Wizzair

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
melonSVK
King
King
Používateľov profilový obrázok

Wizzair

Príspevok od používateľa melonSVK »

Caute,

chcel by som sa s vami podelit o moju aktualnu skusenost s (ne-)fungovanim madarskej nizkonakladovky Wizzair. S Wizzairom som uz parkrat letel a nic vynimocne sa pocas bookingu alebo samotnej cesty neudialo. Az do vcera. Bolo cca. 11:30, ked som bookoval letenky z Budapesti na Maltu. Nic zvlastne sa neudialo az do odoslania platby. Ta prebehla v poriadku, ale po presmerovani naspat na stranky wizzair.com bol moj booking v stave Waiting a platba oznacena ako Pending. Tak si vravim, ze platobna brana je vytazena, dam tomu par minut. Siel som na obed a z telefonu (z Android appky Wizzair) som skontroloval stav rezervacie. Vyskocilo na mna, ze platba vobec neprebehla a ze mam rezervaciu zaplatit znova. Tak som naklikal udaje o karte a odoslal. Neukazalo sa absolutne nic, po chvilke cakania ma vratilo na predchadzajuci screen. Na moje prekvapenie po navrate k PC som uvidel na plnej verzii stranky 3 (!!!) pending requesty na zaplatenie jednej rezervacie. Tento stav je rovnaky aj teraz po cca. 23 hodinach od prveho prikazu na platbu rezervacie. Peniaze z uctu (zatial a chvalabohu) neodisli ziadne.

O to by neslo, technicke problemy sa stavaju, to dokazem akceptovat. Ale neskutocne ma sklamal pristup spolocnosti. Az do vecera nebolo k dispozicii absolutne ziadne info k tomu, co sa u nich deje. Na FB strankach (ked uz konecne) reagovali absolutne obecne, nic konkretne nepovedali a odkazovali na call centrum. Ok, skusim im napisat mail. Ale na strankach uvadzaju citujem:
"It may take 30 days to answer your e-mail, should your request be urgent we recommend that you contact our Call Centre."
Lehota 30 dni na odpisanie emailu? Prosim? To im emaily nosi slepy a polodementny holub priamo do centraly v Madarsku? Dobre, skusime teda Call Centrum. V nasledujucich momentoch som pochopil, preco vsade odkazuju na to slavne call centrum. Ich hotlines bezia prosim pekne na premiovych cislach, konkretne ceske cislo si pyta 14 korun za minutu. V tej chvili som si musel pretriet oci, ci dobre vidim. Ano, vidim dobre. 14 korun. To je biznis! Ale kaslem na to, obetujem par korun, potrebujem mat istotu ze odletim az rezervujem ubytko. Volam, volam a po takmer styroch minutach (!!!) cakania na operatora som to polozil. Ratajme spolu - 14 krat 4 je...? Ano, dost. Dost na to, ze som sa dozvedel absolutne hovno.

Podvecer sa na FB konecne zacali objavovat prve spravy o moznom probleme s platobnymi branami. V tej chvili nas uz boli desiatky nasratych ludi pisucich nie prave prijemne komentare na oficialnu FB stranku. Vecer vydali aj oficialne vyjadrenie k situacii na wizzair.com.
Wizz Air received feedback that wizzair.com website may not be functioning properly for some customers. Please note that if after entering your card details the status of your booking is “pending” there is no further action required from you at this stage and the status will change to “confirmed” once the issue is eliminated.
Wizz Air activated a temporary procedure to regain functionality and the third-party provider is working on a permanent fix. We apologize for the inconvenience and are working hard to regain full functionality of the website as soon as possible.
Preslo takmer 24 hodin a wizzair nema problem vyrieseny. Zufali ludia, co si vcerak upili lety na dnes nemozu prejst check-inom, pretoze im visi platba kdesi v casopriestore. Ziadne konkretne riesenie zatial nemaju, nikto nic nevie a spolocnost hra mrtveho chrobaka. Ak sa moj let vobec uskutocni, bude zrejme posledny touto spolocnostou. Pretoze zakaznicka podpora je lepsia aj v dopravnej spolocnosti jazdiacej na konskych zaprahoch v zapadnej casti Ulanbataru. Som velmi zvedavy, co sa stane po odblokovani platieb.

