Zdravim... Mam zosilovac a kupil som si subwoofer.
Subwoofer sa da prestavit na 2ohm a 4ohm...
Zosilovac je 2kanalovi... Ak zapojim 1subwoofer do obydvoch kanalov mal by hrat lepsie avsak mam zapojit plus k plusu a minus k minusu? Vie mi niekto poradit dakujem
Ps. Momentalne mam zqpojeny subwofer na 1kanqli a mam ho prepnuty na 4ohmi lebo ked dam na 2ohmi zosilovac sa vypina..
Zapojenie zosilovaca so sobwooferom
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Zapojenie zosilovaca so sobwooferom
Pokiaľ je vystupna impedancia zosilovača vyššia ako ako impedancia repro, tak to nerobi dobrotu. Na to si treba dať pozor. Mohol by ti ten zosil zhorieť. Vypina sa asi preto že je tam nejaka ochrana aby sa to nestalo. Aj tie 4 ohmy nemusia byť košer, zaleži od zosilovača.
impedancia myslis tym odpor? Na internete som nasiel len premostenie subwoofru nie zosilovaca... To sa pytam ci vobec ma zmysel zapajat subwoofer na 2 kanal ci sa zdvojnasobi vykon... Pri 2 cievkovom repro je to tusim tak ak zapojis + a- tk vysledny odpor bude 2 nasobny... Ale ja sa pytam na zosilovac..Ryan Giggs napísal:Pokiaľ je vystupna impedancia zosilovača vyššia ako ako impedancia repro, tak to nerobi dobrotu. Na to si treba dať pozor. Mohol by ti ten zosil zhorieť. Vypina sa asi preto že je tam nejaka ochrana aby sa to nestalo. Aj tie 4 ohmy nemusia byť košer, zaleži od zosilovača.
Aký výkon má subwoofer a aký zosilňovač pri dvoch ohmoch?..káble máš aké?
Vypína sa hneď, či len pri zaťaží?
Vypína sa hneď, či len pri zaťaží?
Mno doteraz isiel subwoofer pohode... Teraz sa vypina skoro vzdy ja tomu nerozumiem... Vykon je tam pisane 100watt +100watt... A najlepsie natom je to ze ked som vypol subwoofer v radiu tak jak keby davalo prud do woofru a brbral... Nerozumiem tomu... Ved ked vypnem subik v radiu a stisom uplne zvuk tak by subwoofer nemal hrat ani nic proste
Do obidvoch kanálov na zosíku pustiť ten istý signál aby boli vo fáze a každú cievku napojiť samostatne na kanál zvlášť. Neskúšal som, ale podľa mňa to musí fungovať.
Najlepšie by bolo asi, keby si napisal o aký konkrétny zosik a subwoofer sa jedná.....
Zaujímalo by ma aj, ako sa dá prestavit subwoofer so 4 na na 2 ohm....
Zaujímalo by ma aj, ako sa dá prestavit subwoofer so 4 na na 2 ohm....