Dakujem za akekoľvek rady
Xiaomi mi band 2 a Mi fit app Iphone 5s
Xiaomi mi band 2 a Mi fit app Iphone 5s
ahoj, mam problem, nefunguje mi dobre synchronizacia, ked si chcem cez appku pozrieť detaily kolko som dnes mal krokov, km a podobne veci tam mi to vzdy ukaze datum den predym a tam len "Just a sec". Cakal som uz dlho a nikdy nič nenačitalo pritom ked dam den dozadu tak načita normalne ale nikdy to nejde akutalne tak ako je ozaj aj datum. Vid viac na obrazku. Ked si vsimnete je tam synced 00:02 čo je uz datum dnes čite 20.1.2017 a ukazu mi len den predtym cite 19.1.2017 a detailne data mi ukaze len na datum 18.1.2017. Poradte mi čo s tym ? Skusal som appku vymazať znovu naistalovať, obnovil som dokonca aj tovarenske nastavenia na Iphone no nič nepomohlo.
Ako keby nenacitavalo data. Pozri toto dole.
https://discussions.apple.com/thread/70 ... 0&tstart=0
http://en.miui.com/thread-175166-1-1.html
http://www.mimhr.com/2016/02/20/how-to- ... p-details/
https://discussions.apple.com/thread/70 ... 0&tstart=0
http://en.miui.com/thread-175166-1-1.html
http://www.mimhr.com/2016/02/20/how-to- ... p-details/
Re: Xiaomi mi band 2 a Mi fit app Iphone 5s
Skušal som to dnes na mobile Samsung galaxy j5 a tam to funguje bez problemov takže chyba musi byť niekde v mojom iphone. Neviete čo ? Z tych odkazov som moc nezistil 
-
juslik
King
- Kontaktovať používateľa:
kazdu chvilku mi ma prist mi band 2 a mam iphone 7 tak skusim aj ja a napisem co som zistil 
Ja sommal miband 1 a teraz mam 2 a s iPhonom 5S to ide bez problemov. Skus restartnut telefon
Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk
Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk
Mne to zo začiatku išlo tiež v pohode bez problemov. Ono to prestalo isť mam pocit ze vtedy ked sa menil čas na zimny a od vtedy mi to nejde. Telefon som cely restarovatoval no nepomohlo to.
Vyuzijem tuto temu
Mate niekto ten naramok mi band 2 a behate? Ake je to presne? Co som cital recenzie, tak kroky to meria celkom presne ale co beh?
-
hojko
Site Admin
Problem je meranie tepu priamo senzorom v hodinkach na zapasti. Ak to chces mat presnejsie, tak treba pouzit hrudny pas, ktory meria inym sposobom a meria aj variabilitu srdcovej frekvencie. Pred par dnami bol o tom clanok: https://tech.sme.sk/c/20506548/pouzivat ... -tepu.html Od hodiniek za 20-30 eur nemozes ocakavat presne meranie. Ja som podstupil meranie na dvoch specilizovanych klinikach, jedna z nich bola Sportdiag v Bratislave (na jar roku 2015), kde ma testoval Viktor Bielik, ktory okrem inych testoval aj Sagana, Visnovskeho, Cibulkovu atd...: http://sportmed.sk/o-nas/nas-tim/paeddr ... ielik-phd/ Hodnoty, ktore mi nameral na klinike su velmi podobne tym, ktore mi ukazuju hodinky Garmin Forerunner 220 + hrudny pas Garmin Premium HR Monitor, resp. tachometer na bicykli Garmin Edge 510 + rovnaky hrudny pas. Druhe meranie bolo na jesen 2016 a hodnoty boli velmi podobne, dokonca maximalny tep bol takmer rovnaky na klinike ako s mojimi hodinkami od Garminu pocas maximalnej zataze, napr. intervalovy beh - rozdiel bol tusim 1 tep.
