Zdielanie optiky (T-Com)

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Scarmaker
Novice
Novice

Zdielanie optiky (T-Com)

Príspevok od používateľa Scarmaker »

Hi,

mám optický internet od T-Comu a chcem k nemu okrem svojho pripojiť ďalšie dva počítače. Čo presne k tomu potrebujem a aký je postup?

Volal som im na support, tam mi povedali, že potrebujem router podporujúci PPPoE pripojenie. Tak som s touto požiadavkou zbehol do Amicompu, no tam im trvalo asi 45 min., než sa rozhodli, čo mi vlastne dať a doma som zistil, že to čo mi dali je router s prakticky rovnakými funkciami aký som mal doteraz k mojej DSL linke.

Moja network vyzerá momentálne asi takto:

Technici z T-Comu mi namontovali nejaký Echolife HG850 do ktorého ide optický kábel. Z tohto Echolifu potom ide kábel vyzerajúci ako klasický sieťový do môjho routra (buď D-Link DSL-2641R čo mi ostal z doterajšieho ADSL pripojenia alebo TP-Link TL-WR543G čo mi dali v Amicompe) a z tohto routra ide jeden sieťový kábel do môjho PC (mne net ide) a dva káble do ďalších dvoch PC, kde net nejde (píše, že zadávam nesprávne meno a heslo používateľa), resp. ide len za predpokladu, že nechám v sieti zapojený len jeden daný PC v reálnom čase.

Any ideas? Thx.
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zdielanie optiky (T-Com)

Príspevok od používateľa hrban »

na tom TP-Link TL-WR543G nastav na PPPoE,zadaj tvoje prihlasovacie údaje a zapni DHCP na nejaké 192.168.2.1-100 napr.
Napísať odpoveď