Zastavený čas (ekniha)

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

Čo by si urobil ako prvé, keby zastal čas?

vykradol banku
0
Žiadne hlasovania
urobil si zásoby všetkého možného
2
29%
zosmiešnil učiteľku/šéfa
0
Žiadne hlasovania
popozeral si veľmi dôkladne konkrétnych ľudí
2
29%
vyrazil okolo sveta
0
Žiadne hlasovania
prešiel sa nahý po ulici v rodnom meste
0
Žiadne hlasovania
čokoľvek, pričom sa hodí, že ma nikto nezastaví
1
14%
pomstil sa
0
Žiadne hlasovania
ani jedno, mám lepšiu fantáziu
2
29%

Celkom hlasov: 7

Rochl
Amateur
Amateur

Zastavený čas (ekniha)

Príspevok od používateľa Rochl »

Zastavený čas je slovenskou novinkou v tak trochu sci-fi, ale skôr dobrodružnom žánri. je príbehom jedného muža, ktorému sa podarí zastaviť čas, ale on to sám netuší. Myslí si, že niekto hore a nenazýva ho Bohom, si z neho robí srandu, alebo má s ním nejaké podivné plány. Nie, tá kniha nemá nič s náboženstvom, absolútne. Obráti sa mu život hore nohami, pretože čas naozaj stojí a nechce sa znova rozbehnúť. Nemá na výber. Dostane pocit, že musí splniť niečo... alebo to len využiť a potom sa všetko vráti do normálu a tak sa vydáva na dobrodružnú výpravu - rozhodne sa urobiť všetko, čo by každý spravil, keby zastal čas.

- Naozaj zábavná knižka, odporúčam prečítať. má jasný záver, ktorý viete očakávať, lebo viete aké má hlavný hrdina zámery. Aj tak ale budete chcieť vedieť, ako to skončí a čo sa presne udeje. Či sa čas rozbehne a či sa naplní tá fráza v knihe "A jedného dňa, keď sa tento malér s časom vráti do normálu, na zem dopadne poriadne veľa vecí."
mizéria je, že je to len ekniha, majú ju na martinuse, alebo v iTunes za pár eur. Nevyšlo to v žiadnom veľkom vydavateľstve.

Na výbornú možno hodnotiť fakt, že autor sa pohral reálne s fyzikou sveta v zastavenom čase. Filmárske podania robia fatálne chyby v tom, že si v nich dovoľuje ten, na ktorého zastavený čas neplatí, pohybovať s ľuďmi, predmetmi. Ono to pritom nejde len tak. nikto nevie ako to bude kebyže zastane čas, ale táto vízia má dosť veľa plusov. napríklad to, že auto nefunguje, vlaky nejazdia, presunieš sa len po vlastných. nič sa nehýbe a hlavne čo počuješ keď aj zvukové vlny potrebujú nejaký čas?
Autor sa perfektne vyhral a práve pre tieto popisy sveta je to perfektné čítanie. Včerajší sviatok som si pri tej búrke nemohol užiť lepšie. Mám prečítané veľa, no toto je iný typ čítania. Takmer celá kniha bez dialógov, len myšlienky a svet pred prepadnutím do šialenstva.

Napísal to Tomáš Najt, vyšlo 2018, formáty majú EPUB, MOBI. Obálka má fotku budíka, ale reálne sa v knihe taký budík nikde neobjaví. Len malé kradnuté digitálky. (ekniha je aj na Goodreads aj na Databazeknih či Booxy)
Napísať odpoveď