Ak chces kupit Mi Band 2 alebo nieco podobne, tak preco nie, mas tam zakladne udaje, ktore ale treba brat s rezervou. Na zaciatok to urcite staci, vies si najst tabulky alebo precitat clanky, z toho spravit aspon pribliznu predstavu o tepoch, priposobit si treningovy plan, behat pre radost. Kroky to bude merat presne, pretoze to bude zrejme merat gyroskopom a teda kazdy pohyb ruky bude zaznamenany ako pohyb, cize aj keby si stal na mieste a kyval rukou, tak to bude brat ako pohyb - ako krok. S tym tepom tam uz moze byt rezerva. Ak neplanujes investovat vela a nevies ci ta bude behanie bavit, tak si kup taketo lacnejsie hodinky, na rok ti to vystaci a pokial by si sa chcel tomu aktivnejsie venovat, zalozit si trening na tepovych pasmach, tak potom mozes rozmyslat nad kupou lepsich hodiniek, ktore ti ponuknut aj GPS.
Castokrat ludia behaju na zaciatku prilis rychlo, snazia sa zlepsovat cas na urcitom useku, snazia sa prekonavat seba. Na zaciatok treba behat pomalsie, sledovat vlastne telo, ved sam uvidis ako sa budes citit po behu. Treba behat pre seba, pre radost. Casom mozes kombinovat trening, jeden den si to odbehnes na cas, dalsie tri dni pomalsim tempom. Tuky spalujes najlepsie aj tak pri pomalsom behu, podobne to je aj so ziskavanim kondicie. Ale o tom je tu aj tema o behani, uz sa tam co to o tom popisalo.
Ak chces kupit Mi Band 2 alebo nieco podobne, tak preco nie, mas tam zakladne udaje, ktore ale treba brat s rezervou. Na zaciatok to urcite staci, vies si najst tabulky alebo precitat clanky, z toho spravit aspon pribliznu predstavu o tepoch, priposobit si treningovy plan, behat pre radost. Kroky to bude merat presne, pretoze to bude zrejme merat gyroskopom a teda kazdy pohyb ruky bude zaznamenany ako pohyb, cize aj keby si stal na mieste a kyval rukou, tak to bude brat ako pohyb - ako krok. S tym tepom tam uz moze byt rezerva. Ak neplanujes investovat vela a nevies ci ta bude behanie bavit, tak si kup taketo lacnejsie hodinky, na rok ti to vystaci a pokial by si sa chcel tomu aktivnejsie venovat, zalozit si trening na tepovych pasmach, tak potom mozes rozmyslat nad kupou lepsich hodiniek, ktore ti ponuknut aj GPS.
Castokrat ludia behaju na zaciatku prilis rychlo, snazia sa zlepsovat cas na urcitom useku, snazia sa prekonavat seba. Na zaciatok treba behat pomalsie, sledovat vlastne telo, ved sam uvidis ako sa budes citit po behu. Treba behat pre seba, pre radost. Casom mozes kombinovat trening, jeden den si to odbehnes na cas, dalsie tri dni pomalsim tempom. Tuky spalujes najlepsie aj tak pri pomalsom behu, podobne to je aj so ziskavanim kondicie. Ale o tom je tu aj tema o behani, uz sa tam co to o tom popisalo.
Diky za odpoved. Myslim, ze by bolo dobre ju presunut niekde do aktivnejsich tem, kedze je hodnotna pre viacerych bezcov.
K odpovedi : Niesom zaciatocnik, behavam uz dlho, no doteraz som behaval s telefonom na ramene.(armband puzdro) Vyuzival som hlavne app stravu a sporttracker a bol som velmi spokojny s trackingom a nameranymi hodnotami. Momentalne mi uz ale smartfon na ramene vadi a pri 15-20km behu ho musim aj 5-6x napravovat, co je frustrujuce.
Od naramku neocakavam presne meranie HR, ani notifikacie. Nic z toho mi netreba, ide mi len o prejdenu vzdialenost, resp. ubehnute kilometre. Potrebujem si porovnat kolko ubehnem za zapas (90min), v porovnani s treningom. Pozeral som aj po naramkoch garmin vivofit, resp. vivosmart, no tam sa uz pohybujem okolo 200€ (vivosmart), 80€ (vivofit). Chcel som sa zmestit do 100€, no tam su na vyber naramky iba bez gps. Myslim si, ze vsetky naramky bez gps budu vyhodnocovat prejdenu vzdialenost len na zaklade gyroskopu a preddefinovanej dlzky kroku. Ak ale nieje sanca merat prejdenu vzdialenost bez gps s odchylkou +-5%, tak kupim aj ten garmin, no velmi sa mi nechce davat take peniaze do naramku. Vie garmin s gps spolahlivo merat aj vzdialenost pri prudkych zmenach pohybu? Dajme tomu sprint 5m dopredu a nasledne 5m dozadu.
