check-inom, pretoze im visi platba kdesi v casopriestore. Ziadne konkretne riesenie zatial nemaju, nikto nic nevie a spolocnost hra mrtveho chrobaka. Ak sa moj let vobec uskutocni, bude zrejme posledny touto spolocnostou. Pretoze zakaznicka podpora je lepsia aj v dopravnej spolocnosti jazdiacej na konskych zaprahoch v zapadnej casti Ulanbataru. Som velmi zvedavy, co sa stane po odblokovani platieb.Wizz Air received feedback that wizzair.com website may not be functioning properly for some customers. Please note that if after entering your card details the status of your booking is “pending” there is no further action required from you at this stage and the status will change to “confirmed” once the issue is eliminated.
Wizz Air activated a temporary procedure to regain functionality and the third-party provider is working on a permanent fix. We apologize for the inconvenience and are working hard to regain full functionality of the website as soon as possible.
Este jedna perlicka tykajuca sa call centra (jeden koment z FB):