Zalozenie sro

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Awattar
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Zalozenie sro

Príspevok od používateľa Awattar »

Zdravim, musim si zalozit srocku a chcem sa opytat ci je lepsie kupit ready made sro (ak ano tak z akej stranky/firmy) alebo nechat si firmou zalozit sro (ako ano tak ktorou).
Zaujimaju ma realne skusenosti s dotycnymi firmami..

Dakujem :) .
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Zalozenie sro

Príspevok od používateľa Fabo »

A musi byt nutne na Slovensku? Lebo kedtak by som zalozil radsej v CR. Je to tam aj podstatne lacnejsie.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Radsej si daj zalozit uplne novu a daj si to cez daku firmu. Oni to robia cez zaruceny elektronicky podpis a tak su tie poplatky o polovicu nizsie. Vyjde ta to aj s ich marzou lacnejsie ako keby si si to obehal a vybavil sam. To mas jedno cez aku spolocnost, idealne taku z ktorej ti daju hned papiere, vypises, oni si to pozru, napises a overis splnomocnenie, dodas suhlas so sidlom spolocnosti (majitel bytu al domu kde byvas, majitel budovy kde su kancelarie) a cakas tyzden az dva.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Podľa mňa ak nie si hlúpy a pozrieš si obchodný register tak sa v tejto dobe dá kúpiť s.r.o. relatívne lacno vďaka "geniálnym" licenciám určite nájdeš niekoho kto sa jej rád zbaví.

Ak ale takéto riešenie nechceš spraví ti ju niekto so ZEP-om ( zaručený elektronický podpis). Tu je ale problém v tom, že takáto spoločnosť síce zaplatí polovičné poplatky ale niečo si naúčtuje navyše (predsa nežijú z lásky). Treba mrknúť stránky a kontaktovať niekoľko firiem v zásade sa budeš pohybovať okolo 300+ Eur,- (ak ideš len čisto po známosti)
Awattar
Light Professional
Light Professional

Fabo: Ano urcite SK, zalozenie CZ je dost drahe co som pozeral
heker: tato varianta sa mi najviac pozdava..
P3Bo: ano viem, ale patral som tu po konkretnej firme, ktoru by mi odporucil niekto, kto s nou mal realne skusenosti.. tych firiem je strasne vela, ja som v tomto prostredi novacik, tak sa radsej informujem do predu..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja by som spolocnost nekupoval, predsa ma uz urcitu historiu, nevies kto za tou spolocnostou stal, co s nou robil, ci tam nevznikli dlhy a podobne veci. Najdes si sice majitela na OR, zistis si co to cez internet, ale nikdy nevies, ze ci o dva roky nepride exekutor alebo daka firma, ze dlhujes peniaze. Radsej si zaplat a daj si to zalozit. Dokazes sa zmestit aj pod 300 eur, za 250-270 eur sa zakladaju spolocnosti na kluc, teda vybavia vsetko za teba a este maju aj malu proviziu v cene. Mas uplne jedno cez koho si to das zalozit. Si z Bratislavy, tak si najdi nieco z Bratislavy, mozes sa ich opytat osobne na to, dorucit im papiere.

http://www.brightideas.sk/zalozenie-sro
http://www.srocky.sk/
http://www.companyconsulting.sk/zalozenie-sro
Awattar
Light Professional
Light Professional

Dakujem pekne, na zaklade dalsich referenci som zvolil www.srocky.sk a zatial som velmi spokojny :)
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

skus aj http://www.mhslegal.sk/ , u nich ma stalo zalozenie s.r.o. cca pred 2 rokmi 140 € + overovacky na matrike.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Cavte, normalne robim na zmluvu, ale raz za uhorsky rok fotim a potrebujem to nejak fakturovat. Zivnost si kvoli tomu zakladat nechcem. Tak ma napadlo, ze ci by bolo v pohode si kvoli tomu zalozit srocku? S tym ze prijmy by tam boli absolutne neprevidelne, do par tisic eur rocne. Co vsetko by tam trebalo platit? Keby za rok vystavim faktury za 2000e, tak by som zaplatil potom 400e na dani a je hotovo? Keby za rok nevystavim vobec nic, tak je to tiez v pohode?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Nechce sa ti zalozit zivnost, ale kvoli par fakturam si chces radsej zalozit s.r.o.? Ved to nedáva velmi zmysel. Navyše od 2025 sa znova zaviedla danova licencia pre s.r.o.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Veru tak, pri obrate do 50 tisic eur budes platit danovu licenciu a teda 340 eur. Cize aj ked budes mat prijem 600 eur, tak minimalne musis zaplatit 340 eur. Ak budes mat prijem 10 tisic eur, tak zaplatis dan 10 percent, cize 1000 eur. Ak budes mat prijem do 60 tisic, tak je vyska dane 10 percent.

Mozno by sa ti oplatila firma, napises si na firmu auto, budes si uplatnovat vydavky na naftu, servis auta, mozes si tam prepisat telefon, kupit si fotak ci notebook a tak podobne. Tym, ze by si nebol ani platcom DPH, tak by si si dal len spravit danove priznanie za 150 eur a vybavene.

Alebo sa pozriet na zivnost, kedze tvoj prijem nebude vysoky a teda by si nemusel platit socialku, no musel by si doplatit zdravotku: https://www.ako-uctovat.sk/kalkulacka-n ... cialne.php
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

zivnost si vyklikas za par minut online, nasledujuci den uz budes v ZR. vyfakturujes a potom pripadne pozastavis. preco nie tak?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

No socialku a zdravotne mi uz plati zamestnavatel. Musim to platit dva krat? To, ze niesom platcom dane, sa nastavi na zaciatku ked sro zakladam? alebo to zavisi od prijimov? Ako urcite to bude do 10k rocne. Danova licencie mi nevadi, ak to bude vsetko. Vseho vsudy asi vystavim 5 faktur do roka, auto si tiez mozem v pohode napisat na firmu, pausal tiez.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Pri sro nemas pausalne vydavky a pochybujem ze naskrabes tolko nakladov do sro aby sa ti to oplatilo. Na nete k tomu najdes milion clankov. Socialku prvy rok neplatis a dalsi iba ak vyfakturujes viac ako 8000. Zdravotku zaplatis po rocnom zuctovani.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

cinges napísal: 16 dec 2024, 18:01 No socialku a zdravotne mi uz plati zamestnavatel. Musim to platit dva krat?
neplatíš 2x, platíš z ďalšieho príjmu
Napísať odpoveď