Kamarat ma taku malu kaviaren a chce tam zaviest wifi. Ide kupit nejaky router, ale chcel by mat nad tym kontrolu v takom zmysle, ze aby mu tam navstevnici nestahovali blbosti, nechodili na kadejake pochybne stranky a podobne. Teda chcelo by to nejake filtrovanie a monitorovanie. No nevyzname sa nejak do takychto veci. Ja mam prazdniny, tak chcel som mu s tym kus pomoct aby nemusel zato niekomu platit. Chceli by sme si to spravit sami. Viete mi v niecom okolo tohto poradit, alebo ma nasmerovat, kde sa o tom docitam ?
Teda potrebujeme:
1. blokovat niektore stranky
2. blokovat napr. torrenty
3. vediet monitorovat tu siet, vidiet co tam ti pripojeni ludia robia, na ake stranky chodia a podobne
Zavedenie wifi do kaviarne
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zavedenie wifi do kaviarne
1. aj 2. bod zvládne každý, aj priemerný router. S tým tretím to bude zložitejšie, pretože "stránky" sú v sieti obyčajné packety rovnako ako sťahovanie filmu alebo maily. V zásade nemáš možnosť vidieť čo si človek pozerá bez zložitých programov a analýzi packetov. Ak sa mu teda nechce monitorovať tú sieť, zbierať dáta a po noci ich skladať a lepiť dokopy
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pozeral by som sa po niecom od Ubiquiti.
Ja by som šiel do mikrotiku. Samozrejme ak na to máš potrebné znalosti. Neviem či Ubiquiti má možnosť robiť také veci.