Kazdopadne tak som kukol teraz na svoj DVD archiv (cca 400 titulov) ze asi tak 80 kuskov by som chcel do toho cloudu narvat (klasika ako james bond ci star wars) ktory soft je na to idealny ze mi spravi uz len filmove avicko v jazykovej mutacii aku chcem ??? Za piratskych cias som tusil pouzival daco s oveckou ale to je aj 10 rokov dozadu hadam
To s oveckou je najskor Clone DVD https://www.redfox.bz/en/clonedvd.html
Vela ludi odporuca Format Factory http://www.pcfreetime.com/
Ja som s oblubou pouzival aj DVD Shrink (vyzaduje ale podporu nera pre napalenie, no v pripade archivacie uklada ak si pamatam do img alebo iso) http://www.dvdshrink.org/download.php
ziskas tak bez straty kvality DVD mensi obraz disku nakolko standartne DVD su dvoj vrstvove(ak sa nemylim) a nakolko ich kapacita sa blizi takmer 9gb tak prave DVD shrink "oseka" z dvd vsetko co netreba(trailery, zbytocne zvukove stopy atd.)
Tiez som pouzival DVD Shrink, tusim je tam mozne zvolit aj jazyk a titulky, takze sa neukladaju tie ktore nechces, pri DVD nie su v textovom subore a tiez zaberaju vela miesta. Vyhodou je ze program je bezplatny, iso je mozne napalit takmer akym kolvek programom, ja som pouzival Ashampoo free, prip. je mozne iso otvorit ako video subor, dokaze to tusim VLC, dalsia vyhoda, uz spominana, je mensia velkost, ziadna strata kvality a tiez rychlost, kedze to netreba komplimovat, co je aj dnes velmi casovo narocne.
Kym sa dostanem ku komprimacnemu programu, tak je dolezite uviest, ze ak niekto komprimuje * video automaticky doma, nikdy nedosiahne kvalitu, aku maju niektore "AVIcka" na nete, niektore 700MB subory z netu su casto kvalitnejsie ako dvojnasobne vacsie subory robene amatermi, takze odporucam zvolit 2x az 3x vyssi bitrate, no tu je uz otazka, ci to ma potom cenu komprimovat do AVI, podla mna nie, ale ak predsa...
* nekritizujte prosim detaily, nie som si isty aky spravny vyraz sa pouziva
Takze ak chce niekto AVI z DVD, ja som pouzival AutoGK (Auto Gordian Knot), obsahuje vsetky potrebne nastroje, ale takmer ziadne znalosti uzivatela, myslim ze vsetky sucasti su bezplatne, staci stiahnut 1 subor, vsetko sa nasledne nainstaluje, potom prebieha vsetko v 1 okne, zvoli sa zdroj, myslim ze je tiez mozne zvolit zvukovu stopu a titulky, nasledne kvalitu - este su tam "tajne" nastavenia kde sa da nastavit viac moznosti, skratka na otvorenie sa da urcite vygooglit, je tam aj planovac, takze je mozne pripravit si viac uloh a nasledne to nechat prevadzat.
EDIT: Inak su to starsie programy, uz ich nepouzivam, AutoGK nebol dlho aktualizovany, takze je mozne, ze s nimi budu mat novsie verzie Windows problemy.
EDIT2: Niektore DVD obsahuju len film, ziadne menu, takze pouzivat dalsi program nie je nutne, na tieto, ale vlastne vsetky, ak nie je nutne zmensenie velkosti, odporucam napr. Ashampoo Burning Studio Free v6.x, dokaze ulozit DVD do ISO suboru na disk, nasledne sa da bud napalit ako DVD, alebo archivovat pohodlne na disku - 1 film - 1 subor, ktory sa da lahko spustit ako bezne AVI, takze nie je nutne ziadne nastavovanie, to je asi najjednoduchsi sposob zalohy DVD filmov. Samozrejme je mozne pouzit akykolvek napalovaci program ktory dokaze ulozit DVD ako ISO, no Ashampoo je zadarmo, je intuitivnejsi ako Nero, obsahuje aj Slovencinu.
Tak som potreboval upravit .iso obraz nakolko mi ho moj satelitny prijimac nevedel prehrat.
Teda on obraz otvoril ale akosi mi nesiel zvuk. Bola tam dak divna stopa.
Preto som si obraz pomocou DVD Shrink ulozil do priecinku ako Video_TS a ten som nasledne dostal do Format Factory a pomocou neho previedol v automatickom rezime do AVI.
A musim povedat ,ze som nadmieru spokojny.