K odpovedi : Niesom zaciatocnik, behavam uz dlho, no doteraz som behaval s telefonom na ramene.(armband puzdro) Vyuzival som hlavne app stravu a sporttracker a bol som velmi spokojny s trackingom a nameranymi hodnotami. Momentalne mi uz ale smartfon na ramene vadi a pri 15-20km behu ho musim aj 5-6x napravovat, co je frustrujuce.
Od naramku neocakavam presne meranie HR, ani notifikacie. Nic z toho mi netreba, ide mi len o prejdenu vzdialenost, resp. ubehnute kilometre. Potrebujem si porovnat kolko ubehnem za zapas (90min), v porovnani s treningom. Pozeral som aj po naramkoch garmin vivofit, resp. vivosmart, no tam sa uz pohybujem okolo 200€ (vivosmart), 80€ (vivofit). Chcel som sa zmestit do 100€, no tam su na vyber naramky iba bez gps. Myslim si, ze vsetky naramky bez gps budu vyhodnocovat prejdenu vzdialenost len na zaklade gyroskopu a preddefinovanej dlzky kroku. Ak ale nieje sanca merat prejdenu vzdialenost bez gps s odchylkou +-5%, tak kupim aj ten garmin, no velmi sa mi nechce davat take peniaze do naramku. Vie garmin s gps spolahlivo merat aj vzdialenost pri prudkych zmenach pohybu? Dajme tomu sprint 5m dopredu a nasledne 5m dozadu.
-
hojko
Site Admin
S mobilom na ramene sa zle beha, ja som tak behal asi dva krat a vadilo mi to. Okrem toho bolo puzdro take spotene, ze som boli nevedel odlepit od folie obalu, tak to bolo prilepene. Tiez mi vadilo to posuvanie, tak ako ty pises. Obavam sa, ze GPS nie je az take presne, aby si dokazal merat vzdialenost na futbalovom zapase. Za pouzitia GPS+Glonass by to mohlo byt o dost presnejsie. Glonass dava Garmin len do drahsich hodiniek, trebars rada Fenix, napriklad Fenix 3 stoja okolo 300 eur, novy model Fenix 5 sa pohybuje niekde pod 500 eur. A to je uz slusna suma, ktoru asi zaplati len aktivny sportovec, ktory chce jednotku na trhu. Z lacnejsich trebars TomTom Runner, tie stoja 130 eur alebo TomTom Multi-Sport. Pozeram, tak Garmin vivoactive ma aj Glonass. Problem by som videl v tych pohyboch na behu, ze raz ides dopredu, inokedy dozadu, pomale pohyby vpred, vpravo, vlavo, vyskok, no neviem, ze ci to dokaze zachytit az taku citlivost. Tych 5m ti to zachyti v pohode, skor ide o nejake metrove useky, ze ci to az tak zachyti a ci udaje nebudu skreslene. Najlepsie by bolo sa skusit opytat niekoho kto take hodinky ma, aby nieco take skusil, pripadne sa pozri na oficialne Garmin forum, popripade tam poloz otazku v anglictine a niekto ti odpovie.
Neviem ako meraju napriklad v Lige majstrov vzdialenost, ktoru futbalisti nabehaju. V KHL sa to pri hokeji meralo snimac, ktore boli za mantinelom a hraci mali senzor na nohe. Predpokladam, ze aj vo futbale to bude nieco podobne. Taketo merania napriklad robi Instat, maju aj zastupcu pre Slovensko, tak mu skus napisat daky mail ako funkcionar nejakeho muzstva a spytaj sa na sposob merania: http://www.instatfootball.com
Neviem ako meraju napriklad v Lige majstrov vzdialenost, ktoru futbalisti nabehaju. V KHL sa to pri hokeji meralo snimac, ktore boli za mantinelom a hraci mali senzor na nohe. Predpokladam, ze aj vo futbale to bude nieco podobne. Taketo merania napriklad robi Instat, maju aj zastupcu pre Slovensko, tak mu skus napisat daky mail ako funkcionar nejakeho muzstva a spytaj sa na sposob merania: http://www.instatfootball.com