Zakladne poziadavky na programatora

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Mr.Proper
Novice
Novice

Zakladne poziadavky na programatora

Príspevok od používateľa Mr.Proper »

Caute,

V sucasnosti som v druhom rocniku na fiit, no a chcel by som zacat troska makat :). Chcel by som programovat a to najradsej v Jave, mozno v C.
Problem vsak je, ze nemam ziadnu sajnu co zamestnavatel caka od cloveka, ktory este nikdy nekodil pre ziadnu firmu. Co by som mal ovladat aby som mal aspon aku taku sancu na uspech. Ake algoritmy, ake datove struktury?
Mozte sa pochvalit ako co ste vedeli vy ked ste zacinali alebo co ostatny ludia nevedeli a dostali job :)

Dakujem !
beluský
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beluský »

V sucastnosti som tiez v druhom rocniku na fiit.
Nepracujem sice v softverovaj firme, ale som na IT oddeleni spolu s dalsim fittkarom bakalarom :)

Celkom veci som sa naucil v C, C++ (.dll), PHP, SQL, Java... z každého trochu... aspoň nejaký prehľad...

najviac som sa aj tak naučil z SQL a PHP
Mr.Proper
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Mr.Proper »

A ake mali na teba poziadavky, teda co po tebe chceli na pohovore?
beluský
Darca
Darca

Príspevok od používateľa beluský »

Pýtali sama základné veci typu, kde som chodil do školy, čo viem, čo som už spravil, či som niekde pracoval, záľuby... predtým som to písal do životopisu a potom sme sa o tom rozprávali.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

myslím že všade to bude rovnaké. Taktiež v mojom prípade sa pýtali na to čo ovládam a na akej úrovni (samozrejme to všetko treba spomenúť v životopise) a potom chceli nejaké referencie. Nakoniec mi dali úlohu a mal som to spraviť (pred nimi, nie že zajtra donesiem alebo pošlem).

btw: ja programátor v oblasti webprogrammingu (php+mysql+javascript) a popri tom študent informy (3. ročník)
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Zakladne poziadavky na programatora

Príspevok od používateľa addictor »

Mr.Proper napísal:Caute,

V sucasnosti som v druhom rocniku na fiit, no a chcel by som zacat troska makat :). Chcel by som programovat a to najradsej v Jave, mozno v C.
Problem vsak je, ze nemam ziadnu sajnu co zamestnavatel caka od cloveka, ktory este nikdy nekodil pre ziadnu firmu. Co by som mal ovladat aby som mal aspon aku taku sancu na uspech. Ake algoritmy, ake datove struktury?
Mozte sa pochvalit ako co ste vedeli vy ked ste zacinali alebo co ostatny ludia nevedeli a dostali job :)

Dakujem !
no to budeme najskor spoluziaci :D skus si obehat portaly ako ikariera, itkariera a podobne... co som si vsimol, vacsinou sa pozaduju k programovaciemu jazyku databazy, dalej je vela prac v PHPcku a ak podobne... staci si pokkat nejake ponuky a hned vies, po com je dopyt...
Napísať odpoveď