zálohovanie dát
zálohovanie dát
Zdravím, mám problém pri zálohovaní veľkého súboru cca 7GB. Idem reinštalovať Windows tak si potrebujem tento súbor zachrániť. Je nejaký rýchli spôsob ako to spraviť. Potrebujem to len nakopírovať na externý HDD. A keď tas pravím vypíše
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: zálohovanie dát
Ako máš naformátovaný HDD? NFTS alebo FAT32?
A najjednoduchšie je ho rozdeliť WIN RARom na 1 alebo 2 GB party
A najjednoduchšie je ho rozdeliť WIN RARom na 1 alebo 2 GB party
Ak mas externy disk naformatovany na FAT 32 tak tam vacsi subor ako 4GB nedas.Externy disk musis najprv naformatovat na NTFS.
NFTS ale teraz som využil možnosť zálohovania HDD na externý disk, tak by to mohlo ísť nie?
//autoeditácia príspevku (25 Dec 2011, 18:11)
sry externý nemámam NFTS
//autoeditácia príspevku (25 Dec 2011, 18:11)
sry externý nemámam NFTS
neni možne ze ti neskopči 7gb subor na ntfs disk ............maš tam dost miesta ?
-
Grim
Darca
...a máš tam dosť miesta na taký veľký súbor?...
winRAR-om to momentálne robím len to trvá hroznú dobu. Totižto zálohujem GTA a tam mám 2 takéto veľké súbory
-
Michaelo
Hardcore addict
No tak si si mal nahodiť externý disk na NFTS a nie FAT32 
WinRaru stačí dať najnižší kompresný pomer a trebárs to dať aj do ZIP. Aj tak to potom hneď rozbalíš.
WinRaru stačí dať najnižší kompresný pomer a trebárs to dať aj do ZIP. Aj tak to potom hneď rozbalíš.
-
typek61
Darca
radsej by som dal externak na ntfs inokedy mozno budes mat nervy ak si tam budes chciet dat este niejaku inu hru a zase to budes musiet rarovat
ale ak ho mas na polovicu zabrate miesto tak neviem neviem.ale aspon do buducnosti by si mal pokoj s tym
ale ak ho mas na polovicu zabrate miesto tak neviem neviem.ale aspon do buducnosti by si mal pokoj s tym
problém je v tom že HDD nie je môj a je plný dát ktoré nedajbože poškodiť
Teraz to robím takto: disk D-vlastnosti - nástroje - zálohovanie dát ..takto sa to neda?
Teraz to robím takto: disk D-vlastnosti - nástroje - zálohovanie dát ..takto sa to neda?
-
Michaelo
Hardcore addict
Nie nedá. Musíš ho naformátovať a tak zmeníš z FAT32 na NFTS.
no to by som stratil dáta na HDD
-
Michaelo
Hardcore addict
Tak ich zálohuj na PC nie?
na HDD mám cca 200GB súborov čo sa asi nepodarí. Ale vypadá to že takto mi to ide
damiamarl napísal: Teraz to robím takto: disk D-vlastnosti - nástroje - zálohovanie dát ..takto sa to neda?
-
Grim
Darca
...a keby si ich dočasne skopíroval do PC?...
200GB? toľko ani v HDD nemám ale vypadá to tak že som to už zálohoval no súbory zo zálohy neviem obnoviť kvoli naformátovanie externého HDD ale zálohované by to teda malo byť
a to rozdelenie na menšie časti winRARom ako spravím?
a to rozdelenie na menšie časti winRARom ako spravím?
-
Michaelo
Hardcore addict
Dole v ľavom rohu vo WinRare máš možnosť rozdelenia na časti. Napíš tam napr. 2000MB
ok dik tak takto to asi spravím
//autoeditácia príspevku (25 Dec 2011, 19:00)
a ked som si spravil takúto zálohu
Na prvom obrázku je tá záloha na HDD. Keď ju otvorým (obr.2) a dám obnoviť moje súbory z tejto zálohy. Na obr.3 som dal kde tie súbory chcem obnoviť a tak na externý HDD mi to nešlo. Zálohoval som takto súbory či čo som tam spravil
//autoeditácia príspevku (25 Dec 2011, 19:00)
a ked som si spravil takúto zálohu
Na prvom obrázku je tá záloha na HDD. Keď ju otvorým (obr.2) a dám obnoviť moje súbory z tejto zálohy. Na obr.3 som dal kde tie súbory chcem obnoviť a tak na externý HDD mi to nešlo. Zálohoval som takto súbory či čo som tam spravil
Načo to komplikuješ a chceš to robiť cez nástroje, ktoré neovládaš.
Najjednoduchšie riešenie je to najlepšie. Nič neformátuj, nechaj tam FAT32. To 7,04 GB iso rozdeľ winrarom.
Tu máš nastavenie: Metóda kompresie - daj bez kompresie tzn. archív sa nebude komprimovať len sa zbalí do rar.
Rozdeliť zväzok - veľkosť dielov musíš zadať v bajtoch. Hodnota na obrázku je pre 3,6GB, takže sa ti to iso rozdelí na dva nekomprimované archívy o veľkosti cca 3,60GB a 3,44 GB. Tie si v pohode presunieš na ext. disk s fat32.
To rozdeľovanie by malo trvať len pár minút nakoľko sa tvoria archívy bez komprimácie.
Najjednoduchšie riešenie je to najlepšie. Nič neformátuj, nechaj tam FAT32. To 7,04 GB iso rozdeľ winrarom.
Tu máš nastavenie: Metóda kompresie - daj bez kompresie tzn. archív sa nebude komprimovať len sa zbalí do rar.
Rozdeliť zväzok - veľkosť dielov musíš zadať v bajtoch. Hodnota na obrázku je pre 3,6GB, takže sa ti to iso rozdelí na dva nekomprimované archívy o veľkosti cca 3,60GB a 3,44 GB. Tie si v pohode presunieš na ext. disk s fat32.
To rozdeľovanie by malo trvať len pár minút nakoľko sa tvoria archívy bez komprimácie.
-
typek61
Darca
ani to tak nerob lebo ti vymaze cely ext.hdd a potom ta kamos zaj.bedamiamarl napísal:chcem obnoviť a tak na externý HDD mi to nešlo