zaklinac - knihy

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
gm4n
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

zaklinac - knihy

Príspevok od používateľa gm4n »

Jeden kamarat mi doporucil precitat si tieto knihy vraj je to dost dobre fantasy na vysokej urovni. co na to hovorite vy? pozeral som aj v knihkupectvach na nete ale nikde nemaju vsetky diely. vzdy nejake vypredane ale to dajako zozeniem. len som narazil na 2 verzie petalogie (myslim ze sa tomu tak hovori ked ich je 5) prva verzia zacina knihov krev elfu a druha novsia zacina posledni prani. takze sa neviem rozhodnut ktore verzie citat alebo je to vsetko ine? ci podoplnane?

a este ma tak napadlo... existuju knihy ktorych autor pise dajaky humornym stylom (neviem ako sa to vola) ale ze su tie knihy dobre a zaroven od zaciatku do konca zabavne. rad by som vedel nazov alebo nejake tituly s timto tipom.
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa KoCi »

Ono nikde uz nevidim, ale este existovali poviedky o zaklinacovi, co boli ak sa nemylim 3 knihy. Potom nasledoval roman, ktory je v piatich zvazkoch.

V tejto novsej edicii, mas knihu I a II (Posledni prani a Mec osudu), ktora obsahuje prave zmienene poviedky, roman zacina az od III knihy, ktora je prakticky totozna s prvou knihou romanu povodnej edicie (IV je povodne 2., V je 3). Ako ti urcite doslo, tak este budu nasledovat knihy VI a VII, vychadzaju ale s odstupom 1.5-2 roky - a tato V je pomerne novinka.

Rozhodovanie asi nebudes mat tazke - z povodnej edicie splasit vsetky diely, nebude jednoduche, navyse tato nova ma putavejsi obal :D. jedine minus je fakt len to, ze este nevysla komplet. Ja osobne som zaklinaca necital, ale z bratoveho rozpravania som vyrozumel tolko, ze je dobre si tie poviedky (prve dve knihy) precitat - dostanes tak akytaky obraz o svete a zvyklostiach.
Napísať odpoveď