zapis kolies do technicaku

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
drunkenR!DER
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

zapis kolies do technicaku

Príspevok od používateľa drunkenR!DER »

Caute
Mam takyto problem. Na aute su 17ky kolesa ale v technicaku su pisane len 15ky...auto je dovezene....da sa do technicaku dopisat ten rozmer ktory tam je ? diiik za rady :roll:
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Iba importerom danej znacky. Ale ochota nie je ziadna, ak sa nic nezmenilo.
Pripadne mat dobru znamost na DI, v tom pripade sa da nieco vyspekulovat :)
drunkenR!DER
Light Expert
Light Expert

aha no predstavoval som si to jednoduchsie kua :?
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Je to smola, ale system nepraje tunerom. Aj ked na druhej strane je to dobre, lebo to, co beha po cestach. Aspon pri tych kolesach by mohli ustupit, co? :)
Tiez som mal podla technicaku 14" /blbi japonci/, ale dako sa to upravilo do 17" :)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

ja som si vlastnou hlupostou obmedzil pneu iba na jeden rozmer... v starom rakuskom technicaku boli 3 rozmery 14" pneumatik, no ja som do slovenskej ziadnosti dal iba tie co boli akurat na aute lebo som sa nevedel vysomarit ze kam to tam napisat ... hold smola... ale tukol by som si tam tak 16" najradsej, ale neda sa svietit no :(
drunkenR!DER
Light Expert
Light Expert

No ja si tiez myslim ze je to chore...ved ked su na aute vacsie a sirsie kolesa tak to auto uplne inak ide super sedi v zakrutach a podla mna to bezpecnost iba zvysi :x a po vzhladovej stranke je to cosi totalne pekne ked namiesto 15iek hodite 17 nizkoprofilove mnam :twisted:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Zapisanie alternativneho rozmeru diskov je po novom mozne, ale vymyslel to daky obmedzenec, lebo v praxi je to skoro nanic. Certifikacia a dopisanie do TP je mozne v spolupraci s firmou SlovDekra a ETOP wheels. Hacik je vsak v tom, ze dopisat sa daju iba disky znaciek AEZ, DOTZ, ENZO a DEZENT. Su to znacky, ktore ETOP na slovenskom trhu zastupuje... cize dost naprd :?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

drunkenR!DER napísal:No ja si tiez myslim ze je to chore...ved ked su na aute vacsie a sirsie kolesa tak to auto uplne inak ide super sedi v zakrutach a podla mna to bezpecnost iba zvysi :x a po vzhladovej stranke je to cosi totalne pekne ked namiesto 15iek hodite 17 nizkoprofilove mnam :twisted:
No pomoze to iba na suchu :)
Otazka pre tych, ktori maju nasadene vacsie disky, ako povodne: Ako ste vyriesili problem s tachometrom? Pretoze pri zmene obvodu kolies by mal ukazovat inu rychlost a najazdene kilometre...
Kibo: ved to su najkrajsie disky :smt050
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Achjaj....zasa musia pomáhať Toyoťáci :D :D
Zapisanie alternativnych diskov a pneu do TP

Ako na prvom aute som mal v TP zapísané 13" disky.... Viete si predstaviť 13" na 5gen Celice? :lol:
Teraz mám v TP síce zapísané 15", dokonca alternatívne 16" ale obuté 17". Aspoňže zimné su 15" :roll:

//Hold toyotafórum 8)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:Kibo: ved to su najkrajsie disky :smt050
to suhlasim, ale ja som to nebral z hladiska vzhladu, ale z hladiska toho, ze vyrobcov disku je pomrte a zapisat sa ti ofocialne podari 4?
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

tak ti poviem možeš ich mať dokým nepojdeš na technickú prehliadku ako nahle tam pojdeš neprejdeš! Prepis kolies trva síce krátko ale kolko za to popýtajú v pneuservise ja ta mám kamarata a už som takto prepísal dvom autam :D nič zložite :D proste musí mať chlap na to školenie a musí sa to vobec do toho auta dať také kolesa
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Matej18 napísal:tak ti poviem možeš ich mať dokým nepojdeš na technickú prehliadku ako nahle tam pojdeš neprejdeš! Prepis kolies trva síce krátko ale kolko za to popýtajú v pneuservise ja ta mám kamarata a už som takto prepísal dvom autam :D nič zložite :D proste musí mať chlap na to školenie a musí sa to vobec do toho auta dať také kolesa
No ja neviem. Ja som bol na STK/EK v Apríli a bez problémov ma pustili s väčšími diskami. Do TP tuším ani nemrkli...
Alebo osm mal skrátka šťastie...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tak ale je rozdiel mat 15ky na celice a na favorite alebo embecke :wink:
drunkenR!DER
Light Expert
Light Expert

