Zablokovanie na parkovisku - rady
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Zablokovanie na parkovisku - rady
Po dlhom čase zakladám novú tému.
No, potrebovala by som však poradiť ohľadne jednej veci. Hneď na začiatok - som žena, ako ste si už stačili všimnúť, aktívne šoférujem, i keď nie až tak veľmi dlho. Za posledný týždeň sa mi však už 3x stala situácia, že ma nejaký šikovný šofér na parkovisku zablokoval. Mužom a skúseným šoférom by to možno nerobilo žiadny problém, avšak ja som to odparkovávala asi 5 minút! (teraz sa smejte všetci). S cieľom nezničiť dotyčnému auto som vytáčala volant na obe strany a nakoniec sa mi to nejako bez ujmy na oboch autách podarilo vycúvať. Podobné situácie sa mi pravdepodobne ešte niekedy stanú a preto by som sa chcela opýtať, aký je postup, keď ma niekto zablokuje na parkovisku... Môžem zavolať odťahovku alebo mám risknúť, že nabúram cudzie auto?? Kto platí privolanie odťahovej služby?
Sú nejaké triky, ako efektívne vymanévrovať zo situácie, keď potrebujete vycúvať a stojíte tak, že pred vami aj za vami je asi 20 cm priestor?
Pri inej situácií som bola medzi dvoma autami a za mnou na mieste, ktoré oficiálne nebolo parkovacím miestom stálo naprieč auto.
Ešte by som chcela podotknúť, že som vždy parkovala riadne na parkovacích miestach, takže vo mne chybu nehľadajte (ak keď som žena).
No, potrebovala by som však poradiť ohľadne jednej veci. Hneď na začiatok - som žena, ako ste si už stačili všimnúť, aktívne šoférujem, i keď nie až tak veľmi dlho. Za posledný týždeň sa mi však už 3x stala situácia, že ma nejaký šikovný šofér na parkovisku zablokoval. Mužom a skúseným šoférom by to možno nerobilo žiadny problém, avšak ja som to odparkovávala asi 5 minút! (teraz sa smejte všetci). S cieľom nezničiť dotyčnému auto som vytáčala volant na obe strany a nakoniec sa mi to nejako bez ujmy na oboch autách podarilo vycúvať. Podobné situácie sa mi pravdepodobne ešte niekedy stanú a preto by som sa chcela opýtať, aký je postup, keď ma niekto zablokuje na parkovisku... Môžem zavolať odťahovku alebo mám risknúť, že nabúram cudzie auto?? Kto platí privolanie odťahovej služby?
Sú nejaké triky, ako efektívne vymanévrovať zo situácie, keď potrebujete vycúvať a stojíte tak, že pred vami aj za vami je asi 20 cm priestor?
Pri inej situácií som bola medzi dvoma autami a za mnou na mieste, ktoré oficiálne nebolo parkovacím miestom stálo naprieč auto.
Ešte by som chcela podotknúť, že som vždy parkovala riadne na parkovacích miestach, takže vo mne chybu nehľadajte (ak keď som žena).
-
audiotrack
VIP
-
zuzkazuzka
VIP
-
Kibo
Hardcore addict
ono takto cez pismenka vysvetlovat ako idealne vyparkovat je dost tazke, ale nazivo to nie je problem. ak by si mala zaujem o kuzry kondicneho parkovania (
) staci napisat.
k teme
1, ak dotycny stoji kolmo na teba, treba pozriet ci nahodou nie je charakter a nenechal tam neutral bez rucnej. ak ano, potlacit (poprosit niekoho o pomoc pri potlaceni) ho do prec a mas po probleme.
2, byt husta a drcnut ho
(ale nic nevyriesis)
3, dat mu ho odtiahnut
ano, ak sa ponahlas (aj ked nie), on ta evidentne zablokoval, nestoji v parkovacom boxe, zavolaj 159 a povedz im co a ako. alebo ked mas cislo na odtahovku, tak rovno aj im, v BA bezna zalezitost. odtahovkari sa dokonca potesia, ze maju o jedno auto nayvse a bez namahy.
