Zabezpečenie zdielanych suborov

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
patronick
Amateur
Amateur

Zabezpečenie zdielanych suborov

Príspevok od používateľa patronick »

Zdravím,

Chcel by so msa spytat, ze ci je nejaka moznost ako nastavit password+ user name ku nejakemu zdiealnemu priecinku...

- napr: mam doma stolovy PC... a svoj NB... ktore su zosietovane a na stolaku mam zdielany HDD ... na ktorom mam vsetky veicicky... a chcel by som spravit taku srandu, ze ked si dam start/ spustit/ nazov pocitaca v sieti a potvrdim, ze mi vyhodi tabulku s prihlasovacim menom a heslom... a na stolaku by som si mohol registrovat uzivatelov s heslom a s prislusnymi pricinkamy ktore by mohli oni pouzivat.. lebo na stolak by som chcel napojit viacej PC a kazdy by mal svoje hesl oa meno a t oby si tam zadal a potom by ho to pustilo do jeho zdielanych objektov ktore by boli nastavene na stolaku... + zdielany internet... a ak by sa dalo, tak by som to chcel mat tak, ze by internet bez toho zadania hesla a mena nesiel... v skole sme to tak mali, ale pri zapinani PC bola klasicka tabulka s prihlasovanim a tam sa uz prihlasili ty co uz mali v servery vygenerovane meno a heslo... ale na nom bol debian a ja na mojom stolaku mam klasicke xp prof sp2... je na t onejaky soft? alebo vie mi prosim vas niekt oporadit?...

za poradenie vo pred dakujem.
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

na toto je najlepsie pouzit FTP, ale tam chybaju aj mne niektore feature z windows sharingu (rychle stahovanie pri velkych mnozstvach suborov, moznost spustit film vzdialene bez stahovania, bez nutnosti pouzivania ftp klienta a servera)
patronick
Amateur
Amateur

aha, no dobre teda a ako na to?

co mam na stolaku kde a ako nastavit?...
troska podrobnejsie by som poprosil.......

a dasa spravit aj to, ze pokial nezadas heslo ti nepojde net?...

vies napr ten pc bude hlavny, a na neho napojenych 10 ludi ktory budu si moct stahovat vecicky a tak... a ak niekto si zaplati tak mu na to jeho pripojenie pribudne aj net.. ( toto je iba rozpravka uvedena ako priklad :-D )

thx...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

patronick: Stiahnes si program na vytvorenie FTP servera, napriklad Serv-U FTP Server, Cerberus FTP, Bulletproof FTP atd... Pokial ide o druhu cast tvojej otazky a toho intertnetu, tak je to mozne napriklad v pripade, ze budu musiet pouzivat proxy server a ten bude na meno a heslo, co podla mna nie je dobre riesenie. Skor sa mi pozdava PPPoE pripojenie.

Gadelat: Zalezi od nastavenia FTP a prehravaca, ktory pouziva. Niektore prehravace dokazu prehravat live pri tahani z FTP, tusim to dokaze napriklad BS Player.
patronick
Amateur
Amateur

A pouzit teda to proxi na meno a heslo preco nieje dobry napad?...

Ake to ma klady/ zapori, vyhody ci nevyhody?

mne to je v podstate jedno, ono to bude aj tak len na domace pouzivanie, cize ta bezpecnost ak ide o tu mi je dost jedno....
Napísať odpoveď