Xubuntu Pismo/Extrahovanie

Všetko ohľadom Linuxu...
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Xubuntu Pismo/Extrahovanie

Príspevok od používateľa Maro. »

Caute chcel by som sa spytat ci sa neda zmenit styl pisma na Linuxe Xubuntu lebo teras je dost neprehladne alebo aspon velkost pisma. Dakujem za radu :wink:

A este mam jeden problem ako mam rozbalit "rar" subor na Xubuntu stale ked dam extrahovat vypise. Archive type not supported :?
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

S Xfce nemám žiadne skúsenosti, takže ako na zmenu veľkosti písma ti neporadím (určite to nájdeš keď trochu poklikáš), a čo sa týka podpory rar archívov, treba doinštalovať.

Kód: Vybrať všetko

sudo apt-get install rar
rovnako odporúčam nahodiť aj 7zip (ak nepôjde tak p7zip)
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Deafboy napísal:S Xfce nemám žiadne skúsenosti, takže ako na zmenu veľkosti písma ti neporadím (určite to nájdeš keď trochu poklikáš), a čo sa týka podpory rar archívov, treba doinštalovať.

sudo apt-get install rar
rovnako odporúčam nahodiť aj 7zip (ak nepôjde tak p7zip)
Dik us to ide a nevedel by si mi hodit link na stiahnutie toho 7zip lebo co som hladal tak tam su ale na Xubuntu som tam nenasiel. A neviem ci mi pojde keby som stiahol napr. pre verziu debian. :?
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

ked najdes balicek .deb, tak to (asi) pojde :)
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

A racej nebudem pokusat stastie :) To co napisal deafboy tak pomohlo to co mam zadat do terminalu necham to us tak. :oops:
Deafboy K+ za pomoc :wink:
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

7zip

Príspevok od používateľa Deafboy »

7zip nahodíš tak isto ako rar. Keď sa pozrieš na výpis:

deafboy@deafboy-notas:~$ aptitude search 7zip
i   p7zip                               - 7zr file archiver with high compression ratio
p   p7zip-full                          - 7z and 7za file archivers with high compressio
p   p7zip-rar                           - non-free rar module for p7zip
deafboy@deafboy-notas:~$
zistíš že balík ktorý potrebuješ sa volá p7zip, (*buntu 9.04), tzn:

sudo apt-get install p7zip
pomocou aptitude search sa dá podľa názvu nájsť akýkoľvek balík. Ak poriadne čítaš čo ti konzola vypisuje, nemôžeš nič pokaziť. Ak by ti niekedy nahodená aplikačka nefungovala tak ako má, vždy môžeš: (aby nedošlo k omylu jedná sa o odinštalovanie balíka ak robí problémy, nie jeho opravu :D)

sudo apt-get remove NAZOV_BALIKA
Rovnako by ti v Xubuntu mali fungovať v pohode balíky z Ubuntu, Kubuntu, a aj z Debianu.

Pri balíkoch primárne určených pre KDE (Kubuntu) sa nainštalujú všetky závislosti, ktoré daný balík potrebuje (tzn stiahne sa veľa ďalších balíkov).
V tomto, ale aj v podobných prípadoch po odstránení pôvodného balíka ktorý si inštaloval ti apt-get vypíše ktoré balíky máš nainštalované a už ich v systéme nepotrebuješ. Vtedy stačí:

sudo apt-get autoremove
Ja to zvyknem občas preventívne spúšťať spolu so:

sudo apt-get clean
-tento command ti vyčistí všetky inštalačné balíky ktoré si stiahol pomocou apt-get. (Vždy keď sťahuješ nejaký balík, tak jeho inštalačka zostáva na disku aj po rozbalení)

... no to je taký stručný popis ...
aby som to zhrnul, aptitude search - nájde akýkoľvek balík dostupný v repozitári, takže skôr ako začneš hľadať balík ručne, skús takto.

viac háddam už len na http://wiki.ubuntu.cz/
-nikdy som osobne ubuntu wiki veľmi neštudoval, no hádam sú tam podobné veci popísané podrobnejšie. (Samozrejme návody platia viac-menej pre všetky buntu verzie, okrem vecí ktoré sa týkajú konkrétne gnome)
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Dik velmi si mi pomohol :happyrespect: :D
Napísať odpoveď