Este jedna perlicka tykajuca sa call centra (jeden koment z FB):
wzz4.jpg
wzz4.jpg (28.8 KiB) 1633 zobrazení
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Wizzair

Príspevok od používateľa Soviet »

Prepana. Vsak co cakas od nizkonakladovky ako je Wizzair. Prave preto tie letenky tolko stoja, lebo mas ocakavat takmer nulovu podporu atd. A ked sa nieco stane tak ich linka bude pretazena. Normalny scenar. Nenarobis s tym nic, len si do buducna priplatit za letenku u inej spolocnosti. Vzdy je to len a len o tvojom rozhodnuti.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Podobnu skusenost mam par rokov dozadu, ked som mal letiet z Madridu do Budapesti. Lety zrusene, dva dni ziadne info, trcal som v hoteli (ktory samozrejme platili oni) v Madride, az som sa potom nasral a kupil si letenku od Iberii a doletel do Viedne. Peniaze mi pocase vratili, ale nie celu sumu. Ak nemusim vyslovene, tak WizzAir uz nikdy, i ked maju velmi prijemne, ciste a moderne lietadla.
melonSVK
King
King

Ja sa potrebujem dostat z bodu A do bodu B, preto som si aj vybral lowcost spolocnost. A nech je cena akakolvek, fungujuca zakaznicka podpora je zaklad akejkolvek spolocnosti. :| A ako vravim, doteraz mam za sebou 4 lety s Wizzairom bez hocijakeho problemu, nemal som dovod s nimi neletiet aj teraz.

//autoeditácia príspevku (28 Jún 2016, 15:18)
Update: Vcera sa ozval customer support, dve z troch platieb mi vratia do 3 az 7 dni. A ze sa ospravedlnuju. Dakujem pekne :lol: Niekto moze byt na tych blokovanych 13 tisic odkazany a kvoli chybe s nimi nemoze 2 tyzdne disponovat...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nie som si isty, ci som to neprehliadol, ale predtym si pisal, ze peniaze boli iba blokovane
Peniaze z uctu (zatial a chvalabohu) neodisli ziadne.
nakoniec odisli?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

beardie.. lenže pokiaľ sú blokované, aj tak s nimi nemôžeš narábať, nie?

Nie darmo sa hovorí, že nie som taký bohatý, aby som si mohol kupovať lacné veci.. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

na to sa prave pouzivaju kreditky, kde ta v podstate nesere, ze je nejaka suma blokovana
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Premium cislo maju aj ine spolocnosti. Ale mas to 50 centov na minutu, par minut prezijes. Ja som pri Wizzaire robil zmwnu datumu, lebosom sa sekol o tyzden a 100 eur fuc. Alebo 110 mozno aj. Raz som volal zo zahranicia z ineho kontinentu na slovensku pobocku British Airway ci Lufthansa, pohodovych 4 eur za minutu. Zo 3 minuty som cakal na linke na operatora, dake 3 minuty sme sa rozpravali. Pokec za 24 eur, horsie ako eroticka linka pred 15timi rokmi na inzertnej strane sobotneho Noveho Casu. Wizzair spolupracuje s transermi z letiska s P-Airbus, tam som sa nevedel dovolat vodicovi pri ceste na letisko, tak som napisal mail a odpoved mi prisla asi doma na treti den. Ani som sa nezmohol im do debilov vynadat.
melonSVK
King
King

beardie napísal:nie som si isty, ci som to neprehliadol, ale predtym si pisal, ze peniaze boli iba blokovane
Jo, najprv boli iba blokovane kartovou spolocnostou, po tusim 3 dnoch realne z uctu odisli. Mna to nesere, chvalabohu nie som momentalne odkazany na tych par tisic. Ale pre niektorych ludi to moze byt kludne viac ako polovica penazi na ucte (bohuzial). Preto by bolo od Wizzairu pekne sa zamysliet aj nad kompenzaciou. Kludne nejaku zlavu z ceny rezervacie, kde to cele padlo. Mne je to uz jedno, ale urcite by to zanechalo v nasratych zakaznikoch lepsi dojem ako proste "sorry".

@test: Ano, zmeny letov/datumov/mien su vysoko spoplatnene, to je proste u nizkonakladoviek fakt a vo vacsine pripadov sa viac oplati kupit novu letenku jak menit staru.. Ale v tomto pripade som ja spravil vsetko spravne a chyba bola na strane spolocnosti. V takychto pripadoch by mali jednoznacne reagovat ihned, nie po tyzdni. :smt018