jin napísal:Achjaj....zasa musia pomáhať Toyoťáci :D :D
Zapisanie alternativnych diskov a pneu do TP

Ako na prvom aute som mal v TP zapísané 13" disky.... Viete si predstaviť 13" na 5gen Celice? :lol:
Teraz mám v TP síce zapísané 15", dokonca alternatívne 16" ale obuté 17". Aspoňže zimné su 15" :roll:

//Hold toyotafórum 8)
problem je v tom ze policajt chcel dat za to pokutu 2000 a este aj zobrat technicak :roll: a pri nehode to moze byt tiez problem :?
A este keby len rozmer ale aj sirka je 225 :twisted:
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

drunkenR!DER napísal:problem je v tom ze policajt chcel dat za to pokutu 2000 a este aj zobrat technicak :roll: a pri nehode to moze byt tiez problem :?
A este keby len rozmer ale aj sirka je 225 :twisted:
No, tak potom treba byť tlčhuba, jak Shark :P
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

S tachometrom problem nie je, mal by si mat zachovany obvod kolies, ved aj tak nemozes menit svojvolne kombinacie disk + pneu. Ak by boli vacsie, tak ti to daju najavo suchanim o podbehy. Najlepsie si pred kupou pneu vypocitat obvod s original obutim a nasledne podla toho vybrat k novym diskom pneumatiky.
S tou nehodou je to problem, poistovne radi kontroluju obutie /vratane povolenej velkosti podla TP/ a ak to nesedi, tak odmietaju poistne plnenie ...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

GothaR napísal:Ako ste vyriesili problem s tachometrom? Pretoze pri zmene obvodu kolies by mal ukazovat inu rychlost a najazdene kilometre...
Pozeram ze nikto neodpovedal. Celkom jednoducho - uzsim profilom pneumatiky. Rychlomer a tachomer zaujima v podstate iba jedna vec - obvod pneumatiky na naprave, odkial sa taha udaj. Obvod je samozrejme zavisly od vonkajsieho priemeru pneumatiky - s ten s diskom nesuvisi nijak extra. Totiz ak mas povedzme 15" disky, a das pneuatiku s 4" profilom, je to taky isty vonkajsi rozmer ako na 17" diskoch 2" profil.

Teoreticky sa da pri zmene vonkajsieho obvodu sturit niekde do pohonu sukolesie o potrebnom prevodovom pomere, ale to je podla mna ako skrabat sa lavou nohou za pravym uchom. Totiz kedysi som to pocital, kedze otec kupil zimaky s o palec vacsim profilom ako bol na standartne plechace predpisany, a tak sme skoncili s priemerom o dva palce vacsim, ale rozdiel obvodu bol v podstate zanedbatelnych par percent.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Fabo napísal:...
Vedel som, ze to niekto vysvetli tak, ako ty :) Tato suvislost medzi diskom, profilom pneumatiky a obvodom mi je jasna, ale parkrat som uz videl, ze sa kolesa ledva vosli do blatnikov, tak preto ma to zaujimalo :)
Inak tych par percent je zanedbatelnych pri rychlosti, ale ked s tym niekto jazdi cely rok, tak potom moze vzniknut pekny rozdiel v pocte najazdenych kilometrov.
drunkenR!DER
Light Expert
Light Expert

sry ze vam skacem do reci chalani :D ale na obvodnom urade je to problem vybavit u toho importera ? :?
TROLCO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa TROLCO »

kto ma VW alebo Audi..moze ist na stranku vw.sk a tam si vyhladat -Schválenie pneumatík a diskov.. podla pokynov poslat postou ziadost o schvalenie..zaplati 50e a ak mu to schvalia s tym papierom pojde na policiu a tam mu to zapisu do TP
Napísať odpoveď