zabudnute daňové
zabudnute daňové
zdravím... dopredu vravim netrpim alzheimerom ani inou chorobou (zabudlivosťou)
...ale fakt som zabudol že som bol v roku 2017 na slovensku zamestnany 3 týždne a nespravil som daňové a už je dávno po terminoch... vie mi niekto poradiť ako mam postupovať? Rátam asi aj s nejakou pokutou... dik za odpovede
...ale fakt som zabudol že som bol v roku 2017 na slovensku zamestnany 3 týždne a nespravil som daňové a už je dávno po terminoch... vie mi niekto poradiť ako mam postupovať? Rátam asi aj s nejakou pokutou... dik za odpovede
-
CrazyJerry
Light Star
Re: zabudnute daňové
Najlepsie bude skocit na danove a opytat sa osobne tetusiek, ktore sa tomu rozumeju a presne ti povedia ako dalej postupovat.
Pri stasti ti daju najnizsiu pokutu a to 30 eur.
Ked si predtym nebol problemovy tak hej davaju najnizsiu 30€
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Mozno si to nevsimnu. Nic im nehovor a rob sa ze sa nic nedeje.
Radsej zaplatit 30 eur ako jo nepodat a mat problemy trebars o 5 rokov.
-
jorg22
Medium Professional
Oni to nemaju ako zistit. Jedine ze by ta niekto zacal vysetrovat.
Ale logicky, keby to vedeli jednoducho zistit tak by neexistovalo ziadne danove priznanie ale rovno by si to ziskali zo systemu a tebe by prisla uz len informacia kolko mas nedoplatok.
Takze logicky sa na to moze uplne vykaslat.
Ale logicky, keby to vedeli jednoducho zistit tak by neexistovalo ziadne danove priznanie ale rovno by si to ziskali zo systemu a tebe by prisla uz len informacia kolko mas nedoplatok.
Takze logicky sa na to moze uplne vykaslat.
Za zamestnanca robí "daňové priznanie" formou ročného zúčtovania dane zamestnávateľ, ak ho o to zamestnanec požiada. To sa nestalo a zamestnanec teda dostal potvrdenie o zdaniteľných príjmoch, aby si vypracoval daňové priznanie sám.... Zamestnávateľ takéhoto zamestnanca hlási na daňový úrad, to tlačivo sa normálne volá "hlásenie o príjmoch zo závislej činnosti"
Takže daňový úrad má ako zistiť, že mu niečo "nesedí"....
Takže daňový úrad má ako zistiť, že mu niečo "nesedí"....
Okrem toho pocas tej jeho doby platili za neho odvody - socialne aj zdravotne. A tiez zrazky zo mzdy v prospech danoveho uradu, ak sa nemylim.
-
jorg22
Medium Professional
Baldorex: To sa tyka aktualneho zamestnavatela. Ak niesi momentalne zamestnany tak pre byvalych zamestnavatelov nevznikaju ziadne povinnosti okrem toho ked ich poziadas o ten papier, ktory odovzdavas ako prilohu v danovom.
Heker: To ze za neho platili odvody nic neznamena. Keby tieto systemy mohli mat prepojene a mali by do nich pristup tak by si logicky nemal dovod podavat danove priznanie. Kazda institucia vie iba svoje informacie, medzi sebou si ich v normalnom pripade nevymienaju.
Heker: To ze za neho platili odvody nic neznamena. Keby tieto systemy mohli mat prepojene a mali by do nich pristup tak by si logicky nemal dovod podavat danove priznanie. Kazda institucia vie iba svoje informacie, medzi sebou si ich v normalnom pripade nevymienaju.
Tak to určite nie.jorg22 napísal:Baldorex: To sa tyka aktualneho zamestnavatela. Ak niesi momentalne zamestnany tak pre byvalych zamestnavatelov nevznikaju ziadne povinnosti okrem toho ked ich poziadas o ten papier, ktory odovzdavas ako prilohu v danovom.
Ak o rzp zamestnanec nepožiada, povinnosťou zamestnávateľa je:
1 vystaviť tlačivo "potvrdenie o zdaniteľných príjmoch", to je tá príloha dp o ktorej píšeš
2 poslať na daňový úrad tlačivo "hlásenie o príjmoch zo závislej činnosti" - je jedno či je to aktuálny či bývalý zamestnanec