4, este je jedna varianta pre velke huby - zacat sa tam rozkrikovat a vytrubovat ze komu ***, ze ktory *** mi tu stoji a ked sa nikto neozve tak ticho zaliezt do auta a nadavat dalej
riesenie tychto problemov vzdy zavisi od natury daneho cloveka, ja by som to riesil, ak by sa nedalo vyjst napr cez chodnik ak by nebol moc vysoky obrubnik.
este k tym 20cm. vyjst sa da skoro vzdy, len niekedy je to o utoceni sa volantom na smrt (hlavne ked clovek nema servo
)
edit: ked to bolo v auparku, normalene by som isiel na infopult a dal ho debila vyhlasit, nech si ten pekac odstavi na iny flek
k teme
1, ak dotycny stoji kolmo na teba, treba pozriet ci nahodou nie je charakter a nenechal tam neutral bez rucnej. ak ano, potlacit (poprosit niekoho o pomoc pri potlaceni) ho do prec a mas po probleme.
2, byt husta a drcnut ho
3, dat mu ho odtiahnut
4, este je jedna varianta pre velke huby - zacat sa tam rozkrikovat a vytrubovat ze komu ***, ze ktory *** mi tu stoji a ked sa nikto neozve tak ticho zaliezt do auta a nadavat dalej
riesenie tychto problemov vzdy zavisi od natury daneho cloveka, ja by som to riesil, ak by sa nedalo vyjst napr cez chodnik ak by nebol moc vysoky obrubnik.
este k tym 20cm. vyjst sa da skoro vzdy, len niekedy je to o utoceni sa volantom na smrt (hlavne ked clovek nema servo
edit: ked to bolo v auparku, normalene by som isiel na infopult a dal ho debila vyhlasit, nech si ten pekac odstavi na iny flek
Re: Zablokovanie na parkovisku - rady
Neverimzuzkazuzka napísal:Ešte by som chcela podotknúť, že som vždy parkovala riadne na parkovacích miestach, takže vo mne chybu nehľadajte (ak keď som žena).
-
zuzkazuzka
VIP
-
vendo
Guru
Re: Zablokovanie na parkovisku - rady
http://www.ceknito.sk/video.php?id=10130zuzkazuzka napísal:Ešte by som chcela podotknúť, že som vždy parkovala riadne na parkovacích miestach, takže vo mne chybu nehľadajte (ak keď som žena).
prepac ze som hnusny ale toto mi nedalo
inac si myslim ze odtahovka alebo policia
-
misokgb
King
Eliminovat problemy pri vychadzani z parkoviska by sa dali aj tak, ze by si auto neodparkovala predkom, ale, ze by si ho tam nacuvala. Potom len vylezes z parkingu. Potom uz jedine co pouzivam ja, hlavne, ked nie som zvyknuty na velkost auta, otvorim si dvere a sledujem zadok auta, ci mozem este, pripadne von hlavicka z okna. Alebo potom nejaku koordinacnu osobu so sebou voz... Ale nie
Proste to tam vzdy nacuvaj a mohlo by to byt lepsie... Najlepsie otvorit dvere, hlavu pod podvozok a cumis, kde co chytis
Moja taktika 
-
Kibo
Hardcore addict
zuzu: SS, nema problema
Martin44 - ano mas pravdu, ale v petrzke uz je zvykom nechavat tam neutral ked tak stojis, ked nie, mas pruser
misokgb - ja nevidim problem v tom, ze ked nahodou nemas navigatora aj dvakrat vystupit, na tom nic nie je, inac mas pravdu. radsej si vykrutim krk, nez pokrutim plechy.
ale zoberte si, ze cim dalej to bude s parkovanim horsie, aut pribuda a miesta na parkovanie bud miznu ale stagnuju
Martin44 - ano mas pravdu, ale v petrzke uz je zvykom nechavat tam neutral ked tak stojis, ked nie, mas pruser
misokgb - ja nevidim problem v tom, ze ked nahodou nemas navigatora aj dvakrat vystupit, na tom nic nie je, inac mas pravdu. radsej si vykrutim krk, nez pokrutim plechy.
ale zoberte si, ze cim dalej to bude s parkovanim horsie, aut pribuda a miesta na parkovanie bud miznu ale stagnuju
-
zuzkazuzka
VIP
ZZ, ty ces po nas rady na to, aby ta nezablokovavali na parkovisku? Jedina rozumna co ma napada, je nechat auto doma a ist na pesaka, bicykli, MHD ...
Co ti mame na to odpisat? Vypustit dotycnemu kolesa? Neriskoval by som frakturu nosteka.
Alebo si praskni za celne aj zadne sklo neaku cedulu, ze: "Nestavaj sa tam s tym autom, bo ti ho rozj..."
