Takze situacia je nasledovna: Mam router, k nemu pripojeny kablom pocitac s XP, notebook s Windows 7 tiez kablom, a notebook s Windows 8.1 cez wifi. Na vsetkych tychto pocitacoch som nastavil domacu/pracovnu skupinu na rovnake meno. Teraz, medzi notebookmi s W7 a W8.1 nie je problém, vidime sa navzajom, vieme sa dostat ku zdielanym suborom. Problem ale je s XP. Notebook s W7 ho vidi, aj sa vie dostat k zdielanym suborom. Ale moj notebook s W8.1 ma problem. Niekedy vidim pocitac s XP v umiestneni "Siet", niekedy nie. A ak aj ano, tak sa neviem nanho dostat. Napise mi, ze "System Windows nemoze ziskat pristup k "nazov-pc" . Ked ale zadam do vyhladavania \\192.168.2.3, co je IP adresa pocitaca s XP, tak mi to funguje. Otvori sa okno s prieskumnikom a mam pristup k tomuto PC.
Otazka teda je, da sa s tym nieco robit aby som k tomu PC s XP vedel pristupovat tak, aby som ho mal medzi ostatnymi v umiestneni "Siet" a pristup k nemu ziskal kliknutim na tento PC ? Aby som nemusel stale pisat tu IP adresu ?
Dakujem