Zbehnute oblecenie
-
piston
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Zbehnute oblecenie
mam taku zvlastnu otazku
vzdy ked si kupim nejake nove oblecenie tak si samozrejme kupim taku velkost aka mi je dobra - vacsinou L. No ale vzdy ked mi to mama asi tak 2 krat operie tak sa skoro vsetko zbehne asi tak na M. Ona tvrdi ze perie absolutne obycajne a na takych teplotach ako je na obleceni ale mne sa to velmi nezda, stava sa to aj niekomu inemu? A este okrem toho aj velmi rychlo vyblednu farby
je to naozaj normalne?
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Vidím to takto:
a) perieš na príliš vysokej teplote
b) kupuješ nekvalitné pracie prášky
c) oblečenie je nejaký lacný šunt
Ak chceš, aby ti oblečenie dlho vydržalo, per ho inside out, používaj dobré prášky (napr. tekuté a na farebné/čierne oblečenie) a aviváž. Per ho len s podobnými kusmi. A opatrne s teplotou. Riaď sa tým, čo je na štítku, ale obyčajne pri bežných tričkách stačí okolo 30 stupňov.
a) perieš na príliš vysokej teplote
b) kupuješ nekvalitné pracie prášky
c) oblečenie je nejaký lacný šunt
Ak chceš, aby ti oblečenie dlho vydržalo, per ho inside out, používaj dobré prášky (napr. tekuté a na farebné/čierne oblečenie) a aviváž. Per ho len s podobnými kusmi. A opatrne s teplotou. Riaď sa tým, čo je na štítku, ale obyčajne pri bežných tričkách stačí okolo 30 stupňov.
no ja mamke zakazujem kupovat mi oblecko lebo ona kupuje vacsie lebo ,ze sa to zbehnene...ibaze uz niekolko rokov sa mi nic nezbehlo
...inac na pracke vacsinou byva aj take tlacidlo ze ekologicke pranie...je vyhoda to pouzivat...sice dlhsie perie ale spotrebuje menej vody a perie na trosku nizsej teplote ako sisi nastavil a kvalita prania je rovnaka