zdanovanie nestudenta na brigade
zdanovanie nestudenta na brigade
tento rok budem bohuzial vyhodeny z VS, ale kedze som tam celkom poctivo chodil a spravil som kopu predmetov, tak sa idem na novo zapisat. pocas letnych prazdnin budem ale dobrovolne nezamestnany. neviete ako je to zo zdanovanim takychto ludi na brigadach? budem musiet nieco platit uz z toho dovodu, ze nie som student alebo klasicky az ak presiahnem nejaky limit? a maju firmy nejake vyhody alebo dovody preco prednostne beru studentov? nebudem mat koli tomu, ze nie som student stazenu situaciu?
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: zdanovanie nestudenta na brigade
Jediny rozdiel bude v tom, ze ti stat nebude platit preddavok na zdravotne poistenie (47,58eur), ale zacvakas si to sam. Ak budes zamestnany na dohodu o vykonani prace, tak zamestnavatel za teba plati 1,06% odvody a 19% dan z prijmu (od januara sa to ma zmenit). Na konci zdanovacieho odbobia si podas danove priznanie a dan z prijmu ti vratia. Realne je zamestnavatelovi sum a fuk koho zamestna na dohodu.
diky. toto inac toto plati aj pre studentov? "zamestnavatel za teba plati 1,06% odvody a 19% dan z prijmu"
-
TommyHot
Addict
Ano, plati to pre vsetkych dohodarov. Jediny rozdiel medzi studentom a nestudentom je v tom, ze stat bud plati, alebo neplati zdravotne poistenie.
-
Kosh
King
môžeš si od zamestnávateľa vypýtať tlačivo, kde odprisaháš voľačo a potom ti to strhávať nebudú, tú daň z príjmu