takze mam novy SataII disk,ktory som klasicky zapojil ,naformatoval nainstaloval windows,komp mi ho nasiel ako Serial ATA2 Primary
a potom som zapojil stary ATA disk + dvdrw na jednom IDE kabli.
tie mi naslo ako Primary master a primary slave.ked zapnem komp tak raz mi to ide a raz zase nie.vacsinou to je tak ze dostanem sa do windows no tam mi to hned sekne a vyhodi modru obrazokvku s chybami.
poradte mi ako to mam nadstavit....
zapojenie HDD
Re: zapojenie HDD
skus v biose nadstavit aby ti botovalo iba z toho primarneho sataII HDD kde mas nainstalovany WIN a ten ATA z tej tabulky kde si nastavujes odkial ti ma botovat a v akom poradi jednoducho vyhod a taktiez aj mechanikyl0f4s3 napísal:takze mam novy SataII disk,ktory som klasicky zapojil ,naformatoval nainstaloval windows,komp mi ho nasiel ako Serial ATA2 Primary
a potom som zapojil stary ATA disk + dvdrw na jednom IDE kabli.
tie mi naslo ako Primary master a primary slave.ked zapnem komp tak raz mi to ide a raz zase nie.vacsinou to je tak ze dostanem sa do windows no tam mi to hned sekne a vyhodi modru obrazokvku s chybami.
poradte mi ako to mam nadstavit....
tak robi mi to stale nechapem tomu
SATAII disk zapojeny ako master a na ide kabli uz len DVD-RW zapojene ako primary slave.
a ked zapnem windows hned ja sa nastartuje tak to zamrzne,ide iba uvodna zvucka windows...neviete cim to je?
vzdy jak to vypnem skusim pomenit kable tak na taky treti pokus to zase nastratuje raz to skusam bez napalovacky raz s nou,mozem dat aj take iste nadstavenie jak to pred tym seklo a ide zrazu znova...
niekde je tam doje*** ale neviem kde.ked som tam mal stary ATA disk islo to v poriadku ani raz to neseklo,takze s hardwarom by nemal byt problem snad...
SATAII disk zapojeny ako master a na ide kabli uz len DVD-RW zapojene ako primary slave.
a ked zapnem windows hned ja sa nastartuje tak to zamrzne,ide iba uvodna zvucka windows...neviete cim to je?
vzdy jak to vypnem skusim pomenit kable tak na taky treti pokus to zase nastratuje raz to skusam bez napalovacky raz s nou,mozem dat aj take iste nadstavenie jak to pred tym seklo a ide zrazu znova...
niekde je tam doje*** ale neviem kde.ked som tam mal stary ATA disk islo to v poriadku ani raz to neseklo,takze s hardwarom by nemal byt problem snad...