Chcem sa spýtať kompetentných, či existuje nejaký spôsob ako zdielať súbory cez sieť Wifi a sledovať ich na televízií.
Mám televízor, ktorý má vstavanú wifi a teda viem sa bez problémov pripojiť na internet, avšak bol by som zvedavý či sa dá aj nejako pomocou wifi vyhľadať súbory v počítači, konkrétne filmy, ktoré by som odtial sledoval, alebo na to treba ešte extra nejaký ďalší inštrument. len pre info, mám WIN XP
zdielanie suborov cez WIFI
-
rastikbart
Medium Star
Re: zdielanie suborov cez WIFI
ak sa nemylim na to potrebujes router s DLNA a vytvorit si vlastnu siet
To mas zrejme smart tv skus teda pohladat nan nejaku apku ako dropbox atd tam nahodis filmy a mozes pozerat avsak je to zdlhave najprv tam nahrat filmy a az potom sledovat kolega nado mnou ti radi rozumnejsiu variantu
-
Yos
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Aku znacku TV mas? Ak pouzivas Samsung, tak skus PC ShareManager. Mozno by to slo aj na ine znacky TV, osobne to mam odskusane na Samsungoch.
-
audiotrack
VIP
mám samsung smart tv + notebook s vistou, a zdielanie je bez problémov. Žiaden DLNA router ani dropbox netreba. Stačí si filmy hodiť do mediálnej knižnice vo windows media playeri (na nič iné tento program nepoužívam, ale televízor vie pristúpiť ku knižnici filmov iba cez media player) a potom mi v telke pekne ukáže všetky filmy na počítači. Vyberiem, pustím, pozerám. Stačí aby bol počítač zapnutý a niekto sa na ňom môže hrať kým ja v obyvke pozerám film ktorý je v tom kompe. Na XP to bude zrejme podobne
-
Yos
Professional
Ked sme uz pri tejto teme, je mozne nastavit zdielanie aj ked mam vypnuty PC? Mam externy disk napojeny na PC, kde mam vsetky filmy.
-
audiotrack
VIP
nie je, ale každý smar tv má vstup na usb, takže jednoducho odpojíš externý disk a zapojíš ho do televízora 
-
Yos
Professional
Mam WD disk, ktory treba zapojit aj do el. a je to dost otravne pri kazdom filme, vsetko odpajat, preniest do inej izby a tam vsetko zase zapojit, preto som sa pytal na inu alternativu