Zálohovanie PET fliaš a plechoviek
Re: Zálohovanie PET fliaš a plechoviek
Co by sa stalo, ak by si niekto odfotil/oskenoval ciarovy kod, vytlacil na papier a dal ho potom na nevratnu flasku? Vzalo by to? Pytam za zo zvedavosti, ze ci sa daju ocakavat spekulanti ako na Slovensku uz byva zvykom.
stala by ta cela robota za tych 15centov? Keby to niekto robil pravidelne vo vacsom, tak si ho vystriehnu.heker napísal: 10 mar 2022, 18:35 Co by sa stalo, ak by si niekto odfotil/oskenoval ciarovy kod, vytlacil na papier a dal ho potom na nevratnu flasku? Vzalo by to? Pytam za zo zvedavosti, ze ci sa daju ocakavat spekulanti ako na Slovensku uz byva zvykom.
Samozrejme by to automat zobral. Mna to tiez napadlo. Fyzicky su tie obaly identicke.
Zmena kodu bola kvoli tomu aby bolo jasne ktora flasa spada pod "recyklacny fond" ci ako to nazvat.
Inac by to logicky nevychadzalo a spravca fondu by prerobil lebo na zaciatku nedostal peniaze od vyrobcu ale na konci retazca by dal peniaze obchodnikovi za vyzbierane obaly.
https://www.spravcazaloh.sk/
Zmena kodu bola kvoli tomu aby bolo jasne ktora flasa spada pod "recyklacny fond" ci ako to nazvat.
Inac by to logicky nevychadzalo a spravca fondu by prerobil lebo na zaciatku nedostal peniaze od vyrobcu ale na konci retazca by dal peniaze obchodnikovi za vyzbierane obaly.
https://www.spravcazaloh.sk/
heker, ak sa potrebuješ zbaviť starých fliaš, môže to byť fajn spôsob. Ale takéto EANové podvody by sa viac oplatili v obchodoch so samoobslužnými pokladňami. Napríklad na vec za 100€ nalepíš EAN kód nejakej veci s rovnakou váhou za 5€..... a ideš! Zatiaľ som nezachytil žiadnu info, žeby sa robili takéto podvody... tak pochybujem, že sa budú robiť pri 0,15€ položkách.
Chlapci klud, ja sa nechystam tlacit kody a lepit ich na nevratne flasky. Mna zaujima ako to funguje a ako to nefunguje. Ja nepotrebujem zarabat 15 centov na tom, ved doma odpad separujeme mozno 15 rokov ako sa to zaviedlo.
Za dnes 2,55 eur zarobených.
Čo som ponachádzal.
Takéto podvody sa naopak robia už dlho. Ešte ja keď som robil za pokladňou si ich pamätám ako kvôli nim robili kontrolné nákupy, nech vyskúšajú pokladníkov, či si to všimnú. Nerobilo sa to len na ovocí ale aj na oblečení a podobne. Keď ideš na samoobslužné pokladne, tak to asi bude ľahšiebrm napísal: 10 mar 2022, 19:14 heker, ak sa potrebuješ zbaviť starých fliaš, môže to byť fajn spôsob. Ale takéto EANové podvody by sa viac oplatili v obchodoch so samoobslužnými pokladňami. Napríklad na vec za 100€ nalepíš EAN kód nejakej veci s rovnakou váhou za 5€..... a ideš! Zatiaľ som nezachytil žiadnu info, žeby sa robili takéto podvody... tak pochybujem, že sa budú robiť pri 0,15€ položkách.
Včera som chcel ísť vrátiť dve fľaše. Navštívil som dve predajne. Na oboch automat nefungoval. Kvôli ekológii som zabil pol hodinu svojho života zbytočne. Lebo zakiaľ by som fľaše dal do plastov, tak by zomrelo 10 malých tuleňov
Dnes som v Kauflande odovzdal 2 vratné, zblbol im ale automat (nutná obsluha), tak mi prepadlo 30 centov. Som sa ponáhľal.
Ale asi mám smolu, ide mi hlavne o princíp.
Ale asi mám smolu, ide mi hlavne o princíp.
