Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 27 Mar 2017, 13:34



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 27 ]  1, 2  Ďalšia

Choď na stránku
Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.8.2010
Príspevky: 796
Bydlisko: BJ
Karma: Neutrál
Príspevok Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
Zdravim,ake su moznosti zapojenia repro Logitech Z-506 do televizora LG39LN575S,vobec sa do toho nevyznam,dakujem za napady.


04 Nov 2016, 17:46
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.9.2007
Príspevky: 5397
Bydlisko: Bratislava
Karma: Level +4
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
Klasicky cez cinche. Ale nebude to priestorovy zvuk samozrejme.


04 Nov 2016, 17:52
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.8.2010
Príspevky: 796
Bydlisko: BJ
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
Tym myslis,ze 2 repraky budu off ?


04 Nov 2016, 17:54
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.9.2007
Príspevky: 5397
Bydlisko: Bratislava
Karma: Level +4
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
Ak to zapojis obycajne len kablom cinch/cinch na lavy ak pravy kanal tak ano, dva budu off. Ale mozes dam dat rozdvojku a dva budu vzdy hrat to iste.


04 Nov 2016, 18:04
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.8.2010
Príspevky: 796
Bydlisko: BJ
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
Cize pomocou rozdvojky budu hrat vsetky ? mozes poslat link aku presne treba kupit ?
A ak mam Xbox One prepojeny cez HDMI,tak pocas hier pojde zvuk cez repro ?


04 Nov 2016, 18:07
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.9.2007
Príspevky: 5397
Bydlisko: Bratislava
Karma: Level +4
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
Ano, malo by to ist.


Prílohy:
Cinch_rozdvojka[1].JPG
Cinch_rozdvojka[1].JPG [ 22.25 KiB | Zobrazené 339 krát ]
04 Nov 2016, 18:16
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.3.2016
Príspevky: 537
Karma: Level -5
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
Citujem z popisu vyrobku Logitech Z-506
"Priestorový zvuk si môžete vychutnať z viackanálových aj stereofónnych zdrojov, u ktorých sa systém postará o automatické prevedenie do priestorového zvuku vynikajúcej kvality"
Tak nechapem naco tu riesite daky Ypsilon cinch???
Bohuzial LG nema analog output takze ako jediny sposob je vyuzit scart a z neho tahat zvuk.
Podla popisu ma tento TV plny Scart cize by relativne na jeho vystupe mohol byt zvuk.
Alebo vyuzit sluchadlovy vystup, co je zas z môjho pohladu dost velka prasacina.
A asi najlepsie riesenie ako dostat z TV pomerne slusny zvuk je popuzit opticky prevodnik.
Napríklad toto by mohlo fungovat
https://elektro.bazos.sk/inzerat/659621 ... pravou.php

Cize postup zapojenia by bol nasledovny:
DAC prevodnik by sa k TV pripojil pomocou optického kabla z optického vystupu TV ktorym LG39LN575S disponuje.
DAC prevodnik potom pomocou cinch-cinch kabla pripojit k Logitech na vstup Inputs Stereo tak ako je to oznacene na zadnej strane subwoofer.
S tymto zapojenim by si nemal mat problem aj vtedy ked budes pouzivat XBox

Opticky kabel z TV do DAC
https://www.alza.sk/premiumcord-opticky ... 2.htm?o=11
Cinch-Cinch z DAC do Logitech
https://www.alza.sk/premiumcord-2x-cinc ... d=18849593

To co Ti ponukol wladas by malo za následok to ,ze by si tym iba degradoval zvuk. Jednoducho ypsilon kabel nie je na toto vhodny.
Na to aby si dokazal plnohodnotne vyuzit zvuk z dvoch zdrojov by si potreboval bud daco ako predzosilnovac alebo pasivny prepinac vstupov.
Navyse Ti wladas ani nepopisal ako by to bolo vhodne prepojit.


06 Nov 2016, 12:54
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.8.2010
Príspevky: 796
Bydlisko: BJ
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
Hej tiež som potom čítal, že wladasov spôsob by bol taky fakeovy 5.1 zvuk,,, ak si kupim ten prevodník, tak zvuk by bol taky istý akokeby bol priamo napojený cez opticky kabel do TV? Alebo je tam nejaká strata na kvalite?... Co som pozeral tak som našiel tak 5.1 repro s priamym optickým výstupom su Logitech z906 za 300€


06 Nov 2016, 13:20
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.3.2016
Príspevky: 537
Karma: Level -5
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
Nikdy od lacneho dac neocakavaj vysoku kvalitu. Nepoznam tieto zariadenia, moje rady su iba vseobecne. Sam nie som zastancom týchto 5.1 zariadeni.
Ja si myslim ,ze za 15 eur nemas co stratit a vzhladom k tomu na co to je urcene Ti to bude postacovat.
Predosle dve zapojenia cez scart ci sluchadlovy vystup je ako ked sa pravou rukou skriabes za lavym uchom...
A ten wladas-ov napad podla mna nema nic spolocne s 5.1 zvukom. Hlavne ak nemam vôbec predstavu ako to chcel zapojit.


06 Nov 2016, 14:24
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.8.2010
Príspevky: 796
Bydlisko: BJ
Karma: Neutrál
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
tak to potom doplatit na tie logitechy z906 ktore maju priamy opticky vystup,alebo domace kino


06 Nov 2016, 14:59
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.9.2007
Príspevky: 5397
Bydlisko: Bratislava
Karma: Level +4
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
farnell píše:
To co Ti ponukol wladas by malo za následok to ,ze by si tym iba degradoval zvuk.

