Za to ten v Londýne je na nezaplatenie. Chcel by som tam byť.
Zábavná pyrotechnika
Re: Zábavná pyrotechnika
Za to ten v Londýne je na nezaplatenie. Chcel by som tam byť.
čakal som hocičo ale hentakú je*u :O
Caute pyrotechnici, este od silvestra mam nejake nevybuchnute petardy. Neviete dokedy sa daju este pouzit?
pochybujem, ze mi vydrzia az do dalsieho roka, ale keby nahodou? Na takychto veciach ani neni datum spotreby ci ano? A zalezi ze aky druh, ja mam taketo dumbumy odtialto //xxx
Dik za kazdu radu, radsej sa opytam ako prist o ruku

Dik za kazdu radu, radsej sa opytam ako prist o ruku
Pyrotechnika sa mi zda od 2012 moze pouzivat celorocne samozrejme musis byt 200m od skol, cintorinov, kostolov, nemocnic atd... Samozrejme mestka policia ta moze skontrolovat ci mas pyrotechniku ktoru mozes pouzivat podla rokov. Ak odpalujes to co nemozes a si pod zakonom tak ta odvedu domov + nahlasia to socialke. Co sa tyka ohnostrojov tie stale podliehaju oznamovaniu na uradoch, hasicom atd.. Samozrejme stale plati aj zakaz od 22:00 do 06:00 nakolko plati rusenie nocneho kludu. Ak to budes hadzat mimo mesta ci v nejakej casti mesta ktore nieje obyvana tak v klude. Ak byvas na sidlisku tak chod niekam mimo. Vela ludi je stale vtom, ze sa moze hadzat len na silvestra takze zavolaju tak ci tak policiu a tie DUM-BUMy su vazne silne nakolko som ich tiez par mal.
PS: A ak nerobis rad naschvali tak pojdes trocha mimo obyvanej oblasti
PS: A ak nerobis rad naschvali tak pojdes trocha mimo obyvanej oblasti
Ak sa rozhodneš búchať cez rok, tak choď ďalej od domov a obývaných miest, naozaj, nebuď špina.

Čo sa týka dátumu spotreby, keď som bol menší a mali sme rok staré piráty, tak ich veľa nevybuchlo a veľa ich vybuchlo veľmi rýchlo. A nakoľko pirát je pirát, a nejaký Bum Dum je už fakt v prípade nehody docela nebezpečný, tak by som to radšej neriskoval, a išiel vybúchať teraz.
Čo sa týka dátumu spotreby, keď som bol menší a mali sme rok staré piráty, tak ich veľa nevybuchlo a veľa ich vybuchlo veľmi rýchlo. A nakoľko pirát je pirát, a nejaký Bum Dum je už fakt v prípade nehody docela nebezpečný, tak by som to radšej neriskoval, a išiel vybúchať teraz.
No mám pocit, že on myslí skôr dátum spotreby.
Pokiaľ si dobre pamätám, tak doba spotreby bola do 5 rokov. To bolo asi 4 roky dozadu, takže teraz to už môže byť iné, no nemyslím si. Mal som k dispozícii veľké množstvo pyrotechniky po záruke, od petárd, rímske sviece, cez prskavky, detskú pyrotechniku, až po kompakty. Pyrotechnika stará aj 10 rokov. Veselo sme to strieľali. Občas nejaká zlyhávka, ale nič zdravie ozhrozujúce. Však na petardách máš zápalnicu a tá ti buď začne horieť alebo nie. Keď nechce horieť, tak radšej zahoď petardu.
Hensym, to, že ti rok staré piráty, nevybuchli, alebo buchli príliš skoro, je skôr náhoda. Alebo teda ste pyrotechniku kúpili tesne pred skončením doby spotreby a potom po roku už bola po dátume spotreby. Ja som pár rokov pracoval pre najväčšieho predajcu pyrotechniky na Slovensku a tá istá pyrotechnika sa točila po prevádzkach aj niekoľko rokov, pokiaľ neskončila exspirácia. Samozrejme je tam viac faktorov, ktoré môžu zapríčiniť zlyhávky, napríklad nesprávne skladovanie.
Pokiaľ si dobre pamätám, tak doba spotreby bola do 5 rokov. To bolo asi 4 roky dozadu, takže teraz to už môže byť iné, no nemyslím si. Mal som k dispozícii veľké množstvo pyrotechniky po záruke, od petárd, rímske sviece, cez prskavky, detskú pyrotechniku, až po kompakty. Pyrotechnika stará aj 10 rokov. Veselo sme to strieľali. Občas nejaká zlyhávka, ale nič zdravie ozhrozujúce. Však na petardách máš zápalnicu a tá ti buď začne horieť alebo nie. Keď nechce horieť, tak radšej zahoď petardu.
Hensym, to, že ti rok staré piráty, nevybuchli, alebo buchli príliš skoro, je skôr náhoda. Alebo teda ste pyrotechniku kúpili tesne pred skončením doby spotreby a potom po roku už bola po dátume spotreby. Ja som pár rokov pracoval pre najväčšieho predajcu pyrotechniky na Slovensku a tá istá pyrotechnika sa točila po prevádzkach aj niekoľko rokov, pokiaľ neskončila exspirácia. Samozrejme je tam viac faktorov, ktoré môžu zapríčiniť zlyhávky, napríklad nesprávne skladovanie.
jj, Pinco, datum spotreby ma zaujimal, ale dik za vsetky rady aj ostatnym.
Tiez som mal skusenost, ze niektore vybuchli skor, niektore nevybuchli, nikdy sa neda vedet.
O tej vzdialenosti, ani o zakonoch som nevedel, hadam ma nechytia
Tiez som mal skusenost, ze niektore vybuchli skor, niektore nevybuchli, nikdy sa neda vedet.
O tej vzdialenosti, ani o zakonoch som nevedel, hadam ma nechytia
-
titaniumsalute88
Novice
Ahojte ktoré petarda je najsilnejšia a najslabší? Dum bum,Bomb Bon,Megatron?
Ideš na silvester do Paríža a chceš si vystreliť z tamojších ľudí? 
Neviem, pozri na nete obsah v mg, alebo v čom sa to udáva. Na nete som tuším videl najviac videí z Dum bum. Ser na to, petardy sú drahé, nebezpečné a nemajú žiaden efekt, okrem nasierania ľudí. Keď už chceš míňať na pyro, kúp niečo pekné.
Neviem, pozri na nete obsah v mg, alebo v čom sa to udáva. Na nete som tuším videl najviac videí z Dum bum. Ser na to, petardy sú drahé, nebezpečné a nemajú žiaden efekt, okrem nasierania ľudí. Keď už chceš míňať na pyro, kúp niečo pekné.
MEGATRON ?