XHTML 2.0
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: XHTML 2.0
pekne prepracovana vnutorna logika a strukturalna [ci ako to mam nazvat] semantika, skoda ze ho ma "oficialne" nahradit html 5.x? Ci to mi len daco uslo? : ) Lebo w3c sa hrdi s tym ze nastupca html 4.x bude xhtml 2.0 no a namiesto toho robia html 5.x
Alebo mi len daco uslo?
-
caesar1987
Addict
Ušlo ti to, že ten článok má 5 rokov.uplink napísal:Alebo mi len daco uslo?
Tá zmena img je celkom dobrá (lepšie sa dá nastaviť, čo sa má zobraziť napr. v textovom prehliadači, alebo v prehliadači na nejakom zariadení s malým displejom).caesar1987 napísal:tak z toho co som cital tak ten img a br su dobre dokaslane..
dufam ze to im neprejde...
-
caesar1987
Addict
Mne sa docela pozdávajú zmeny v anchore, hlavne spôsob zápisu linku <strong href=..> je to podla mňa veľmi praktické, obrázky sú tiež zaujímavé, je to logické, no zatiaľ som neprišiel na nejaké väčšie pozitíva (snáď to vypustenie alt="", ktoré ma nesmierne serie, takto to bude prehladnejšie).
-Jedna vec, ktorá sa mi nepáči je zrušenie <h1-6></h_> a miesto toho odstupnovanie pomocou <section>. Je to chaotické a neprehladne. Dnes mám zaužívané definovanie si h1, h2 .. v CSS, takto sa budem musieť babrať so section a ich definovanie v triedach [class] (ak to tak bude fungovať, to nepíšu) a v samotnom kóde to spôsobi iba zmätok.
-To, že to nebude spätne kompatibilne by som ako problem nevidel, po pravde to aj rád uvítam. No realne sa mi to vidí tak, že prehliadače aj naďalej nebudú brať hlavičku <!DOCTYPE .. vážne a budú zobrazovať aj to, čo do kódu nepatrí..
-Jedna vec, ktorá sa mi nepáči je zrušenie <h1-6></h_> a miesto toho odstupnovanie pomocou <section>. Je to chaotické a neprehladne. Dnes mám zaužívané definovanie si h1, h2 .. v CSS, takto sa budem musieť babrať so section a ich definovanie v triedach [class] (ak to tak bude fungovať, to nepíšu) a v samotnom kóde to spôsobi iba zmätok.
-To, že to nebude spätne kompatibilne by som ako problem nevidel, po pravde to aj rád uvítam. No realne sa mi to vidí tak, že prehliadače aj naďalej nebudú brať hlavičku <!DOCTYPE .. vážne a budú zobrazovať aj to, čo do kódu nepatrí..