Zalozny zdroj???

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Hip-hoper
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zalozny zdroj???

Príspevok od používateľa Hip-hoper »

Ludia pls hladam neco ako zalozny zdroj k PC. Chcem aby mi cez neho sla stava do PC, a ked mi vybije poistky, alebo zakolise prud alebo ked bude burka a vypne sa prud, tak aby mi pc slapal dalej a mal by som cas vypnut ho ako sa ma. Lebo stale ked je burka tak mi vypne pc,potom scandisk a polka systemu je poskodena a musim vsetko reinstall. Co mi treba?zalozny zdroj?ci dajaku pamatovu ochranu?vdaka
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

vola sa to UPS... skus popozerat v e-shopoch.. hned prve co ma napadlo.. http://www.karman.sk/product.jsp?artno=10003036
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Vola sa to UPS
Záložný zdroj je elektronické zariadenie pre zaistenie nepretržitého napájania elektrických spotrebičov. Často sa pre tento zdroj používa označenie UPS, čo je skratka anglického termínu Uninterruptible Power Supply. Tieto zdroje sa používajú všade tam, kde je nutné zabezpečiť trvalo prítomné kvalitné striedavé napájacie napätie, čo nie je verejná elektrická rozvodná sieť schopná trvalo zaistiť. Typické použitie záložných zdrojov je preto vo výpočtovej technike, zdravotníctve, telekomunikačnej technike a v riadiacej a zabezpečovacej technike.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

na vypadky zalozny zdroj ktory ma v sebe (povacsine) aj prepetovu poistku
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=6489367 tento mam doma a som s nim max spokojny
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

masterdead napísal:na vypadky zalozny zdroj ktory ma v sebe (povacsine) aj prepetovu poistku
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=6489367 tento mam doma a som s nim max spokojny
ak som spravne pochopil, tak "doba zálohovania 7min" mam 7 minut nato, aby som ho vypol manualne, inak dojde stava zo zalozneho zdroja a vypne sa sam pc,spravne?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Hip-hoper napísal:ak som spravne pochopil, tak "doba zálohovania 7min" mam 7 minut nato, aby som ho vypol manualne, inak dojde stava zo zalozneho zdroja a vypne sa sam pc,spravne?
Logicky z textu, ze ANO :wink:
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

tak dakujem vsetkym, uz viem co som hladal a asi to kupim spolu so zostavou, ten typ co pisal masterdead
vdaka vsetkym :D
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

no ono po tych 7 minutach sa vypne ako keby vypli prud, na niektorych drahsich zalozakoch je aj pripojenie pc, ktore ukazuje stav napetia a samotny zalozny dokaze aj vypnut pc, bohuzial tento je z tych lasnejsich ktory sluzi len na ochranu proti vypadku
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

7 minút je málo nie čo ak potrebuješ niečo dohrať no nie nie je niečo lepšie na trhu ničo také čo aspoň 1 hod vydrží no ked nie tak nie budeme sa musieť s tým uspokojiť čo je a neviem tých 7 min je pri každom pc čo ak je to výkonnejšia mašina čo ak to má sli režim a nejakú iné veci bdue stačiť jedna ?? a ked to práve vrie na plnej grafike čo myslíte kolko to tak može vydržať pri plnej záťaži pc takého lepšieho :D ta sorry je tam písané že 15 min zhruba :D
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Matej18 napísal:7 minút je málo nie čo ak potrebuješ niečo dohrať no nie nie je niečo lepšie na trhu ničo také čo aspoň 1 hod vydrží no ked nie tak nie budeme sa musieť s tým uspokojiť čo je a neviem tých 7 min je pri každom pc čo ak je to výkonnejšia mašina čo ak to má sli režim a nejakú iné veci bdue stačiť jedna ?? a ked to práve vrie na plnej grafike čo myslíte kolko to tak može vydržať pri plnej záťaži pc takého lepšieho :D ta sorry je tam písané že 15 min zhruba :D
Co som pozeral tak vacsina vydrzi tych 10-30 min..ved ale si vezmi ze je rozdiel ked ti ide na baterku mp3 prehravac a PC...a vypadky elektriky nebyvaju az take dlhe..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Neexistuje aby ti vyrobca udal kolko zdroj vydrzi, pretoze kazdy pocitac ma inu spotrebu a kazdy zdroj inu ucinnost. Cize zdroj by mal mat udanu hodnotu o kapacite v Watthodinach. Tzn. ak ma 100Watthodin, tak zostava cucajuca 200wattov (po zapocitani efektivity zdroja) na nom vydrzi bezat polhodinu, zostava cucajuca 50wattov vydrzi 2 hodiny.
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

takže ked budem mať 1,1 kw zdroj a bude plne využitý tak kolko by to tak asi vydržalo pravdepodobne málo nie hehe na minúútku nie :D
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

ok kebyže to ups-ka zapojím adaptér ac - dc na 12V a 500mA, koľko to vydrží.
Respektíve myslím že som počul aj o priamo adaptéroch, ktoré slúžia ako zál. zdroj cena by mala byť cca 5000.
Neviete niekto o tom?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

12V * 0,5A = 6W spotreba (+- ucinnost), takze si to spocitaj ;-)
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

dík toto som potreboval vedieť, akurát to je 6w za minútu, sekundu alebo ako to je?
Keby som mal teda tento záložák tak kolko mám času?

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=5625402
Napísať odpoveď