Mozes to prosim ta vysvetlit? To ze to nebude priestorovy zvuk som jasne napisal v mojom druhom prispevku. To je hadam logicke ze ked tam budem pustat len dva signaly (L,R) tak z toho nemoze byt aj rear. A pliest tu nejaku super technologiu co maju v sebe tie logitechy na "dopocitanie" dalsich kanalov je vtipne. To je horsie nez pseudo priestorovy zvuk. Fyzika nepusti.

//autoeditácia príspevku (06 Nov 2016, 16:31)
tyler91 píše:
Co som pozeral tak som našiel tak 5.1 repro s priamym optickým výstupom su Logitech z906 za 300€
Naco ti je opticky vystup na Logitechoch? Tam predsa potrebujes vstup.


06 Nov 2016, 15:28
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.3.2016
Príspevky: 537
Karma: Level -5
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
wladas píše:
Mozes to prosim ta vysvetlit? To ze to nebude priestorovy zvuk som jasne napisal v mojom druhom prispevku. To je hadam logicke ze ked tam budem pustat len dva signaly (L,R) tak z toho nemoze byt aj rear. A pliest tu nejaku super technologiu co maju v sebe tie logitechy na "dopocitanie" dalsich kanalov je vtipne. To je horsie nez pseudo priestorovy zvuk. Fyzika nepusti.

Akurát mi iba vysvetli jedno, ako si chcel ten Y kabel pouzit? V tomto ja osobne nevidim ziadnu pointu.
Navyse nik tu netvrdi ,ze virtual dolby surround je daco z coho by si mal dakto sadnut na rit.
A ak si chcel do ypsilon kabla pustat dva rozne zdroje tak tu takisto fyzika nepusti alebo ako si si to vlastne predstavoval?

wladas píše:
Naco ti je opticky vystup na Logitechoch? Tam predsa potrebujes vstup.

Mozno sa iba pomylil. Mne z toho vychadza rozumny myslienkovy pochod , hlavne ak si to dal do suvisu s tym externym DAC prevodnikom....


06 Nov 2016, 15:48
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.9.2007
Príspevky: 5397
Bydlisko: Bratislava
Karma: Level +4
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
Zas tu pleties dva zdroje, nechapem. Ake dva zdroje? Vsak zdroj ma byt TV, o nicom inom nebola rec. To co som sem ja dal je rozdvojka. Z jedneho kanalu budu dva vstupy (napr LF a RL) cize dve repro budu hrat to iste.
A to ze TV nema cinch vystup co je skoro samozrejmost som netusil. Ale ako si uz pisal nieje problem to vytiahnut so scartu.


06 Nov 2016, 15:58
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.3.2016
Príspevky: 537
Karma: Level -5
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
No pripustime ,ze by to bola moznost. Ale ako by z toho TV tahal ten analog? A co ten XBox?
Navyse ten Y kabel je mu zbytocny ak by si vytiahol zvuk zo scart...


06 Nov 2016, 16:01
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.9.2007
Príspevky: 5397
Bydlisko: Bratislava
Karma: Level +4
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
xbox pusta obraz aj zvuk do TV, a namiesto toho aby ten zvuk pustal do svojich reprakov tak to pusti do scartu, v podstate rovnaky princip ako pri sluchatkach.
Vysvetli tu zytocnost ak by to slo zo scartu. Tam su pre vystup len dva kanaly.


06 Nov 2016, 16:10
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.3.2016
Príspevky: 537
Karma: Level -5
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
Moment. Nebavme sa o zbytocnosti.
Ty si o moznosti pripojenia zo scart napisal az potom co som to spomenul ja.
Dalej nik ani Ty a ani ja nevieme ci v pripade ak bude pouzivat vstup HDMI pre XBox, bude scart vystup schopny posielat zvuk von.
Skusit to moze , ale nie je to zarucene.
Preto sa mi moznost pouzitia optiky ,zda vhodnejsia ako v pripade scart kde je výsledok neisty.
Moze pouzit toto
https://www.alza.sk/scart-3x-cinch-s-vi ... 6.htm?o=10
Ale z dovodu ochrany autorských prav mu najskor v pripade pouzitia XBOX zo scartu nepolezie nic.
Ak pouzije iba TV tak tam by hadam problem ako so zvukom tak aj obrazom na vystupe scart nemusel byt.


06 Nov 2016, 16:15
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.9.2007
Príspevky: 5397
Bydlisko: Bratislava
Karma: Level +4
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
Nevidim absolutne ziadny zmysel pouzitia DACu. Urcite nie pri takto "kvalitnych" reprakoch. Ten analog co lezie z TV bude plne dostacujuci.


06 Nov 2016, 17:04
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.3.2016
Príspevky: 537
Karma: Level -5
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
Ak polezie....
Aj pri výstupe optiky z DK si sa mýlil...


06 Nov 2016, 18:09
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.6.2013
Príspevky: 703
Karma: Level +1
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
Podľa mňa nepolezie... Nakoľko z xboxu je vedený zvuk digitálne a zo scart by šiel analog.. Nejak sa mi nechce veriť, že tá tv ma prevodník z digitálu na analog len na tento druh využitia..


06 Nov 2016, 23:23
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.9.2007
Príspevky: 5397
Bydlisko: Bratislava
Karma: Level +4
Príspevok Re: Zapojenie 5.1 repro do LG39LN575S
Aha takze ked tam pichnes sluchatka tak to nepojde hej?


06 Nov 2016, 23:26
Profil  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 27 ]  1, 2  Ďalšia

Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.125s | 14 Queries | GZIP : On ]