Záchrana dát z Veracryptom zašifrovanej partície

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Záchrana dát z Veracryptom zašifrovanej partície

Príspevok od používateľa starysomar »

Z nepozornosti som dal odstrániť oblasť a rýchly formát na partíciu, zašifrovanú Veracryptom :(
Pochopiteľne teraz neide pripojiť pomocou Veracryptu. Niečo, čo som nemal inde som tým zrejme nadobro stratil...
Je nejaká šanca na záchranu?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: Záchrana dát z Veracryptom zašifrovanej partície

Príspevok od používateľa gogo956 »

v minulosti existoval unformat- vratil povodny format, neviem ci to funguje v modernych systemoch
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Napada mi jedine vyskusat niektory z recovery software, ktory ma vo features ze vie obnovit sformatovanu particiu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Niečo poskúšam.
Lenže - kým ho nepripojím cez Veracrypt, neuvidia zrejme nič. Keď bol pripojený videl súbory vrátane zmazaných minimálne jeden soft.
Neberie ani záložnú hlavičku, mne to pripadá, že Win počas aktualizácie niečo prepísal...
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

V principe som myslel pokusit sa obnovit zmazanu particiu cez nejaky recovery soft a tam ked ten zahlasi ze to recoverol skusit tuto particiu pripojit ako zvycajne cez Veracrypt ci ju bude vediet pripojit a desifrovat, t.j. ci data tam budu opat pristupne/viditelne a bude sa dat s nimi pracovat.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

s nejakym recovery by to malo ist, aj ked teraz ma napadlo ze pri klasickom hdd by to bola brnkačka, ale pri SSD to uz asi bude vacsi problem, lebo ten zapisuje/prepisuje trochu inac
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

4 TB HDD.
Na 99% to nepojde. Truecryptova sla zavhranit Testdiskom, veracryptova neide (docital som sa).
R-studio nachadza ojedinele subory, identifikuje ich ako flashvideo.
Divne je, ze nevezme ani zaloznu hlavicku, co som ulozil inam.
Napadlo ma, ze mohol Winupdate nieco zapisat na ten disk a prepisat prvy sektor. Stalo sa mi to uz raz davno, no na bezvyznamnom.
Dolezite veci mam trojmo, prisiel som o nejake videa a podobne. Blbec, mal som ako prve vsetko skopirovat na novy 12 TB nez som na vyznu update restartol...
K tomu 12 terovemu Seagate - ma divne udaje SMART...:

Autoeditácia príspevku po 8 hod 11 min 50 sek:
Takže možno som sa nepomýlil ja - za dlhé roky som si nikdy disky a partície nesplietol -tu som predpokladal, že som mohlo spliesť 400 a 4000 no mal som dopredu napísané, čo idem robiť na ktorej.
Podozrieval som, že to mohlo spraviť Windows Update, lebo zmizla až po reštarte skrz aktualizáciu.
Na okraj - dnes som si všimol, že Windows "miešal" označenie jednotiek - chcel som formátnuť USB a utilitka od HP aj Linux Live USB creator zobrazili s jeho názvom inú partíciu - na harddisku. Hmmm.

Dočítal som sa (a kamarát potvrdil, že sa mu to stalo tiež z nezašifrovaným diskom):
http://dsl.sk/article.php?article=18690
http://dsl.sk/article.php?article=21666

Možno hlúpa náhoda. Moja blboosť bola v tom, že som mal bez reštartu všetko skopčiť na nový veľký disk, no už je to v pr... Pre mňa poučenie - aktualizácie s odpojeným najdôležitejším diskom, na ktorom bude všetko.
Prílohy
Seagate.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To su stare clanky, kde ten bug musel byt fixnuty. Od tych verzii vysli dalsie vyrovne aktualizacie a neverim tomu, ze si tam mal taky stary system ako udavaju tie clanky.
Napísať odpoveď