Potreboval by som poradit. Mam webstranku a poskytovatel hostingu ma aj traffic 20GB. a pozeral som, ze zo SK je 1,5GB a zo zahranicia je 3GB. Tak by som chcel nejako zakazat pristupy zo zahranicia. Proste aby mali pristup len zo SK a CR. Je to nejako mozne ci to by musel spravit poskytovatel hostingu?
//hups.. toto asi malo ist do sekcie pomoc. sry.
Zablokovanie pristupu na web podla krajiny
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Je to mozne spravit cez .htaccess, lenze ten ti musis server podporovat. Ak podporuje, tak tu mas manual: http://home.golden.net/htaccess.html
Vidim v tom vsak problem, ze nie vsetky IP maju priradeny SK/CZ host a tak ostanu len IP, cize odrezes tym dostatok ludi. Najlepsie by to bolo riesit cez pravidelne aktualizovanu GeoIP databazu, avsak to by si musel asi nieco take pohladat, ci vobec taky script ci nastavenie existuje.
Kód: Vybrať všetko
deny from all
allow from .sk
allow from .cztak toto nakoniec nemozem spravit. 
Kebyze sa da povolit este aj neznamym by bolo fajn.
Ale nechapem kde taky traffic sa zbiera. Vsetky obrazky su nahravane na ine servery a este forum nie je zabehnute..
EDIT:
Spravim to tak ze zablokujem rucne tie z ktorych je najviac pristupov, ale neviem ako zablokovat US komercna, Siet, Zastaralo Arpanet (arpa), kedze z tych je najviac pristupov hned po SK,CZ, unknow
Kebyze sa da povolit este aj neznamym by bolo fajn.
Ale nechapem kde taky traffic sa zbiera. Vsetky obrazky su nahravane na ine servery a este forum nie je zabehnute..
EDIT:
Spravim to tak ze zablokujem rucne tie z ktorych je najviac pristupov, ale neviem ako zablokovat US komercna, Siet, Zastaralo Arpanet (arpa), kedze z tych je najviac pristupov hned po SK,CZ, unknow