Co ti mame na to odpisat? Vypustit dotycnemu kolesa? Neriskoval by som frakturu nosteka.
Alebo si praskni za celne aj zadne sklo neaku cedulu, ze: "Nestavaj sa tam s tym autom, bo ti ho rozj..."
2xzuzka a Kibo, sukromne hodiny, to mi nejak zavana. a vraj parkovanie
sorry, nemohol som si odpustit. a teraz k teme: raz sme isli zo skoly z lyzovacky a bus nemohol prejst, lebo v zakrute (!) stalo zaparkovane BMW s nemeckou znackou. vystupili sme, asi 20 sme ho o kusok nadvihli a posunuli. uz sme nastupovali do busu a prave prisiel vypaseny nemec, zacal po nas hucat. mal asi 150cm a tolko isto kil, nadaval nam a my sme sa len rehotali zarovno s profakmi
takze ked to bude uplne beznadejne, oslov na ulici nejakych chlapov, pekne sa usmej a urcite radi pomozu 
-
Kibo
Hardcore addict
no jasne, pred auparkom a na zadnom sedadle s anglicakmiades napísal:2xzuzka a Kibo, sukromne hodiny, to mi nejak zavana. a vraj parkovanie
inac si mi pripomenul co raz kamarat spravil susedovi. byva v rodinnom baraku a sused sa mu postavil na prijazdovu cestu do dvora. kamarat je ina natura a tak ked prisiel s autom domov (3,5t Iveco), vytiahol gurtnu, priviazal auto o iveco a vytiahol suseda az na hlavnu cestu a tam ho v strede nechal. on si kludne zaparkoval pred domom a potom sa uz len cez okno bavil, ked auta zacali vytrubovat, prisli policajti a sused mal co vysvetlovat. odvtedy tam ani bicykel neoprel
Najlepšia rada, aká existuje (by my father) - nechaj si pred sebou o 10cm viac, aby ta niekto nezablokoval
Celé to serka Murphyho zákon a just práve vtedy sa pred teba natlačí nejaký SUV
-Každopádne, pokiaľ sa dá, tak parkuj v takých boxoch, že nosom dnu pokiaľ je možnosť (ak sa za teba nepostavi Martin44 - aupark je ešte v petržalke).
-Tiež si môžeš doma pred domom postaviť 2 kužele a trenovať
Celé to serka Murphyho zákon a just práve vtedy sa pred teba natlačí nejaký SUV
-Každopádne, pokiaľ sa dá, tak parkuj v takých boxoch, že nosom dnu pokiaľ je možnosť (ak sa za teba nepostavi Martin44 - aupark je ešte v petržalke).
-Tiež si môžeš doma pred domom postaviť 2 kužele a trenovať
Jednoznacne si ho mohla skusit odtlacit, ak dakto parkuje pozdlzne, tak nechava neutral a bez rychlosti. Ak to teda nie je blbec.
A dalsia vec, co moze dost pomoct je nalepit si na zadne okno Z ako zaciatocnik. Vsetci v tebe budu sice vidiet slecnu, co krci plechy kade chodi, ale na druhej strane by to mohlo odpudit takychto blokovacov
A dalsia vec, co moze dost pomoct je nalepit si na zadne okno Z ako zaciatocnik. Vsetci v tebe budu sice vidiet slecnu, co krci plechy kade chodi, ale na druhej strane by to mohlo odpudit takychto blokovacov
pokial niekto parkuje priecne pre nedostatok miesta, skus prve, ci ma rozum a nezatiahol rucnu/vyradil rychlost. na par parkoviskach pred panelakmi tak parkuju bezne, inak sa neda.
a za druhe, pokial mas moderne auto(a aj dotycny "blokovac"), narazniky su pruzne do rychlosti 4km/h, takze sa az tak bat nemusis:)
edit// ten mishenkov post tu nebol, zvlastne, ako sa zhodneme
to mishenko - nie, otvorim si naraz do tabov vsetky nove temy a potom hodinu dve, podla toho ako mam cas popri praci odpisujem:)
a za druhe, pokial mas moderne auto(a aj dotycny "blokovac"), narazniky su pruzne do rychlosti 4km/h, takze sa az tak bat nemusis:)
edit// ten mishenkov post tu nebol, zvlastne, ako sa zhodneme
to mishenko - nie, otvorim si naraz do tabov vsetky nove temy a potom hodinu dve, podla toho ako mam cas popri praci odpisujem:)