Inak na margo poplatku za zmenu mena, je to len sice jeden debilny update riadku v databaze, ale je to vraj kvoli priekupnikom, aby niekto neskupil 10 leteniek kym su po 5 eur a nasledne ich po mesiaci nepredaval po 50. V podmienkach pisu, ze preklep v mene ti opravia zadarmo, ale cele meno za 60 ci kolko eur. IMO fair enough.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

ak niekto chce do buducna zrusit let z akehokolvek dovodu, viem pomoct za proviziu :) urcite nie zadarmo, lebo je s tym praca a myslim si, ze ak mate letenku za 200€, tak je lepsie ak sa vrati polovicka alebo 2/3 z tej sumy ako nic. resp. akakolvek suma je lepsia ako ziadna ;) zmena datumu alebo mena stoji casto viac ako nova letenka. radsej zrusit let a objednat nanovo. peniaze ale vratia jedine v pripade umrtia. s tym viem pomoct, ale nebudem sa rozpisovat priamo tuna. jedine co vas musi zaujimat je to, ze to funguje. uz to mam vyskusane.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Co si oskenujem susedove parte, starkin umrtny list a to upravim v Photoshope, a im poslem? A ked to stornuju, tak si objednam novy let? :D
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Old Dirty Bastard napísal:ak niekto chce do buducna zrusit let z akehokolvek dovodu, viem pomoct za proviziu :) urcite nie zadarmo, lebo je s tym praca a myslim si, ze ak mate letenku za 200€, tak je lepsie ak sa vrati polovicka alebo 2/3 z tej sumy ako nic. resp. akakolvek suma je lepsia ako ziadna ;) zmena datumu alebo mena stoji casto viac ako nova letenka. radsej zrusit let a objednat nanovo. peniaze ale vratia jedine v pripade umrtia. s tym viem pomoct, ale nebudem sa rozpisovat priamo tuna. jedine co vas musi zaujimat je to, ze to funguje. uz to mam vyskusane.
do buducna urcite zaujimava ponuka. v kazdom pripade funkcnost riesenia nie je to to jedine, mna by zaujimalo, ci je to legalne :D
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

legalne to moc nie je :psssst:
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tak funguje aj booking,pri kazdom hoteli poznamka platba pri prichode a realne 2 dni pred prichodom si hotel rezervuje z karty ciastku umernu platbe pri prichode...v pohode, chapem..ale predstavte si ze idete na trip ako ja a 4 hotely urobia to iste...realne mi zmizlo z karty cez 350eur s ktorymi som nemohol disponovat a realne sa mi vratili az 2 dni po prichode domov pricom v kazdom z tych hotelov som platil pri prichode z karty...zamrzi
hovko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa hovko »

Preto je na takéto veci vhodnejšia kreditná karta, kedy sa ti blokujú peniaze banky...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

CheZteR: Nemas pravdu, teda mas pravdu len ciastocne. Autorizacia kreditnej karty alebo blokacia sa robi podla podmienok, ktore si stanovuje hotel. Niekde to moze byt 10 percent zo celkovej sumy za ubytovanie, inde to moze byt 50 percent z sumy za ubytovanie, inde 100 percent za prvu noc, niekde len 1 euro. Zalezi od hotela ako si tieto podmienky nastavi a uplatnuje.

Na booking.com mam dostatok objednavok, rezervacii, hodnoteni, takze to viem napisat z vlastnej skusenosti. Mal som ubytovanie, kde som za 4 dni zaplatil komplet vsetko vopred. Mal som ubytovanie na par dni, ale stiahli mi len 10 percent z toho, zvysok som doplatil na mieste. Inde nastala len blokacia, peniaze mi boli pripisane naspat. V lete idem do Francuzska, mame tam ubytovanie pre 10 ludi na tyzden, tam uz v novembri, teda 8-9 mesiacov vopred pozadovali zaplatit 40 percent z celkovej ceny za ubytovanie, mali to tak v podmienkach na Booking.com a bezplatne storno je 30 dni vopred pred ubytovanim.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

mne stale blokli 100%
hovko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa hovko »

100% z čoho?
Väčšinou sa zablokuje suma rovná stornu akoby si neprišiel. Záleží od hotelu aké má podmienky, niekto má storno x% z pobytu, niekto sumu za 1 noc, už som videl hotel, čo účtuje celý pobyt - tieto podmienky poznáš dopredu, teda aspoň by si mal, na booking.com s tým nie je problém.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Prizivim sa na tejto teme. Ako je to s checkinom u wizzair. Je nutne robit online checkin alebo robia na letiskach? Nieco som na rychlo precital, maju zoznam letisk, kde musi byt spraveny online, ale Luton napr.? Nemam chut to podrobne hladat, ked s tym ma niekto skusenosti.
Vdaka
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

U nizkonakladoviek robis online. Ak robis na letisku, tak za poplatok 10 az 20 eur. U Wizzairu som robil online.
Napísať odpoveď