Mam monitor 17" CRT SONY Trinitron CPD-G200P a v poslednom case mi zacina akosi zhasinat. Niekedy sa stane, ze mi zacne obraz stracat jas (proste zhasina) tak pekne pomalicky a po par sekndach sa to vrati do normalu. No niekedy zhasne uplne a potom ho musim len vypnut a naspät zapnut. Bude to tym, ze monitor odchadza do pocitacoveho neba? Dufam, ze ano lebo chcem novy
Nemyslim ze by bo problem v monitore. Skus len vybrat grafiku a potom ju poriadne naspät zasunut. A skus aj preverit vsetky kable ci nahodou nie je niektory uvolneny. (kontakt)
No takze ta ledka svieti na zeleno aj ked mi zhasne monitor. Proste monitor si mysli, ze obraz ide, ale ja vidim iba tmu. Zaujimave je ako monitor pekne pomalicky zhasina, nikedy aj 10 sekund. Aj teraz ked tu pisem sa mi to stalo. Niekedy staci po monitore buchnut a nabehne niekedy zase staci vypnut a zapnut.
Baxxter99 napísal:Tak môžu to byť polámané káble
v kabloch chyba nie je 100%, skusal som ich ohybat pocas zhasnutia monitora, ale ziadna reakcia
Stary az tak nie je je to 2001 rok. Je to dost dobry monitor a ma aj druhy vstup, ale na tom druhom mi nejde zmenit frekvencie obnovovania takze sa mi na druhom neoplati skusat. Neznesiem pozerat na 60hz, to neni pre moje oci lebo ja som zvyknuty 1152 x 864/ 100hz
verreaux napísal:Stary az tak nie je je to 2001 rok. Je to dost dobry monitor a ma aj druhy vstup, ale na tom druhom mi nejde zmenit frekvencie obnovovania takze sa mi na druhom neoplati skusat. Neznesiem pozerat na 60hz, to neni pre moje oci lebo ja som zvyknuty 1152 x 864/ 100hz
expert napísal:Čo to trepeš, má tam chybu v žeravení obrazovky...studený spoj.
Alebo sa vysusil daaky kondik ked sa obrazovka zahreje kondik strati kapacitu a tak stmavne, vypne ... tim padom sa kondik ochladi, nadobudne kapacitu a znovu sa ukaze obraz
ratam s tym, ze si to nebude opravovat sam, da do servisu. tam mu povedia ze ma zaplatit vyse litra, lebo hodinova sadzba je aka? a robili to X hodin a vymenili tam polovicu suciastok. viem ako to v servisoch chodi... toz tak. ak je z TN, opravim lacnejsie ako servis.
Weblink napísal:Alebo sa vysusil daaky kondik ked sa obrazovka zahreje kondik strati kapacitu a tak stmavne, vypne ... tim padom sa kondik ochladi, nadobudne kapacitu a znovu sa ukaze obraz
Jednoznačne je to chyba v žeravení obrazovky a nie v nejakom kondenzátore! Už len ten prejav závady tomu nasvedčuje, ale zrejme sa v tom nevyznáš, inak by si to nenapísal
Martinekk napísal:ratam s tym, ze si to nebude opravovat sam, da do servisu. tam mu povedia ze ma zaplatit vyse litra, lebo hodinova sadzba je aka? a robili to X hodin a vymenili tam polovicu suciastok. viem ako to v servisoch chodi... toz tak. ak je z TN, opravim lacnejsie ako servis.
Tak to ratas zle Servis? Ani nahodou. To si ho rozoberiem radsej sam a skusim pozriet ci najdem niekde chybu (som elektrotechnik takze neni problem) len som chcel radu kde moze byt chyba aby som vedel chybu hladat. Ak nenajdem tak to si radsej kupim novy monitor ktory uz dlhsie planujem
oki, tak teda doporucujem juknut sa na to. hladaj zle zapajkovanu suciastku, niekedy impulzne trafo v zdroji, dost casta zavada. maju zle nastavene linky, malo cinu-zle spoje... bude to okom vidiet, zrejme. pripadne az k obrazovke daj vediet co si zistil.