ahoj, zalezi od situacie ako ho potrebujes, najlepsie sa poradit so svojou uctovnickou... pripadne da sa aj kombinovat napr. prve 2 tyzdne dohodou, zistil by si aky je a potom na TPP.
uctovnictvo mam jednoduche tak to si robim sam..chcel by som platit co najmensie odvody ..s jednou uctovnickou som sa rozpraval moc som sa toho nedozvedel od nej
//autoeditácia príspevku (20 Okt 2014, 18:47)
este som sa chcel spytat ..den predtym sa mam ist nahlasit ako zamestnanec on sa odhlasi z uradu prace a potom na druhy den uzavreme pracovnu zmluvu ?
Nie najskor zmluvu a potom s nou na urad, potom ho odhlasia... ale ak mu das dohodu, tak zaroven ostane na urade prace pokial nezarobi viac ako cca 130e cisteho.. ak zarobi viav, vyradia ho a musi si zdravotku 56e platit sam, takze sa mu to vrcholne neoplati.
Ked je dlhodobo na urade prace, popytaj sa aj na moznost prispevku na znevyhodneneho uchadzaca na trhu prace, alebo tak nejak sa to vola. Musis si o to sice dat ziadost, ale nie je to nemozne. Potom mas na rok myslim platene iste % z jeho mzdy a zvyhodnenie na odvodoch. Takze by sa to urcite oplatilo tebe aj jemu, urcite skus pozistovat.