Zapojenie trojitej zasuvky
Zapojenie trojitej zasuvky
Zdravim vsetkych, surne potrebujem radu ohladne zapojenia. Mam dvojzilovy kabel s oznacením 2B. Zasuvka je v prilohe. Ked je kolik hore, tak na lavo musi byt faza a napravo nulak prepojený s kolikom, kedze je len dvojzilový. No pozrite sa ako to a poradte please. Lebo tym, ze je len dvojzilový, musel by som pod tam plieskom s fazou pretiahnut kabel od kolika k nulaku. Tam by pravda izolacia ostala, len ci sa to tak robi. Diki moc vazne je to surne.
Ano-presne tak to treba zapojit.Spojis nulovy kolik s pravou zdierkou.Ide o to aky mas rozvod v dome.2,alebo 3 zilovy?Tolko ohladom funkcnosti.Ten vodic(prepoj) nepodtahuj pod tym plieskom(faza).Nerobi sa to tak..Proste ho natiahni dookola.
Ale ohladom bezpecnosti-Ak pouzivas prudovy chranic,nebude ti to fungovat-bude ti ho stale vyhadzovat..Odporucam radsej pouzit trojzilovy kabel.
A hlavne skus nakreslit aj druhu stranu-teda kam to zapajas,aky tam mas konektor?Ak taky co nema nulovu dierku,tak ti nemusim dufam vysvetlovat co sa moze stat pri otoceny,danneho konektora o 180 stup.
\\Este dodam,ze dvojzilove predlzovacky nevyhovuju normam STN.V urcitych pripadoch mozu byt ZIVOTU NEBEZPECNE
Ale ohladom bezpecnosti-Ak pouzivas prudovy chranic,nebude ti to fungovat-bude ti ho stale vyhadzovat..Odporucam radsej pouzit trojzilovy kabel.
\\Este dodam,ze dvojzilove predlzovacky nevyhovuju normam STN.V urcitych pripadoch mozu byt ZIVOTU NEBEZPECNE
V panelaku u priatelky, zo steny jej idu tie stare hlinikove kable, len faza a nulak, tam pojde svorkovnica a z tej svorkovnice jeden kabel do tej zasuvky a druhy do digestora z tej svorkovnice. Ja som v tomto jelen, neviem ako o 180 stupnov myslis. Predsa fazu nalavo, nulak napravo a ku koliku. Inak diki moc.
Nemas za co-rad som pomohol.Ja som myslel,ze mas na druhej strane toho kabla zastrcku(samec) a chces to pouzivat ako predlzovak.No a ak by si mal tu zastrcku(samec),len dve vidlicky,bez diery na nulak(napr.snura od CD playera),tak by mohlo dojst k tomu,ze sa dostane faza na kolik zasuvky(samica-v tvojom pripade 3zasuvka).A to presne vtedy ak by si tu vidlicu otocil o 180 stup.
Ale to nie je tvoj pripad takze no problem
.Hlavne to nerob pod napatim-bud si na 100% isty ze mas vypnuty privod a nemoze ho niekto zapnut.A po zapojeni a zapnuti to najprv premeraj(trojzasuvku),ci je vsetko tam,kde ma byt-tak ako si pisal.A az potom pripajaj spotrebice 
Ale to nie je tvoj pripad takze no problem
Co sa tyka zasuvky, nulak je stale prepojený, spina iba fazu. Svietidlo je starsie, je to take plastove, taky cierny tvrdy, neviem presne co to je. Ale diky, som to aj premeral, aj ked iby takym skrutkovacom, zasvieti ked je stava, ked nie je, tak nesvieti. Urcite to poznas.
A neznasam tie hnusne hlinikove komunisticke vodice, ci uz u nas doma v rodinnom starom alebo tu v panelaku, hroza.
Hmm..,to jo-hlinik je sice dobry vodic,ale vobec nie je vhodny pre instalacie domov,bytov..A preto sa uz ani nepouziva.Je makky,roztiahne sa teplotou,nesledne vychladne,zmrsti sa cim vznika nedokonaly spoj a iskrenie,ktore znova vyvola zohriatie sa materialu...A potom to cele zahori a ten hlinik po case stvrne,az je tvrdy ako ocel
.Je to babracka-odstranovat poruchy na takomto vedeni..Osobne odporucam,ak je instalacia spravena Al vodicmi,1x rocne vsetko povypinat a dotiahnut spoje,zasuvkove a vypinacove kontakty,kontakty v rozvadzaci.Ale to je asi lepsie zverit nejakemu odbornikovi
.