Plati v pripade ak chces naozaj priestorovy zvuk. Tie tri sa daju ale zlucit redukciou a na druhej strane kabla mat dva cinche. Budu hrat vsetky repro ale bude to len dvojkanalove.
nevidim tam ziadne dekodery, takze si nie som isty, ci by to slo, to by asi vedel skor poradit Ryan Giggs
predpokladam totiz, ze dekodovanie vykonava komp a na telku sa to vyuzit neda
Podľa typu konektorov na tom audiu to vyzerá na 5.1 zostavu určenú pre PC. ...Zapojíš to na zvukovú kartu pc (ak má 6 kanálový analógový výstup ) podľa farieb , nastavíš 5.1 zvuk v ovládačoch a máš 5.1 zvuk, pokiaľ to pustíš s patričnýn prehrávačom a záznamom so 6 kanálovým zvukom (obr.1) ........ s TV to nespojiš, keďže nemá analógový výstup pre 6 repro ..Možno tak s nejakým dvd prehrávačom (niektoré taký výstup majú )...obr.2
Fungovat budu, len sa nikde nespomina ci to vie dekodovat DD, DTS atd. Takze mozno len stereo. A ani vela TV nevie passtrough napr. DTS zvuku cez optiku. Iba cez hdmi. Na take veci je AV receiver (resp. soundbar atd.) a nie PC repro s analogovymi vstupmi.
Nejaky taky prevodnik sa isto najde, len je otazka cena, ci sa to vobec oplati. Ci nebude lepsie predat to repro, a kupit nieco ine co uz ma digitalny vstup.
Ryan Giggs napísal:
Fungovat budu, len sa nikde nespomina ci to vie dekodovat DD, DTS atd. Takze mozno len stereo. A ani vela TV nevie passtrough napr. DTS zvuku cez optiku. Iba cez hdmi. Na take veci je AV receiver (resp. soundbar atd.) a nie PC repro s analogovymi vstupmi.
Nejaky taky prevodnik sa isto najde, len je otazka cena, ci sa to vobec oplati. Ci nebude lepsie predat to repro, a kupit nieco ine co uz ma digitalny vstup.
Ja osobne mám logitech z906 a LG Smart TV (2013) a DTS ide v pohode aj cez optiku