Zdielanie tlaciarne cez ip?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
eSKo-man
Light Expert
Light Expert

Zdielanie tlaciarne cez ip?

Príspevok od používateľa eSKo-man »

Zdravim vas odbornici. Mam pocitac pripojeny k internetu a nanom pripojenu tlaciaren cez usb, je mozne tlacit na tejto tlaciarni z hocijakeho pc pripojeneho na internet? Existuje sposob ako sa nanu pripojit pomocou IP alebo inak? Za navod by som bol velmi vdacny, google mi dajak nepomoha...
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zdielanie tlaciarne cez ip?

Príspevok od používateľa hrban »

tu je to na videu

//autoeditácia príspevku (28 Feb 2014, 9:39)
alebo neviem presne čo chceš ale tu je ešte jedno video ako zdieľať tlačiareň po lokálnej sieti

audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

eSKo-man napísal:Zdravim vas odbornici. Mam pocitac pripojeny k internetu a nanom pripojenu tlaciaren cez usb, je mozne tlacit na tejto tlaciarni z hocijakeho pc pripojeneho na internet? Existuje sposob ako sa nanu pripojit pomocou IP alebo inak? Za navod by som bol velmi vdacny, google mi dajak nepomoha...
na to sa nedá dať univerzálny návod, pretože ani len netušíme či ti to vôbec pôjde keď nevieme aké máš internetové pripojenie (či máš vôbec verejnú IP adresu), netušíme aký máš operačný systém (na každom sa zdielanie tlačiarne nastavuje trochu inač) a podobne. Najjednoduchšie ale bude, ako hrban naznačil (aj keď som tie videa nepozeral), pripojiť tlačiareň priamo na router, aby bolo možné tlačiť aj keď bude ten počítač vypnutý. To ale zase nevieme aký máš router (či má USB) ani akú máš tlačiareň (či má sieťovú koncovku ak router nemá USB). Takže si sa síce spýtal čo si chcel, ale nenapísal si absolútne nič konkrétne takže sa ti nedá dať návod :)
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

myslel si asi tlacenie v domacej sieti .... da sa tlacit bud cez zdielanie (ale v tedy musis mat PC zapnute ) aelbo ak ma tlaciaren ethernet pripojenie tak cez IP tlaciarne ...
ael ako pise audiotrack ak nenapises viac nik ti konkretne neporadi
eSKo-man
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa eSKo-man »

Vobec sa nejedna o lokalnu siet. Som ocividne noob :D posnazim sa o blizsie info. Jeden pocitac je v Prahe a druhy na konci sveta. Obidva su pripojene na internet. Otazka ako mozem tlacit z hocikade zo sveta na tlaciarni pripojenej cez usb na pocitaci v Prahe a ano pocitac v Prahe musi byt samozrejme zapnuty. Jedna sa o win xp, ip moze byt staticka/dynamicka? V tom pripade je urcite staticka, po rr modemu sa nemeni...ak teda predpokladam spravne.... Verejna...netusim...ak je aky by bol postup, ak nieje bude to tym padom mozne?
Dakujem za reakcie panove :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ak nie je verejná, bude to dosť problém. Možno by sa to dalo spraviť cez nejaký cloud, viem že google ponúka aj print cloud. Ak verejná je, najjednoduchšie bude nakonfigurovať si VPN. Tak či tak to nie sú triviálne úlohy, a kompletný návod asi nenájdeš. Už len preto, že aj tá druhá strana sa musí vedieť minimálne prihlásiť na tú VPN. Ale tu máš návod ako VPN vytvoriť: http://compnetworking.about.com/od/vpn/ ... dowsxp.htm
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Práve na takúto vec sú dobre novšie HP tlačiarne ktoré disponujú funkciou e-print.
Po nainštalovaní a zaregistrovaní je pridelená tlačiarni emailova adresa v tvare [email protected] kde xxxxxxx si môžte zadať čo chcete.
A funguje to tak že odkialkoľvek na svete odošlem na túto mailovú adresu niečo (fotku, dokument, text) okamžite sa vytlačí na tlačiarni.

To asi nerieši tvoj problém ale to len tak do budúcna. :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nemôžeš si zadať čo chceš, vygeneruje ti číslo ktoré si musíš uložiť do kontaktov alebo sa ho naspamäť naučiť. Už len logicky si tam nemôžeš dať čo chceš, lebo by bol problém že ti niekto už obsadil to čo chceš (dve rovnaké adresy logicky nemôžu byť) a tiež veci ako názov firmy a podobne by boli hlúposti, lebo ti budú tie tlačiarne vytláčať každý deň spamy od spambotov čo skúšajú adresy :) Takže aj keby si môžeš dať čo chceš, aj tak by bola najlepšia forma dať si niečo nelogické

Máme vo firme dve také tlačiarne, a aj tak to nefunguje spolahlivo. Ono ti to ti vytlačí prílohu, ale tuším tam dávalo nejaké riadky a info že je to z mailu a kraviny.. ak niečo oficiálne tlačiť tak nepoužiteľné. Použiteľné namiesto faxu kde chceš niekomu poslať niečo čo bude určite tlačiť a je to pre jeho potrebu.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Audio je pravda že nemôžu byť 2 rovnaké to ti oznámi ale nehovor že nemôžem čo chcem. Mne to vygenerovalo a ponúklo možnosť zmeniť a ja som si zmenil na čo chcem. Samozrejme také čo nikoho nenapadne. :)

//autoeditácia príspevku (28 Feb 2014, 14:51)
A nie nemáš pravdu alebo možno len z časti. Teraz som skúsil poslať dokument v pdf (obyčajná žiadosť)
po odoslaní asi po 5 sekundách mi bol vytlačený bez akejkoľvek ďalšej čiarky alebo iného oznamu.
Mne to funguje super.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

pokial to nie je verejna ip tak ti uz ostava iba prihlasit sa na PC cez vzdialenu plochu (napriklad timeviewer... ) alebo VNC ....
cize PC musi bit stale zapnute ... na jednej strane cez timeviewer vydenerujes kod .... a na druhej ked sa budes chcet pripojit zadas ... dostanes sa tym padom na remove desktop PC kde je tlaciaren... ... este tam musis dostat dokument ktory chces tlacit ... :D ... ale neviem si predstavit naco by niekto nieco tlacil cez pol zemegule ... ???
Napísať odpoveď