zachytenie zatvorenia prehliadaca
-
sINN3R
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
zachytenie zatvorenia prehliadaca
zdravim,
zaujimala by ma jedna vec ci je mozne pravedpodobne javascriptom zachytit moment (pripadne vykonat urcite funkcie cez ajax) ked sa zatvara prehliadac, tab alebo sa prechadza z urcitej stranky (domeny) na inu.
dakujem za odpovede
zaujimala by ma jedna vec ci je mozne pravedpodobne javascriptom zachytit moment (pripadne vykonat urcite funkcie cez ajax) ked sa zatvara prehliadac, tab alebo sa prechadza z urcitej stranky (domeny) na inu.
dakujem za odpovede
-
audiotrack
VIP
Re: zachytenie zatvorenia prehliadaca
window.onClose nepostačuje?
-
weroro
Flash coder
Ahoj,
mňa by zaujímala tiež jedna vec ohľadne javacscriptovej funkcie zatvorenia okna alebo časti okna DIV. Mam problém stým, že keď chcem cez UserScript použiť funkciu closeTopBanner(); tak to funguje iba v Opere a Mozzile nie. Ak je táto funkcia v US a US je aplikovaný na prehliadače (okrem opery) tak userscript vôbec nefunguje (celý). Pre mozilu som tento problém vyriešil tak, že proste ten to script odfiltrujem podmienkou, dá sa to tak aj pre ostatné prehliadače ale ja by som skôr potreboval aby to fungovalo, aby ten closeTopBanner(); aj zatvoril tu časť, ktorú má.
mňa by zaujímala tiež jedna vec ohľadne javacscriptovej funkcie zatvorenia okna alebo časti okna DIV. Mam problém stým, že keď chcem cez UserScript použiť funkciu closeTopBanner(); tak to funguje iba v Opere a Mozzile nie. Ak je táto funkcia v US a US je aplikovaný na prehliadače (okrem opery) tak userscript vôbec nefunguje (celý). Pre mozilu som tento problém vyriešil tak, že proste ten to script odfiltrujem podmienkou, dá sa to tak aj pre ostatné prehliadače ale ja by som skôr potreboval aby to fungovalo, aby ten closeTopBanner(); aj zatvoril tu časť, ktorú má.
Kód: Vybrať všetko
//zatvorenie TopBanner casti nad miestnostou
if (navigator.userAgent.indexOf("Firefox") != -1) {
} else {
var url = document.URL;
if (url.search(/^http:\/\/www-pokec.azet.sk\//) != -1) {
closeTopBanner();
}}
//koniec zatvorenie TopBanner casti nad miestnostouRe: zachytenie zatvorenia prehliadaca
V GreaseMonkey sú používateľské skripty oddelené od skriptov stránky (preto, aby stránka nemohla do ich vykonávania zasahovať, takže to je oveľa bezpečnejšie ako v Opere a Chrome), takže ak chceš použiť skript, ktorý je súčasť stránky, musíš použiť unsafeWindow.closeTopBanner(); (kvôli jednoduchosti si môžeš vytvoriť premennú, do ktorej dáš unsafeWindow ak existuje, inak tam dáš window; tak ti to bude fungovať vo všetkých prehliadačoch).
-
weroro
Flash coder
A dáka verzia pre Chrome, keďže ten nevie volať funkcie na stránke? Poprosím už len toto a dám na tomto fóre pokoj s userscriptami 
-
sINN3R
Medium Star
vieco skusal som ale ono to nereaguje len na zatvorenie prehliadaca ale aj na to ked iba prechadzas zo stranky na stranku v tej istej domene. preto som rozmyslal ze ci je mozne zistit adresu v pripade ze idem na inu stranku v inej domene alebo v tej istej domene aby som vedel podla toho ci mam riesit dake odhlasenie alebo nie.audiotrack napísal:window.onClose nepostačuje?
-
Grim
Darca
...našiel som toto, onunload funguje aj v Opere...
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/pri ... nload.html
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/pri ... nload.html
-
audiotrack
VIP
sINN3R napísal:
vieco skusal som ale ono to nereaguje len na zatvorenie prehliadaca ale aj na to ked iba prechadzas zo stranky na stranku v tej istej domene. preto som rozmyslal ze ci je mozne zistit adresu v pripade ze idem na inu stranku v inej domene alebo v tej istej domene aby som vedel podla toho ci mam riesit dake odhlasenie alebo nie.
Kód: Vybrať všetko
if(window.location.toString().search(/tvojadomena/i) > 0) ...