Zima + Slovenské cesty
-
RoQa
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Zima + Slovenské cesty
Takúto tému som nenašiel...čo hovoríte celkovo na naše cesty a prácu cestárov v zimnom období vo vašom regióne ? U nás je to dosť slabé viď foto...o cestároch ani nechyrovať a do je hlavná cesta 
-
RoQa
Darca
A ako sa vyjadril ich "sef" po tom ako sa u nas zabili na aute 3 zeny... Mi zimu neodstranujeme mi len zmiernujeme jej nasledky, hheh uz to vidim ako sa idu potrhat ...po tom ako zacalo husto snezit som obysiel cele mesto a nasiel som prve cestarske auto tak po hodine az dvoch ...aj to odhrnal iba chodnik
// na tej hlavnej ceste co som tu hodil fotky by som neisiel ani 50km/h 
pekne si pohli velmi skoroJoxxo napísal:A ako sa vyjadril ich "sef" po tom ako sa u nas zabili na aute 3 zeny... Mi zimu neodstranujeme mi len zmiernujeme jej nasledky, hheh uz to vidim ako sa idu potrhat ...po tom ako zacalo husto snezit som obysiel cele mesto a nasiel som prve cestarske auto tak po hodine az dvoch ...aj to odhrnal iba chodnik// na tej hlavnej ceste co som tu hodil fotky by som neisiel ani 50km/h
No aj u nas sa to ma tak...v dedine posypu cesty az po prvej nehode a hlavne ako kedy. Vsetko to prameni v tom, ze v zakone je spomenute, ze vodic ma prisposobit jazdu stavu a povahe vozovky. Takze aj rozbite cesty su v poriadku, lebo vodici tam maju chodit proste pomalsie. Ked je nasnezene, ma ist vodic pomaly. Niekedy si vsak myslim, ze by sa v pripade neudrziavanej cesty mali v pripade smrtelnej nehody vyvodzovat personalne dosledky u cestarov 
//nordkapp_pb: z casti mas pravdu, ale myslim si, ze aspon hlavne cesty by mali byt niekolko hodin po snezeni uz aspon odhrnute ak uz nie posypane. Je jasne, ze nemoze byt vsetko OK do hodiny, ale niekedy to fakt vyzera, ze na to seru.
//nordkapp_pb: z casti mas pravdu, ale myslim si, ze aspon hlavne cesty by mali byt niekolko hodin po snezeni uz aspon odhrnute ak uz nie posypane. Je jasne, ze nemoze byt vsetko OK do hodiny, ale niekedy to fakt vyzera, ze na to seru.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ja neveim ale nehustite vsetci do nich ... je jasne ze maju malo cash a techniky, zastarale tatrovky ? wtf? tie asi denne neodhrnu 300km vozoviek ... neviem kdesi boli statistiky presne ale stoji to nehorazne velke prachy a je to na samospravnych krajoch, ktore tie firmy platia, ked niesu prachy niesu odhrnute cesty ... len tak btw.: priemerne za nejakych 24 hodin minie priemerna okresna sprava komunikacii 100ton posypovych materialov, viete si predstavit tie cashe ? k tomu nafta, ktorej isto nebude iba 1000 litrov, amortizacia tych vozidiel, vyplaty ... je toho dost ... ale je pravda ze obcas vidis nejake odhrnacie auto ako stoji pri krajnici, povies si ze okej sak je to len clovek, nemoze jazdit nonstop, musi sa aj najest a tak .. ale ked ides za hodinu a pol s5 a stoji tam stale .. hmm na povazenie
... ale to sa mi stalo iba raz ...
... inak neviem ale tie zasnezene vozovky niesu problemom, skor su problemom vydrbani soferi co nevedia na nich jazdit ... hlavne tzv. lightningaci, co obiehaju kolonu na letnych gumach a potom pobozkaju stromek ... ved napriklad vo svedsku sa na severe drtive percento komunikacii neodhrna, jazdi sa na utlacenom snehu a nehod tam tolko neni .. alebo aj na dedinach co su v chranenych oblastiach a je tam zakazany chemicky posyp a odhrnac tam chodi raz za den .. nebyva tam taky problem ako ked je v BA 10cm snehu ...
NVM NENI TO O CESTAROCH
... inak neviem ale tie zasnezene vozovky niesu problemom, skor su problemom vydrbani soferi co nevedia na nich jazdit ... hlavne tzv. lightningaci, co obiehaju kolonu na letnych gumach a potom pobozkaju stromek ... ved napriklad vo svedsku sa na severe drtive percento komunikacii neodhrna, jazdi sa na utlacenom snehu a nehod tam tolko neni .. alebo aj na dedinach co su v chranenych oblastiach a je tam zakazany chemicky posyp a odhrnac tam chodi raz za den .. nebyva tam taky problem ako ked je v BA 10cm snehu ...
NVM NENI TO O CESTAROCH
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
a pricinou bol turecky kamion na letnych gumach so soferom ktory videl sneh prvy krat ... neni to o snehu a cestaroch ako takych, skor o soferoch ...bolek napísal:Cesty v zime...bez komentára. stačilo mi minule, keď v nedeľu nasnežilo a ja som cestovala z NR do MT. Stačilo trochu snehu a cestári sa nevedeli spamätať. Asi nevedeli spojazdniť svoje moderné odhŕňacie autá...K snehu sa pridružila jedna havária a namiesto 3 hodinovej cesty sme šli 5 hodín
to si ze to neni o cestaroch cestari prave maju natom najvecsiu vinu je pravda ze aj o soferoch ale myslim si ze aj tak maju natom najvecsiu vinu cestari a nase VYMAKANE slovenske cestynordkapp_pb napísal:a pricinou bol turecky kamion na letnych gumach so soferom ktory videl sneh prvy krat ... neni to o snehu a cestaroch ako takych, skor o soferoch ...
K+ JoxxoJoxxo napísal: ale preco sa potom na konci zimi chvalia kolko usetrili na posypoch,pohonnych hmotach....radsej nech neusetria nic a nech netrepu v mediach bludy ale nech robia co najviac...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ano a chvalili sa minulu alebo predminulu zimu, ked snehu nebolo co ?Joxxo napísal:nordkapp_pb ale preco sa potom na konci zimi chvalia kolko usetrili na posypoch,pohonnych hmotach....radsej nech neusetria nic a nech netrepu v mediach bludy ale nech robia co najviac...
-
Martinekk
Light Professional
Ciastocne su na vine cestari, ale viac soferi. som vodic zaciatocnik a stacilo mi, ked husto snezilo, smyklavo ako hrom a isiel som 60kmh. nejaky magor ma obiehal na alhambre a isiel aspon 90... to co mu odfrkavalo od kolies mi taj za*ebal okno ze som nic nevidel... to bolo ako dvojcentimetrova omietka. takych somarov mam fakt rad... u nas, na kopceku(sidlisko v TN) sa ani neda dostat hore ulicou, pokila nemam zapnute 4WD. Auto bez tohto pohonu nechcem, na zimu je to super, drzi ako pribite...