Zdielanie TV na LAN sieti cez Synology NAS
Zdielanie TV na LAN sieti cez Synology NAS
Caute
Doma mam niekolko "hlupych" TV tiez mam aj Synology NAS server a chcem si kupit bud Skylink (pripadne iny satelitny provider) alebo Magio TV ale nechce sa mi ku kazdej TV kupovat drahy sat. prijimac alebo set-top-box + kartu + potreboval by som aj parbolu s viacerymi konvektormi.
Tak ma napadlo ci sa to da spravit tak ze by som kupil jeden set-top-box (alebo mozno ani jeden???) dalej by som kupil USB TV tuner do Synology NAS a nejako by som prepojil ten jeden box s tym Synology tunerom a potom by som na Synology spustil nejaku aplikaciu typu "TV server" (neviem ci existuje).
Posledny krok by potom uz len bol pripojit ku kazdej TV raspberry pi 3 + nainstalovat kodi alebo nieco ine cez co by som na kazdej TV prepinal kanaly samostatne. Idealne by bolo keby bolo mozne Synology vyuzit aj na na naplanovanie nahravania z kazdej TV (RPI) zvlast.
Viem ze to znie mozno zbytocne komplikovane ale ja by som sa s tym pohral to by mi nevadilo. Len by som chcel vediet ci to aspon teoreticky moze fungovat na podobnom principe a ked ano tak na akych aplikaciach alebo ci mi uslo nieco podstatne preco to fungovat nebude.
Diky za odpoved.
Doma mam niekolko "hlupych" TV tiez mam aj Synology NAS server a chcem si kupit bud Skylink (pripadne iny satelitny provider) alebo Magio TV ale nechce sa mi ku kazdej TV kupovat drahy sat. prijimac alebo set-top-box + kartu + potreboval by som aj parbolu s viacerymi konvektormi.
Tak ma napadlo ci sa to da spravit tak ze by som kupil jeden set-top-box (alebo mozno ani jeden???) dalej by som kupil USB TV tuner do Synology NAS a nejako by som prepojil ten jeden box s tym Synology tunerom a potom by som na Synology spustil nejaku aplikaciu typu "TV server" (neviem ci existuje).
Posledny krok by potom uz len bol pripojit ku kazdej TV raspberry pi 3 + nainstalovat kodi alebo nieco ine cez co by som na kazdej TV prepinal kanaly samostatne. Idealne by bolo keby bolo mozne Synology vyuzit aj na na naplanovanie nahravania z kazdej TV (RPI) zvlast.
Viem ze to znie mozno zbytocne komplikovane ale ja by som sa s tym pohral to by mi nevadilo. Len by som chcel vediet ci to aspon teoreticky moze fungovat na podobnom principe a ked ano tak na akych aplikaciach alebo ci mi uslo nieco podstatne preco to fungovat nebude.
Diky za odpoved.
Re: Zdielanie TV na LAN sieti cez Synology NAS
Mne to pride nie len komplikovane, ale aj hlupe a nezrealizovatelne. Ale mozno by nejaky Dreambox, Optibox, Cryptobox, daky dvojtuner co by vedel zdielat co pozadujes. Ale nech sa vyjadria ti, ktori s tym maju skusenost. Magio ponuka az 4 stb.
ja o magiu viem ale u nas je 6 tv takze by som musel platit 2x plnu cenu - volal som tam.
Preco hlupe, chcem usetrit nemale naklady co je na tom hlupe?
Preco hlupe, chcem usetrit nemale naklady co je na tom hlupe?
Hlupe nie je setrenie nakladov. Hlupe je to ako to chces riesit. Ja prepodkladam, ze ti neostane nic ine ako zdielat kartu cez Cryptobox + RS232/LAN v pripade dakeho Skylinku. Ked mas doma 6 TV, tak preco nedas nejake Magio, Digi alebo nieco podobne len na tie hlavne TV a na ostatnych neostanes pri DVB-T + vyuzit Synology na DLNA alebo Samba/FTP zdielanie filmov, serialov, v pripade Kodi/XBMC to vies cez internet spravit aj na online stream, hm?
Hlavny problem je v tom, ze ak do Synology NAS pripojis DVB-T dongle, tak budes moct streamovat sucasne iba jeden kanal:
https://www.synology.com/en-us/knowledg ... ion/stream
To je pri 6xTV dost neprakticke.
Takze ti ostava bud nakup viacerych tunerov alebo mozes pouzit raspberry pi (pripadne iny media box) a pozerat len veci z NAS.
https://www.synology.com/en-us/knowledg ... ion/stream
To je pri 6xTV dost neprakticke.
Takze ti ostava bud nakup viacerych tunerov alebo mozes pouzit raspberry pi (pripadne iny media box) a pozerat len veci z NAS.
Alebo ANTIK tv za 2.5€/mes/4 zariadenia
antik ma dobre sluzby/ceny ale u nas nie je
Však cez Android - app alebo Windows/Linux cez prehliadač
ale nieco take ponukaju asi iba ludom ktori maju od nich aj net a ich net u nas nie je dostupny.
Ked tak mi skus dat link ja som to na ich webe nenasiel.
Diky.
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2017, 21:50)
jedine co som zatial nasiel ze funguje mimo ich siete je toto:
http://www.smarttvbox.sk/co-je-to-smart-tv-box
vyzera to dobre ale asi by som to musel kupit ku kazdej tv zvlast a to by v mojom pripade vyslo dost. cca 90 €/tv
Ked tak mi skus dat link ja som to na ich webe nenasiel.
Diky.
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2017, 21:50)
jedine co som zatial nasiel ze funguje mimo ich siete je toto:
http://www.smarttvbox.sk/co-je-to-smart-tv-box
vyzera to dobre ale asi by som to musel kupit ku kazdej tv zvlast a to by v mojom pripade vyslo dost. cca 90 €/tv