Maroš prišiel na to, ako oklamať zálohomaty: Neuveriteľné, koľko sa dá na tomto podvode zarobiť ... https://www.cas.sk/clanok/2672837/maros ... e-zarobit/
Divim sa, ze vobec o tom pisu, pretoze tym dali navod moznym spekulantom. Skor by som to nechal na bezdomovcov, nech pozbieraju flasky, vratia a kupia si za to vino. A tie, ktore nie su vratne a recyklovatelne, tak nech sa spracuju ako maju.
Podla mna sa to neoplatí. Ved ked zrátam čas čo by som s tým zabil, tak normálne platená práca za pásom by bol ľahší zárobok.
je to urcite pod kamerami, pozru zaznam a budu vidiet kto to bol, ked pride znovu tak si pockaju ked hodi prvu falosnu a uz ho zadrzia
Nezalohovanych flias je obmedzene mnozstvo a coskoro sa nebudu predavat vobec, taktiez tie nezalohovane treba kupit, dopravit - to je benzin/listky, tlac. Pri najlacnejsej vode za 20 centov stale prerobi minimalne 5 centov.
Co nevidite akí je to oje*? 

Oni nechcu v tom clanku vas navodit aby ste vybabrali s obchodom!
oni chcu aby ste isli zbierat ODPAD do lesa!!! 
Hanba!!!
Oni navádzaju ludí aby podvádzali za ucelom vycistenia prirody od plasyovych flias!!!Ak sa vydá človek na prechádzku do lesa, človek vie tieto nevratné fľaše nazbierať, nalepiť etikety a takto ľahko ich odovzdať do automatu.
Oni nechcu v tom clanku vas navodit aby ste vybabrali s obchodom!
Hanba!!!
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja som tiez pozbieral odpad okolo nasho panelaku - a predstav si, nikto mi za to nic nedal. Iba som sa nemohol na ten bordel uz pozerat. No strasna hanba 
-
starysomar
Hardcore addict
Dvanásť rokov už nemáme psa. Mal som a mali sme od mladi. Denne som pri venčení pozbieral všetok bordel na dvore. Vyžral som za to byť predsedom SVB - proste ma na schôdzi jednohlasne zvolili, keď predchádzajúci odišiel do cudziny, len sa ma nik neopýtal, či chcem.
Plastové fľaše a plechovky nechávam mladším
Plastové fľaše a plechovky nechávam mladším
Akým mladším? Však na dôchodok sa ti to zíde. Bulvár písal, že sa tak dá zarobiť strašne veľa prachov. 
PS: Dnes som cestou z práce zase domov doniesol 3 plechovky od piva, pohodené bezďákmi v parku medzi kvetmi. Už mi to vynáša viac ako akcie v banke.
PS2: Spolubývajucí sa ma pýtal, či toľko chlascem, keď sa vždy za pár dní naplní taška so zálohovanými flaškami.
PS: Dnes som cestou z práce zase domov doniesol 3 plechovky od piva, pohodené bezďákmi v parku medzi kvetmi. Už mi to vynáša viac ako akcie v banke.
PS2: Spolubývajucí sa ma pýtal, či toľko chlascem, keď sa vždy za pár dní naplní taška so zálohovanými flaškami.
Tak ja napr. som našiel už okolo 825 vratných obalov od 02.03.2022 , zarobených asi 124 eur. Berie aj bez vrchnáka.
vidavam ze poniektori nosia doslova niekolko plnych tasiek plastovych flias naraz, ktovie odkial to maju. Apropo, ja som rapidne obmedzil plastove flase, uvolnuje sa z nich do tela chemicky bordel co vobec nie je dobre, neodporuca sa to vobec pouzivat. A uplna tragedia su tie obedove balenia, ked si clovek necha zabalit horuci obed do takeho plastu, to sa potom vyluhuje do jedla jedna radost-šmakuláda..
Plné tašky sú v pohode, mňa skôr serú ľudia, ktorí tam nosia plné vrecia. Minule som prišiel do obchodu s asi 10ks PETkami a predomnou dvaja a každý mal asi 3-4 vrecia petiek a plechoviek. Ako na potvoru z dvoch automatov fungoval iba jeden.
Predpokladám, že bývajú v rodinnom dome, niekde v pivnici zbierajú petky/plechovky a raz za mesiac-dva ich idú odniesť.
Predpokladám, že bývajú v rodinnom dome, niekde v pivnici zbierajú petky/plechovky a raz za mesiac-dva ich idú odniesť.