Zdroj

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
karci222
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Zdroj

Príspevok od používateľa karci222 »

Brat mi dal jeden starý PC a chcem ho predať ale teraz tam nie je GPU a chcel by som vedieť či 300W zdroj Eurocase bude stačiť na Atinu 3650 s procesorom AMD Sepron 2600+ a keď nie tak aký zdroj by ste do tejto zostavy odporučili ...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak je zdroj v zachovalom stave, tak by to teoreticky malo stačiť. Ak nebude, stačí nejaký lacný Fortron do 400W..
karci222
Light Star
Light Star

tak som sa pýtal brata a hovoril že to je 4 ročný ... takže asi radšej kúpiť nový nie?
brm
Darca
Darca

Ideálne by bolo to celé s tým zdrojom vyskúšať.. možno nový zdroj budú iba zbytočne vyhodené peniaze. Ja osobne by som ho tam nechal.. avšak všetko závisí, komu ho chceš predať.. či nejakému............ alebo dobrému známemu a chceš mať istotu, že to bude fungovať.. :)
karci222
Light Star
Light Star

tak chcem ho dať známemu za nejaké drobné ... ale zas nechcem riskovať že ten zdroj odpáli celý počítač ... ale teraz som doma ešte vyhrabal nejaký 450W eurocase takže problém vyriešený :) ďakujem a K+

// poobede už by som mal mať doma tu GPU tak to vyskúšam aj s tým 300W Eurocase-om :) ale dufám že neodpálim celý počítač :lol:
brm
Darca
Darca

Teraz som pozrel jeden test.. zostava C2E X6800 @ 3.46GHz + 3650 (pretaktovaná na 800MHz + 512MB GDDR2 @ 900MHz).. maximálna spotreba v záťaži (3Dmark06) bola 208W..

:)
karci222
Light Star
Light Star

208W???? ČO? ... :o veď tam má dvoj-jadro a ešte aj pretaktovanú grafiku ... tak to potom rovno predam ten 450W zdroj ... a veľmi pekne ďakujem ... ušetril si mi pár € :)
brm
Darca
Darca

Pre istotu najskôr vyskúšaj.. zaťaž komp na cca 30min (spusti nejakú hru alebo nechaj bežať dookola nejaký 3dmark).. a potom chyť zdroj. Keď nebude doslova horúci, tak v pohode môžeš nechať tam.

:)
karci222
Light Star
Light Star

okej , potom večer sem postnem ako to dopadlo ...

//autoeditácia príspevku ( 30 Dec 2009, 13:24 )
tak som dneska tam chcel dať tú novú GPU ale keď ju tam dám a zapnem počítač tak mi napíše že som nezapojil grafickú kratu do zdroja ... som sa pýtal brata a hovoril že tam kedysi bola ATI 9600 a že tá išla aj bez toho , a žiaden kábel zo zdroja mi nesedí na tú grafu ... v príslušenstve tiež nebol žiadny napájací kábel tak teraz už fakt neviem

// už som to vyriešil tak že som zobral napájací kábel z FDD a strčil ho do grafiky a už funguje ....

//autoeditácia príspevku ( 30 Dec 2009, 21:49 )
no takže grafika už funguje ale neviem naištalovať drivere ... tie zo stránky ATI v podstate nič neurobia a na konci vypíšu nejaké chyby ... keď idem cez sprácvu zariadený tak automaticky sa nechce nainštalovať a ani ručne ... som myslel že aspoň zo stránky budú fungovať ale nefungujú ... staré som odinštaloval a mám XP ...keď idem cez pridanie hradvéru tak že "Toto zariadenie nie je možné spustiť (Kód 10)" a keď cez inštaláciu od ATI tak "behem instalace doslo k vystraham (viz protokol)" a protokol mi nechce zobraziť

//autoeditácia príspevku ( 01 Jan 2010, 14:52 )
nikto nevie poradiť s tými drivermi?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Tento problém s drivermi mi robil keď som mal slabý zdroj. A nezabudni, aj keď je odber len 208W to aká je 12V vetva a koľko má ampérov je nebe a dudy. Ale to len bokom. Nemohol som nainštalovať poriadne driver na ATi nu, keď som mal slabý zdroj, to k téme.
karci222
Light Star
Light Star

tak ten 450W Eurocase som už predal ale mám doma ešte 800W Xilence a na 12W vetve je tam myslím 20A takže mám skúsiť prehodiť tie zdroje? ale si myslím že na dlhodobé používanie je 800W na ten počítač trošku veľa ,nie?
Napísať odpoveď