XP - operacny system nemoze byt spusteny

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
G0lDiER_
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

XP - operacny system nemoze byt spusteny

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

caute,
vo windowse som nainstalval partiction magic a chcel som zjednotit dve particie a jednu vytvorit no zrejme som sa preklikol a spravil som nejaku blbost a po restarte mi naskocila hlaska ze Operacny system nemoze byt spusteny (bolo to v cestine, tak ako win)..

spustil som erd commander live cd a zistil som ze v C:/ bol obsah D:/ a obsah Cecka nikde..tak som dal Cecko zformatovat cez erd commander..

restartol pc, nastavil bootovanie z CD/DVD na prve miesto, vlozil WIN XP SP3 instalacku a nic nebootuje..sprava sa to tak ako keby tam ziadne bootovatelne cdcko nebolo a pise ze mam vlozit cd a stlacit nejaku klavesu..

co s tym prosim vas? zaraza ma to ze stale pise tu hlasku ze operacny system nemoze byt spusteny aj ked win xp tam uz davno nieje..

mimochodom skusal som aj ubuntu a tam mi naskocilo pozadie, zacalali naskakovat okna no nejak to prestalo nacitavat..tie okna su biele, bez textu atd..

dakujem..
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa UplenssGrapher »

Zrejme ti to zhovadil sám Partition Magic, skús ho spustiť, nieje tam možnosť sformátovania celého HDD? Asi ti tam zostali nejaké súbory, alebo iné veci na ktoré Partiton Magic nesiaha, preto ich tam zanechal a PC si myslí že tam je Win. Poprípade skús na sformátovanie nejaké iné CD.

A pod pojmom Nebootuje si myslel čo? Klasicky preskočí "pasáž" s bootvaním a rovno ťa prehodí na štart winu, alebo nastane chyba pri bootvaní?
:)
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Mal som chybu v cdcku, uz mi bootuje to cdcko, dostanem sa na pasaz ked mam moznosti formatovania atd, tam odstranim vsetky particie a vytvorim jednu velku, naformatujem ju na NTFS (quick), zacne kopirovat subory a myslim ze hned pri prvom subore napise chybu zapisovania, keci ze mam skontrolovat ci je vlozene cd atd, skusal som zopar krat retry a skusal som aj skipnut zopar suborov no robi to pri kazdom..

na usbcku mam spravenu bootovatelnu Win 7 (robil to kamarat a robil to asi tak ze nakopiroval obsah isa na flashku a nastavil nazov flashky tak ako je nazov isa, neviem ci to urobil dobre..), dam to bootovat z usb a napise mi chybu ze subor boot/bcd je poskodeny bla bla bla..

co mam robit? viem ze bcd je subor v ktorom su nastavenia bootovania no neviem co to ma s tym ze chcem nabootovat nanovo windows a preinstalovat..

nasiel som kopu navodov ako to spavit no vsade bola situacia ze vacsinou boli 2 os a nieco sa pokazilo tak ako to opravit no neviem co v tomto pripade..

prosim pomoc surne :cry:
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

no na tú flashku to len tak nepôjde že nakopíruješ na USB obsah CD

a k tomu disku skús dať nie rýchly formát ale pomalý
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

ano skusal som aj standartny format a nic to nebolo splatne..
inak ta flashka sa sprava tak ze je bootovatelna :wink:

prosim vas pomozte..ako by ste to riesili vy keby sa vam to stalo? :?
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

skusal si stiahnut 7 a napalit od kamarata na CD??? pomocou AShampoo Burning Studio 6 ta je FREE Windows 7 stiahnes z x forum napr zadaj nieco do google ak ti mam poradit z ktoreho som stiahol full s crackom tak napis na ICQ je to otestovane Full 7600 a nedavajte mi karmu minus skusam iba pomoct a toto neni warez lebo som ani prd nenapisal ziadne stranky linky ani nic
Napísať odpoveď