Zabezpečenie guestbooku
Zabezpečenie guestbooku
Mám jednoduchý guestbook, formulár > POST > INSERT > SELECT > mysql_num_rows. Chcel by som sa spýtať aké sú teoretické možnosti ochrany pred nejakými botmi, napadlo ma jedine cookie s nejakým určitým časovým obmedzením, prípadne porovnávanie IP, ktoré by som si ukladal ku každému príspevku, existuje ešte nejaký iný jednoduchý spôsob? CAPTCHu ani autentizáciu (resp. registráciu) užívateľov používať nechcem.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zabezpečenie guestbooku
ked pogooglis tak zistis ze je vela osvedcenych technik, mne celkom fungovalo umiestnovanie javascriptom schovaneho checkboxu k textu ... boti totiz nevidia ze je schovany a automaticky ho zaskrknu lebo ocakavaju nejaky suhlas s pravidlami ....eMPiko napísal:Mám jednoduchý guestbook, formulár > POST > INSERT > SELECT > mysql_num_rows. Chcel by som sa spýtať aké sú teoretické možnosti ochrany pred nejakými botmi, napadlo ma jedine cookie s nejakým určitým časovým obmedzením, prípadne porovnávanie IP, ktoré by som si ukladal ku každému príspevku, existuje ešte nejaký iný jednoduchý spôsob? CAPTCHu ani autentizáciu (resp. registráciu) užívateľov používať nechcem.
kazdopadne, nie je nic lepsie ako povolit prispievat len registrovanym ludom ...
Re: Zabezpečenie guestbooku
o tom som aj ja pocul, ale neviem presne ako to funguje pri uzivateloch, ktori nemaju Javascript povoleny.zaggi napísal:ked pogooglis tak zistis ze je vela osvedcenych technik, mne celkom fungovalo umiestnovanie javascriptom schovaneho checkboxu k textu ... boti totiz nevidia ze je schovany a automaticky ho zaskrknu lebo ocakavaju nejaky suhlas s pravidlami ....
edit
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ach ... boti neklikaju tabulatory ... boti parsuju http requesty ... pokial si to dal do css a nie priamo na element (style="display:none") tak to tazko vyparsuje ze je schovany, ibaze by to bol velmi sikovny bot ...eMPiko napísal:Aha, to mam funkcne, ale ked dam display:none, preskoci ho aj tabulator, co teda znamena pravdepodobne aj spambot, nie?
http://www.sitepoint.com/print/captcha- ... ernatives/
dole je: Non-interactive Solutions
myslienky tam su, staci otestovat ci to pomoze alebo nie
dole je: Non-interactive Solutions
myslienky tam su, staci otestovat ci to pomoze alebo nie