Zabezpecenie siete proti, neopravnenemu vstupu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
worman
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Zabezpecenie siete proti, neopravnenemu vstupu

Príspevok od používateľa worman »

No ja mam pripojenie kabel a chcem aby sa mi nemohlo stat, ze niekto si vytiahne kabel z mojho modemu a da si tam svoj kabel a surfuje na mojej sieti, chcem sa opytat ako je tomu mozno zabranit, nakolko mam obmedzeny internet a data su pre mna velmi cenne.

Dakujem
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

A tvoj modem je pohodeny niekde na ulici?
worman
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:A tvoj modem je pohodeny niekde na ulici?
Byvam v jednom velkom byte zo siestimi ludmi, moj modem je na prizemi a ja mam komp na poschodi, ked som v praci je moj modem nechraneny, staci vybrat kabel nahodit si tam vlastny a niekto moze na mojej sieti fungovat, myslis ze sa da nieco proti tomuto urobit?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

worman: Zabezpecit router/modem heslom. Ostatne zalezi potom uz od nastaveni, najlepsie by tam bolo nahodit MAC filter a to v takom nastaveni, aby ti DHCP server pridelil IP adresu len vtedy, ak sa tvoja MAC adresa na zozname povolenych adries. Kedze nepises co mas za zariadenie, tak tazko povedat, co to dokaze.
worman
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Hojko: takze ten modem je : MOTOROLA SB 5101 E SURF BOARD CABLE MODEM.
Ku tomuto modemu som nedostal ziadne cd, prisiel to nahodit typek z tej firmy co poskytuje internet.
..myslim ze tento modem sa asi neda zaheslovat, lebo urcite by mi to technik povedal predsa nie? Existuje aj nejaky program na kontrolu kto je a kto bol na sieti?
..pokial tento problem zo zabezpecenim nevyriesim, tak budem modem bravat zo sebou do prace :?
Metalista90
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Metalista90 »

To je take tazke si urobit nejaku krabicku nan a opratit to visiacim zamkom???
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

http://www.telcogroup.ru/files/pdf/63c5 ... 7047a8.pdf

ma to nejaky log v sebe takze to by ti mohlo stacit na zistenie ake mac sa do toho pripojili.
tympadom by si si vedel kriticke osoby odsledovat a dokazat podla mac adresy PC ze boli pripojeny do tvjho modemu

mac filter som tam bohuzial nikde nevidel. takze toho moc s bezpecnostou asi neporiesis

no ale co som tam videl je moznost vypnut dhcp server co moze byt fajn lebo pc ktore sa do toho pripoji nedostane ip a nebude moct pokial si spravny rozsah nezisti ist na internet
worman
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Metalista90: ano pre mna je to problem, radsej si ho vezmem zo sebou do prace.

Mathew: no toto vyzera celkom fajn len sa mi neda dostat na tu IP 192.168.100.1
..tam mozno niec bude, kua ved sa to musi nejako dat zabezpecit kazdy modem ci? :?
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Sorry, ak trepnem blbost.
Ja mam presne ten isty modem, co ty a mam tak robenu zmluvu na net, ze sa mozem napojit len s mojim notebookom, kt. mac adresa je uvedena v zmluve. Ked sa chce priamo cez kabel napojit niekto iny, musi si vraj naklonovat moju adresu alebo zavolat do firmy a nahlasit svoju a az po aktivacii moze surfovat. Skusali sme a funguje. Nemoze ti to zabezpecit tvoj provider, co ti robil internet?
worman
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

pryja napísal:Sorry, ak trepnem blbost.
Ja mam presne ten isty modem, co ty a mam tak robenu zmluvu na net, ze sa mozem napojit len s mojim notebookom, kt. mac adresa je uvedena v zmluve. Ked sa chce priamo cez kabel napojit niekto iny, musi si vraj naklonovat moju adresu alebo zavolat do firmy a nahlasit svoju a az po aktivacii moze surfovat. Skusali sme a funguje. Nemoze ti to zabezpecit tvoj provider, co ti robil internet?
Urcite to skusim zistit, ale myslim si ze by to mali robit automaticky ked je to mozne a nie zbytocne. Dik za radu :wink:
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

worman napísal:Urcite to skusim zistit, ale myslim si ze by to mali robit automaticky ked je to mozne a nie zbytocne. Dik za radu :wink:
No automaticky nieje stastne riesenie. Poznam skor viac pripadov kedy by to bolo na skodu, ako kedy by to pomohlo.

Ale ked to ma v sebe mac filter len na teba, tak si zahojeny :)
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Indigo napísal:Ale ked to ma v sebe mac filter len na teba, tak si zahojeny :)
je zahojeny len v tom pripade, ze jeho spolubyvajuci nepoznaju jeho mac :wink: mac adresa sa da na vacsine sietovych kariet pomerne jednoducho prepisat :)
Napísať odpoveď